Groepsrondreis China

Groepsrondreis China

Natuurlijk ga je in China naar de grootse stad Peking en beloop je als je op rondreis in de buurt bent een deel van de Chinese Muur. Allicht vergaap je je aan het onderaardse gangenstelsel beter bekend als de verborgen stad. Het is een constructie uit de tijd dat men nog bevreesd was voor een Sovjet aanval met kernraketten. Maar een absolute bezienswaardigheid is de wonderschone natuur.

Bezienswaardigheden

China is het op vier na grootste land van de wereld en bijna net zo groot als de VS. Dankzij het immense oppervlak en uiteenlopende klimatologische omstandigheden, kent het land reusachtige rotsen en ravijnen, idyllische bergmeren, zwoel regenwoud, stoffige woestijnen, oneindige steppen en witte stranden. Rondreizen door China is meer dat ergens even een kijkje nemen. Alles in het land met zijn gigantische afwisseling, laat een geweldige indruk bij je achter. Het noordoosten bijvoorbeeld is koud en vlak, het zuiden subtropisch, het westen droog en kaal, het oosten groen en vruchtbaar en in het zuidoosten bevindt zich de hoogste bergketen ter wereld: de Himalaya. Neem eens een kijkje bij de kunstzinnig aangelegde rijstterrassen tot soms op 1200 meter hoogte. Verbaas je over de schoonheid van de lotusbloem, symbool van schoonheid en vruchtbaarheid en laat je niet ontnemen in één van de vele natuurparken naar de pandabeer te gaan, een ontmoeting die je niet licht vergeet. Over Tibet is veel te doen. China beschouwt de religieuze leider van deze afvallige provincie als een politiek tegenstander die probeert Tibet van het moederland los te weken, daarbij voortdurend hamerend op de schending van de mensenrechten in zijn ‘land’. In het hooggelegen Quiangtang reservaat stuit je nog op grote kuddes wilde yaks, in de zandwoestijnen van Gansu speelt de ondergaande zon met de kleuren van het verweerde terrein, van helgeel tot zwoel rood. In het uiterste westen van China, op het Pamir-plateau ligt de oude ruïnestad Taschkorgan. In de Gobi-woestijn bevindt zich de Lama-tempel die uit 1868 stamt.

Advertenties van onze partners

Overige informatie China

China is er door het organiseren van de laatste Olympische Spelen in 2008, in geslaagd met een spectaculair openings- en sluitingsprogramma en onvoorstelbare architectuur, de harten van de wereld voor zich te winnen. Economisch was dat al gerealiseerd. Samen met India en Brazilië is China de sterkst groeiende economie ter wereld. Dat komt doordat China een juk van zich heeft afgegooid, westerse inzichten toegelaten heeft en inziet dat onderdrukking van het eigen volk contraproductief is en China uiteindelijk de zo broodnodige ontwikkeling onthoudt. Zelf spreken de Chinezen over China als het land van de 56 broers en zusters. Tijden een rondreis door het land van Mao vallen je echter de schellen van de ogen. In de gedifferentieerde Volksrepubliek vormen de Han-Chinezen met ongeveer 92% het grootste deel van de totale bevolking. Volgens officiële gegevens bestaan er daarnaast nog 55 andere nationaliteiten, etnische groeperingen die als erkende nationale minderheid gelden en waarvan de omvang varieert van enkele duizenden tot miljoenen mensen. Zij onderscheiden zich veelal sterk van de Han-Chinezen die zelf ook bepaald geen homogene groep vormen. Die zijn onderling net zo verschillend als de noordelijke keukens van Beijing, de havenstad Shanghai en die van het zuidelijke Guangzhou (Canton) of de zuidwestelijke provincie Sichua. Er zijn 1,2 miljard Han-Chinezen, de grote broer met 55 zusjes die in totaal zo’n 100 miljoen mensen vertegenwoordigen. Ze zijn wel verspreid over meer dan tweederde van het totale grondoppervlak hoewel ze slecht 8% van de bevolking uitmaken. In de tijd van de grote leider Mao (1893-1976) werden etnische minderheden veracht en als onderontwikkeld beschouwd. Zij dienden met hulp van de communistische ideologie heropgevoed en gemoderniseerd te worden. Ze golden als historische onbenullen, gerangschikt naar stalinistisch voorbeeld.

Offerte groepsrondreis China? Klik hier