Individuele rondreis Argentinië

Individuele rondreis Argentinie

Argentinië is een ontzettend mooi land dat in het zuiden ligt van Zuid-Amerika. In dit land spreekt men Spaans, één van de belangrijkste wereldtalen, hoewel er immigranten zijn die hun eigen taal behouden hebben, waardoor het Guaraní wordt gesproken in het noordoosten en het Quechua in het noordwesten.  Landschappelijk gezien, zitten er veel verschillen in landschap in Argentinië. Zo bestaat het noordwesten van Argentinië vooral uit hooggebergte, met het bekende Andesgebergte en het Altiplano. De Aconcagua is de hoogste berg van de Andes, met 6960 meter. Het noordoosten, is juist zowat het tegenovergestelde van het noordwesten. Er heerst hier een subtropisch klimaat. Het landschap bestaat er vooral uit laagvlakte met savannes, bossen, rivieren en moerassen. Grote rivieren zoals de Paraná, Uruguay en Paraguay komen hier het land binnen en monden uit in de grote delta van de Rio de la Plata. In het noordelijke deel van dit gebied kan je tientallen rivieren en watervallen vinden, waarvan natuurlijk de beroemdste en een van de breedste ter wereld is te vinden: de Iguazú. Naar het zuiden toe verandert het landschap in één groot moerasgebied.

In het midden van Argentinië ligt een enorm uitgestrekt vruchtbare vlakte. Ook wel pampa’s genoemd. Het noordelijk en middelste gedeelte vormen de vochtige Pampa Húmeda, het zuiden en westen vormen de droge Pampa Seca. Ten noordwesten van dit gebied ligt het centraal bergland, het is de grootste meer: Mar Chiquita, en het grootste zoutmeer van het land, Salinas Grandes te vinden. In het zuiden ligt Patagonië, waarin prachtig gelegen meren liggen, zoals het Nahuel Huapi en het Lago Argentino. In totaal telt dit merengebied meer dan 40 meren. Verder zijn er in dit gebied enorme bossen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers. De bergen zijn niet hoog, maar het bijzondere eraan is, dat het gebergte hier steeds meer vulkanisch begint te worden. Patagonië is te verdelen in het vlakke woestijnachtige deel vanaf de Atlantische Oceaan tot de Andes, en het gebied rond de Andes. Hier is de Andes bedekt met een permanente ijskap. Verder kom je hier enorme gletsjers, meren en grote loofbossen tegen. Meer landinwaarts vind je een groot steppegebied; vlak, grote rotsen, bergen en heel weinig vegetatie door de extreme droogte.

Advertenties van onze partners

Overige informatie Argentinië

Argentinië heeft in het noorden een subtropisch klimaat, terwijl het zuiden vrijwel aan het poolgebied grenst, waardoor het daar erg koud kan zijn. In Argentinië zijn de seizoenen precies het tegengestelde aan die in Nederland. Kerstmis wordt dan ook gevierd in het warme seizoen. Er zijn geen strenge winters in Argentinië en wel warme zomers. Argentinië heeft vaak ook te maken met flinke stortbuien, die onregelmatig over het hele jaar voorkomen. Enkele grote steden van Argentinië zijn: Buenos Aires (de hoofdstad), Córdoba en Rosario. Buenos Aires heeft een internationale luchthaven. In Argentinië zelf zijn ook een aantal luchthavens gebouwd, omdat er enorm grote afstanden zijn, want Argentinië is aardig groot en vliegen daardoor vaak de beste optie is. Ook zijn er treinverbindingen en lokaal busverkeer. Wanneer je naar Argentinië wilt reizen, heb je te maken met 4 uur tijdsverschil. Tijdens onze zomertijd is de tijd 5 uur eerder in Argentinië. Argentinië heeft zoveel verschillen in landschap en klimaat, dat het zeker de moeite waard is om er heen te gaan. Voor mensen die van wintersport houden is het een optie, maar ook voor mensen die juist van zon houden. Ook natuurliefhebbers zullen genieten van de prachtige natuur in Argentinie.

Offerte individuele rondreis Argentinië? Klik hier