Individuele rondreis Botswana

Individuele rondreis Botswana

Botswana is een republiek dat in het zuiden van Afrika ligt. Het land grenst aan Namibië, Zimbabwe, Zambia en Botswana. De officiële taal van Botswana is het Engels, maar er zijn ook andere talen ontstaan in dit land, zoals Kalanga, Herero, Birwa en het Afrikaans. Je zou denken dat Afrikaans na het Engels komt, maar dat is niet waar. Er zijn maar 20.000 mensen die Afrikaans spreken. Botswana bestaat voor het grootste gedeelte uit een dorre hoogvlakte, van ongeveer 1000 meter hoog. In het oosten zijn veel heuvels te vinden. De kalahari-woestijn ligt gestrekt over het zuiden en westen. De Kalahari is, vooral in het noorden van het land, een grotendeels vlak gebied waar veel bomen voorkomen. Er zijn grote gebieden bedekt met rood zand en kromme dorenbomen, het gebied kent een gigantische Afrikaanse fauna. Door het noordwesten stroomt de rivier Okavango, waar een reusachtig moerasland is te vinden.

Advertenties van onze partners

Het klimaat van Botswana is subtropisch, maar er komen ook perioden van grote droogte voor. De seizoenen zijn omgekeerd met die van Nederland. Wanneer het winter is in Nederland, is het zomer in Botswana. Het zuidelijke deel van de Okavango Delta, heeft een omgekeerd seizoen. In de droge tijd is de delta op z'n natst. In de Kalahari kan de temperatuur in de maanden juni en juli boven de 40 graden komen, terwijl het 's nachts juist kan vriezen. Er valt hier bijna geen regen. De rest van Botswana heeft een regenseizoen van december tot en met maart. Maar de hoeveelheid regen kan per gebied erg verschillen en bestaat vaak uit kortdurende hevige regenbuien aan het eind van de dag. De temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam en liggen gemiddeld tussen de 21 en 30 graden. Botswana is bedekt met een enorme laag met rood zand. De Kalahari Woestijn domineert het landschap, veel stukken land zien er erg wild uit. Mensen zijn vaak verbaasd over de ontzettende ruimte en eenzaamheid die Botswana heeft.

In het binnenland is een wildernis, waar eigenlijk niemand komt, alleen bosjesmannen en oorspronkelijke inwoners van zuidelijk Afrika. De Okavango heeft moerasgebieden, die zich over de woestijn uitspreiden. Zij zorgen ervoor dat er ontzettend veel bijzondere flora en fauna is, die alleen Afrika heeft. Botswana heeft bosrijke eilanden met sierlijke palmen, en veel vegetatie, en veel water die het gevoel geeft dat de woestijn mijlenver ligt. Er dwalen grote kuddes olifanten door de wilde bossen in het noorden, die natuurlijk de droogte vermijden door naar de waterrijke Okavango en Chobe te trekken. De Afrikaanse olifanten staan bekend over de hele wereld als bijzonder dieren, echt de moeite waard om die dus tegen te komen. Botswana is een prachtig land, met een goede wegennet en toeristen infrastructuur. Per vliegtuig of via de hoofdwegen zijn belangrijke plaatsen, zoals Chobe en Okavango makkelijk te bereiken. Ook zijn er genoeg safari’s in Botswana. Tijdens onze zomertijd bestaat er geen tijdsverschil met Botswana, maar wanneer het bij ons wintertijd is, is het in het zuiden van Afrika 1 uur later. Het is zeker de moeite waard om dit land te bekijken, door middel van een groepsrondreis. Het is een ontzettend mooi land, met een aangenaam klimaat voor mensen die van warmte houden en een prachtige flora en fauna.

Offerte individuele rondreis Botswana? Klik hier