Groepsrondreis Australië

Groepsrondreis Australie

Over Australië schreef de bekende Amerikaanse schrijver Mark Twain ooit: ‘de geschiedenis van Australië leest niet als geschiedenis maar als een reeks mooie leugens. Maar ze zijn allemaal echt gebeurd’. En die geschiedenis bleek nog verbazingwekkender en ouder te zijn dan Twain had durven vermoeden tijdens zijn rondreis door dit indrukwekkende land.

Bezienswaardigheden tijdens een rondreis in Australie

Perth is de hoofdstad van West-Australië en is de meest geïsoleerde grote stad op aarde. Naar het westen is de volgende halte Mauritius, bij Afrika op 600 km, naar het noorden is dat Djakarta, de hoofdstad van Indonesië. De eerste buur in Australië zelf is Adelaïde, op 2700 km aan de andere kant van de woestijn. Ga er maar aan staan. Perth is de stad van schoonheid en dat uit zich vooral in de ongekende bloemenpracht in King’s Park dat zich weerspiegeld in de traag stromende rivier de Swan. Melbourne concurreert met Sydney om de eerste stad van het land te zijn. Het Arts Centre is een architectonisch antwoord op het Opera House in Sidney. De stad is een beetje elitair, alles draait om inhoud. Het heeft een grote populatie Grieken hetgeen te merken is in het restaurantaanbod. De ceramische industrie viert er hoogtij. Hobart en Adelaïde zijn respectievelijk de hoofdsteden van Tasmanië en Zuid-Australië en kijken uit op het kille zuidelijke deel van de Indische Oceaan. In Hobard is het verleden het best bewaard gebleven, het staatsparlement, de Town Hall en het Theatre Royal, liggen allemaal op loopafstand van Constitution Dock. Adelaide is elegant, verfijnd en ordelijk en is om de twee jaar gastgever aan het Arts Festival dat kunstenaars, artiesten en musici aantrekt uit heel het land en de rest van de wereld. Het wordt door golvende tarwevelden en wijngaarden afgesneden van de onherbergzame ‘outback’ van het land. Canberra is de politieke, administratieve en diplomatieke hoofdstad van Australië en is gebouwd in de bossen. Het is de beleefde uitgekomen droom van geometrische perfectie van een Amerikaanse architect. Op rondreis moet je deze stad aandoen. Gedrapeerd rond zijn schitterende natuurlijke haven is Sidney de grootste meest verbluffende stad van het land. De tweede haven in de stad is Botany Bay waar de buitenlandse schepen hun koopwaar lossen.

Advertenties van onze partners

Overige informatie Australie

In Pelbara in Western Australia zijn rotskristallen gevonden die 4 miljard jaar oud zijn en ook fossielen van de eerste bekende levensvormen op aarde, ééncellige organismen van 3,4 miljard jaar oud. Een miljard jaar geleden rezen bergketens omhoog die uiteindelijk de enorme, vlakke ‘outback’ van het hedendaagse Australië werden. Zo’n 350 miljoen jaar geleden toen het leven net uit zee kwam, maakte proto-Australië samen met het toekomstige Afrika, India, Zuid-Amerika en Antarctica, deel uit van één supercontinent: Gondwanaland. Het supercontinent begon te breken door thermische krachten diep in de aarde. In die tijd was het bedekt met dampende boomvarenbossen waar kolossale Sauropodae graasden. Afrika scheurde vervolgens af en een ondiepe zee scheidde oostelijk Australië van de westkant. Reusachtige zeereptielen zwommen waar nu woestijn en zoutpannen zijn. Daar rondreizen vraagt om grondige voorbereiding maar dat levert wel wat op. Zo’n 45 miljoen jaar geleden brak de laatste verbinding tussen Australië en Antarctica en begon Australië noordwaarts te drijven, 5 cm per jaar naar tropische zones. Fossielen leveren bewijs van weelderig groen en buideldieren die zich in afzondering ontwikkelden. Australië begon nu tegen de plaat van het Aziatische continent te botsen waardoor het bergachtige Nieuw-Guinea ontstond met weer als gevolg dat oceaanstromingen afbogen en windpatronen veranderden, zodat er minder regen viel. Het Australische binnenland begon uit te drogen. De IJstijden zorgden voor een lager zeeniveau en landbruggen waardoor 60.000 jaar geleden de eerste mensen Australië konden bereiken. Daarna steeg de zeespiegel en waren ze afgesloten. Toen werd het een Britse strafkolonie maar dat heeft met geologie niet veel van doen.

Offerte groepsrondreis Australië? Klik hier