Individuele rondreis Canada

Individuele rondreis Canada

Canada is ene land dat in het noordelijke deel van Noord-Amerika ligt. Aan de zuidkant wordt het land begrensd door de Verenigde Staten, aan de oostkant door de Atlantische Oceaan, aan de westkant door het Amerikaanse Alaska en de Stille Oceaan en in het noorden door de Arctische Oceaan. In Canada spreekt men officieel twee talen, hoewel daar in het westen vaak niet zo veel van te merken is. Er wordt Frans en Engels. In Quebec en in New Brunswick spreekt men voornamelijk Frans en in het overige deel van Canada spreekt met Engels.

Canada is het op één na grootste land ter wereld met een oppervlakte van 9.093.507 vierkante kilometer. Naast de kusten van de Atlantische en de Stille Oceaan heeft Canada een derde kust aan de Noordelijke IJszee. Hiermee heeft Canada de langste kustlijn ter wereld. Doordat het noordelijke klimaat erg streng is, is slechts 12 procent van het land geschikt voor landbouw. Om deze reden leeft het grootste deel van de 30 miljoen inwoners op een lange strook die zich langs de zuidgrens uitstrekt. Het klimaat is hier namelijk veel milder. Het Canadese grondgebied heeft een aantal gebergten; de Torngats, de Appalachen en de Laurentides in het oosten, de Rocky Mountains, de Coastal Mountains en de Mackenzie Mountains in het westen, en Mount St. Elias en de Pelly Mountains in het noorden. Met 5959 meter is Mount Logan in Yukon de hoogste berg van Canada. Ook heeft het grondgebied van Canada ongeveer twee miljoen meren, die samen ongeveer 7.6 procent van het landoppervlak beslaan. De belangrijkste meren zijn de Lake Huron, Great Bear Lake, Lake Superior, Great Slave Lake, Lake Winnipeg, Lake Erie en Lake Ontario. Het grootste meer dat zich volledig op Canadees grondgebied bevindt is Great Bear Lake (31.328 km2) in de Northwest Territories. Naast meren heeft Canada ook rivieren, de belangrijkste rivier is de St. Lawrence rivier, met een lengte van 3058 kilometer. De langste Canadese rivier is de Mackenzie, deze rivier heeft een lengte van 4241 kilometer en stroomt door de Northwest Territories.

Advertenties van onze partners

Grote delen van Canada kennen erg koude winter met temperaturen die in het noorden zelfs onder de -40 graden kunnen worden. Een uitzondering zijn de kustgebieden in Brits-Columbia, die een mild en regenachtige winter kent. Tijdens de zomer kunnen grote delen van Canada, vooral het zuiden, juist erg warm zijn en vaak vochtig. De hoofdstad van Canada is Ottawa. De grootste steden zijn Toronto en Montréal, die natuurlijk het meest bezocht worden. Verder heeft Canada heel wat nationale parken, de belangrijkste parken zijn te vinden in het zuiden van Canada. Het tijdsverschil met Canada is per zone verschillend, de reden is natuurlijk omdat Canada een ontzettend groot land is. Het tijdsverschil met Canada verschilt van 5 uren vroeger in het oosten tot 9 uren vroeger in het westen. Canada is een erg mooi land. Door de grootte van het land, bestaat er veel verschil in landschap, klimaat en mensen, wat natuurlijk erg interessant is. Er zijn ontzettend veel parken, waar je terecht kunt om wat op te pikken van de natuur van Canada. Een groepsrondreis maken door Canada is ook een erg leuke optie. Je leert Canada erdoor helemaal kennen.

Offerte individuele rondreis Canada? Klik hier