Groepsrondreis Canada

Groepsrondreis Canada

Canada is met zijn zes tijdzones, het op één na grootste land ter wereld. Het heeft bergen, prairies, ruige kustlijnen, toendra’s, poolijs en is ingesloten door drie oceanen, de Grote Oceaan, de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Gedurende een rondreis door Canada ontmoet je een bevolking die het heeft aangedurfd dit grootse en uitdagende land te trotseren. Canada is een zeer aantrekkelijk vakantieland voor vele doeleinden. Je vindt er de wereldsteden zoals Montreal en Toronto, maar het land heeft ook een oogverblindende, onberoerde natuur met uitgestrekte landschappen. Het land kent een variatie aan klimaten, zo kan het in het binnenland in de zomer erg warm zijn, terwijl het in de winter extreem koud kan zijn. Dit geldt ook voor het noorden en oosten. Het westen kent een gematigd zeeklimaat met vrij aangename zomers en milde winters. Reizen door dit prachtige land kan op vele manieren. Zo kun je zelf een auto of camper huren, een rondreis maken of wandelend door een bepaald gebied trekken, maar kun je ook kiezen voor één van de vele cruises die Canada aandoen en dan zijn er nog tal van campings, hotels en bed & breakfast mogelijkheden. Ontdek Canada en laat je meevoeren in de betovering van het land.

De beroemde Niagara watervallen op de grens van Canada en de Verenigde Staten moet je zien. Deze gigantische wereld wonderen zijn werkelijk adembenemend. In het hoge noorden vind je de Rocky Mountains, een indrukwekkende bergketen met vele nationale parken waar je prachtige wandelingen kunt maken. De noordelijke provincies zijn echte aanraders voor de avonturiers. In deze eindeloze wildernissen kom je maar weinig toeristen tegen, maar de kans bestaat dat je wel elanden, bizons of beren tegen gaat komen. Niet alleen de natuur is een bezoekje waard, maar ook de wereldsteden zoals Ottawa, Quebec of Vancouver zijn zeer zeker echte aanraders. Je vindt hier parken, musea, prachtige historische gebouwen en natuurlijk kun je hier ook heerlijk winkelen of slenteren over één van de markten.

Bezienswaardigheden

In de stedelijke agglomeraties van Canada is veel schoons te bewonderen. Je vindt er op rondreis merendeels verwijzingen in de architectuur naar de invloeden van de Britten en de Fransen. Canada heeft in die zin niet echt een verleden, het is net als Amerika een betrekkelijk jong land. Dat geldt absoluut niet in Geologische en/of geografisch opzicht. Het is, zie boven, het op één na grootste land ter wereld en als je Canada wilt beleven tijdens een rondreis, bevelen we aan er ruim de tijd voor te nemen, de afstanden liegen er niet om. In de North West Territories verzamelen zich de kariboes om gezamenlijk een tocht af te leggen van 1900 km naar nieuwe graasplaatsen. In de South Nahanni River raakten de Athabascan indianen zo onder de indruk dat ze hem Nahadeh noemde, de machtige rivier. Het Kluane National Park is zo immens grootschalig, dat hele wouden er nietig in lijken. Midden in het park, in het Yukongebied, ligt Kathleen Lake dat o.a. gevoed wordt door één van de grootste gletsjers buiten het poolgebied. De bergen zijn een toevluchtsoord voor de mooiste grote wilde zoogdieren van Noord-Amerika. Anderhalf maal hoger dan de Niagara Falls zijn de Virginia Falls, het water valt van een hoogte van 90 meter omlaag. Denkt men aan British Columbia, dan denkt men aan totempalen, aan groot wild, de bizon en de bruine beer, en de steeds minder voorkomende zeearend. Één van de mooiste plekken langs de Alaska Highway is Muncho Lake, waar helder blauw water de bergen rondom weerspiegelt. De weg is onder dreiging van een Japanse invasie in 1942 versneld aangelegd: 2451 km in 8 maanden tijd. Bij Diana Creek kun je eens bekijken hoe de houtkap via de rivieren wordt getransporteerd. Het is werk voor vaklui, probeer het niet zelf. Evenmin is het verstandig in de wouden de zwarte en bruine beer met voedsel naar je toe te lokken. Je smeert dan aannemelijk nooit meer zelf een broodje. Blijf op veilige afstand en houdt autoramen gesloten en je klep.

Advertenties van onze partners

Overige informatie

De inwoners zijn een boeiende mengeling van culturen met elk zijn eigen, overgeërfde beschaving. Ooit was voor het Canada het land van hoop en belofte en voor menigeen is dat uitgekomen. Het trok steeds meer mensen aan van over de hele wereld. Mensen die bereid waren te pionieren, tijdelijk onder zeer moeilijke omstandigheden genoegen nemen met harde labeur en weinig opbrengst, om hun droom te verwezenlijken. Zo ontstonden tijdloze dorpen, op rondreis nog steeds in tact te bewonderen, vriendelijke boerengemeenschappen, vissersplaatsen, gemoedelijke provinciaalse stadjes, enorme industriegebieden en steden, die met elke andere wereldstad kunnen wedijveren. Maar er is nog een ander Canada, een land dat zijn vele geheimen met veel zorg bewaart. In de uitgestrektheid van Noord-Canada graven ijsberen hun sneeuwholen, golft het noorderlicht over de avondhemel en leren de Eskimo’s hun nazaat de oeroude vaardigheden om te kunnen overleven. Iedere lente weer verrast dit ogenschijnlijk lege land opnieuw met een kleurrijke deken van wilde bloemen die wortelen in de dunne laag aarde, die de altijd bevroren aardkorst bedekt. Hier verzamelen zich ieder jaar over meer dan 100.000 kariboes tijdens hun trektocht naar voedselgebieden. Niet echt veel mensen hebben ooit de South Nahanni River gezien of er zelfs maar van gehoord. Het is een zijrivier van de grote Mackenzie River die één van ’s werelds hoogste canyonsystemen bevat, de machtige Virginia Falls.

Offerte groepsrondreis Canada? Klik hier