Groepsrondreis Argentinië

Groepsrondreis Argentinie

Argentinië is na Brazilië het grootste land van Latijns-Amerika en ligt opgesloten tussen de Atlantische Oceaan in het oosten en het Andes gebergte aan de westkant. De geografische samenstelling van dit immens grote driehoekige land, strekt zich uit van het subtropische noorden tot aan een subantarctisch klimaat in het zuiden bij Vuurland, met gevarieerde landschappen, flora en fauna.

Bezienswaardigheden tijdens een groepsrondreis in Argentinie

Op rondreis door Argentinië Buenos Aires aandoen is kennis maken met het Parijs van Latijns-Amerika. Maar ook met de omgeving zoals het gauchostadje San Antonio de Areco. De stad Salta is het vertrekpunt naar spectaculaire landschappen zoals de Quebrada de Humahuaca in het noorden en de Quebrada de las Flechas in het zuiden bij de wijnstad Cafayate. Bezoek ook Tucumán waar de onafhankelijkheid in 1816 werd uitgeroepen, een historische omgeving met o.a. de ruïnes van Quilmes. Vanuit de stad La Rioja vertrekt men naar de nationale parken van Talampaya, Ischigualasto en Las Quijadas, op zoek naar waar ooit dinosaurussen leefden. Bij Posadas liggen de spectaculaire watervallen van Iguazu, de ruïnes van San Ignacio en meer junglegeheimen. Los Esteros de Iberá is het moerasgebied bij de stad Corrientes. De hoofdstad van het Argentijnse wijngebied is Mendoza met zijn vele wijnbodegas waar een rondreis altijd heen moet leiden. In de buurt bevinden zich ook de canyons van Rio Actuel en de hoogste berg van het land, Acongagua. De tweede stad van het land is Córdoba, een stad met een rijke koloniale historie gelegen in een gebied dat doet denken aan de Franse Auvergne met verspreid gelegen deels gedoofde vulkanen. Dan zijn er de Noordelijke- en het Zuidelijke Merengebied met Alpenstadjes als San Martin de los Andes en Bariloche waar ook de fameuze stoomtrein, de Patagonië Express rondrijdt. Vanaf Puerto Madryn kan overgestoken worden naar het schiereiland Peninsula Valdez waar duizenden pinguïns, nieuwsgierige walvissen en norse zeeleeuwen je opwachten. Aan de Patagonische kust herinneren monumenten aan de avonturiers Drake en Magallanes. Aan de rand van het Andesgebergte, bij het plaatsje Calafate, liggen de mooiste en grootste gletsjers van het land, waaronder de beroemde Perito Moreno. En ten slotte eindigt je rondreis door La Republica Argentina in Vuurland, het zuidelijkste puntje van de wereld met de stad Ushuaia.

Advertenties van onze partners

Algemene informatie Argentinie

Rondreizen door het land van de pampa’s, de gaucho’s en de tango, is een enerverende, sensationele bezigheid juist door alle tegenstellingen in bevolking en cultuur. Als je, op rondreis, door Buenos Aires of een andere grote stad van Argentinië pantoffelt, hoor je dat de mensen Spaans spreken maar lijken op Italianen, zich onberispelijk kleden als de Engelsen en zich omstandig gedragen als Fransen. Ze zijn Zuid-Amerikanen maar willen dolgraag op Europeanen lijken. Wel is het zo dat hun cultuur verschilt met die van de hen omringende landen, op Uruguay na, waar bevolking en straatbeeld meer is ontstaan uit de invloeden van Indiaanse volkeren. Een anekdote vertelt dat de Mexicanen van de Azteken afstammen, de bevolking van Centraal-Amerika van de Maya’s, de Peruvianen van de Inca’s en de Argentijnen, in verband gebracht met de gigantische immigrantenstroom begin 20ste eeuw, van de boten. Argentinië kun je globaal in 8 regio’s verdelen. Het noordwesten, langs de grens met Chili en Bolivia – daar ten oosten van het Chacogebied tot aan Paraguay – daarnaast onder Paraguay en aan de andere kant Brazilië, het twee stromengebied Mesopotamië – daaronder weer de pampa’s ter grootte van heel midden Argentinië, van de Atlantische kust tot aan Córdoba – daarnaast ligt het Cuyo gebied dat doorloopt langs het Andesgebergte tot de provincies San Juan en San Luis – dan rondom de stad Bariloche aan de rand van het Andesgebergte, het omvangrijke merengebied – met daarnaast en eronder Patagonië en Vuurland.

Offerte groepsrondreis Argentinië? Klik hier