Individuele rondreis Australië

Individuele rondreis Australie

Australië is een land, of beter gezegd, een groot eiland dat 180 keer groter is dan Nederland. Dit 'eiland' bestaat uit 6 staten. Nieuw-Zuid-Wales, met de hoofdstad Sydney. Queensland, met de hoofdstad Brisbane. Tasmanië, met de hoofdstad Hobart. Victoria, met de hoofdstad Melboure. West-Australië, met de hoofdstad Perth en Zuid-Australië met de hoofdstad Adelaide. Australië bestaat voor het grootste deel uit woestijn (ongeveer 3/4). Alleen in het noordoosten zijn er regenwouden, die naar het zuiden meer subtropisch dan tropisch zijn. In deze regenwouden komen de meeste planten en diersoorten voor. Het hete binnenland van Australië heeft ook veel diersoorten. In het binnenland zijn er naast woestijnen, waar je grote zoutmeren en eilandbergen (waaronder de beroemde Ayers Rock) kunt vinden, ook steppe- en savanneachtige gebieden, waar bijvoorbeeld de kangoeroes leven. De meeste dieren van Australië, vooral de buideldieren, zijn erg uniek om te zien. De enorme steppe-gebieden hebben laag struikgewas.

Advertenties van onze partners

Overige informatie Australie

Australië heeft niet alleen tropische regenwouden, woestijnen en steppe- en savanneachtige gebieden, maar ook subtropische kuststreken, lage bergruggen waar brede rivieren ontspringen. Het grootste koraalrif ter wereld, the Great Barrier Reef, strekt zich over 2000 kilometer uit voor de noordoostkust en is verreweg één van de mooiste onaangetaste onderwatergebieden ter wereld. Australië heeft ontzettend veel variatie van landschap; er zijn regenwouden, goudgele palmstranden, prachtige woestijnen en grillige gebergten. Dit komt allemaal mede dankzij het klimaat. De seizoenen in Australië zijn het tegenovergesteld aan die van Nederland. Het grootste deel van Australië ligt in tropisch en subtropisch gebied. De rest van het land heeft een gematigd klimaat, net zoals Nederland heeft. Wanneer je gaat kijken naar de tijdsverschillen tussen Nederland en Australië, kom je grote verschillen tegen. De grootste verschillen kom je tegen als je in New South Wales, Victoria, Queensland, Tasmanië en Canberra komt, het is daar 10 uur later dan in Nederland (9 uur later in onze zomertijd). In West-Australië is het 8 uur later dan in Nederland (7 uur met zomertijd). In Zuid-Australië en Northern Territories is het 9 uur later dan in Nederland. In alle districten behalve Queensland, Northern Territories en West-Australië heeft men een zomertijd van december tot februari.

Engels is uiteraard de belangrijkste taal die in Australië wordt gesproken. Er worden daarnaast nog andere talen gesproken, die door immigranten zijn meegebracht, en er komen zo'n 100 Aboriginal talen voor. Australië heeft een ontzettend lange kustlijn van 25.760 km, dit komt natuurlijk doordat het een eiland is. Australië wordt in het noorden door de Timorzee, de Arafurazee, de Golf van Carpentaria en de Straat Torres begrensd. In het oosten door de Koraalzee en de Tasmanzee. Ten zuiden door de Straat Bass en de Grote Australische Bocht. De Indische Oceaan ligt ten zuiden en westen van Australië. Er zijn dus heel wat verschillende soorten zeeën. Doordat Australië een aardig groot eiland is, heeft het te maken met verschillende klimaten, waar verschillende landschappen uit voert zijn gekomen. Eigenlijk voor iedereen (natuurliefhebbers, dierenliefhebbers, zonliefhebbers, enz.) een reden om eens naartoe te gaan.

Offerte individuele rondreis Australië? Klik hier