Individuele rondreis China

Individuele rondreis China

China is een prachtig land om naartoe te gaan door middel van een groepsrondreis. China is één van de grootste landen ter wereld. Om precies te zijn, staat China op de derde plaats (Rusland en Canada zijn groter). China is ongeveer 239 keer groter dan dat Nederland is. In China wordt het Mandarijn gesproken door ongeveer drie kwart van de Chinese bevolking. Dit is de officiële taal van China. Naast deze taal hebben alle provincies een eigen dialect. Op de tweede plek van meest gesproken talen in China, staat het Kantonees. Deze taal wordt het meeste gesproken in de provincies; Guangdong, Hong Kong en Macau.

China bestaat voor het grootste deel uit bergen, daarnaast heeft het land ook hoogland, bekkens (woestijn), vlaktes en heuvelachtige gebieden. De Mount Everest in Tibet is de allerhoogste berg van China en ter wereld met een hoogte van 8848 meter. Er zijn meer dan honderd bergtoppen hoger dan 7000 meter in China en meer dan duizend bergtoppen zijn hoger dan 6000 meter. De Turpan Depression in het noordwesten is juist het laagste punt van China met een die 154 meter onder het zeeniveau ligt. De Gobi en de Takla-Makan zijn woestijnen die de grote vlakten in het noorden onderbreken. Een groot deel van China heeft regelmatig te lijden onder aardbevingen die soms zeer krachtig zijn. Het aardbevingsgebied strekt zich uit van West-Sichuan tot aan de Bo Hai. In totaal telt China ongeveer 5000 rivieren, die bijna allemaal in oostelijke richting stromen en dan uitmonden in de Stille Oceaan of de Indische Oceaan. De twee grootste rivieren van China zijn de Huang He of Gele Rivier, met een lengte van 4845 kilometer en de Yangzi Jiang, met een lengte van 5200 kilometer. Door de enorme oppervlakte van het land, kent China veel verschillende klimaten. Over het algemeen zijn de droge winters een groot kenmerk voor het klimaat van China. Dit wordt veroorzaakt door de koude luchtmassa’s die zich vormen boven de hogedrukgebieden van China. Ook heeft China veel last van moessons (vooral in de winter), die koude droge lucht meenemen door het hele land, alleen in het uiterste zuiden vriest het dan niet. In de zomer waaien de moessons juist vaak de andere kant op, waardoor China dan weer last kan krijgen van extreme regenval, er kunnen daardoor veel overstromingen ontstaan.

Advertenties van onze partners

In de bergen en in het zuidwesten van China is een hooggebergteklimaat te vinden. Er zijn koude winters en aardig warme zomers. In de woestijnen en in het noorden heerst een woestijnklimaat. Hierbij is het verschil tussen dag en nacht in temperaturen heel groot. 's Nachts is het erg koud en overdag is het zeer heet. In het zuidoosten is een tropisch klimaat te vinden, waarbij het in de zomer het meeste regent. De oostkust heeft een zeeklimaat, omdat het natuurlijk dichtbij de zee ligt en daardoor het klimaat ook wordt beïnvloed. In het noorden vind je een landklimaat, met hete zomers en koude winters. Centraal-China kent hete zomers, met erg veel regenval. Op de overgangsgebieden heerst een steppeklimaat. In het zuiden heerst een Savanneklimaat. Mohe is de koudste plaats van China en wordt daarom ook wel de 'Chinese Noordpool' genoemd. Hier zijn temperaturen van meer dan -50°C geen uitzondering en de gemiddelde januaritemperatuur ligt op -20°C. De heetste plaats van China, Turpan, wat in Binnen-Mongolië ligt, en ook de laagst gelegen plaats van China is. De belangrijkste plaatsen, waar ook de meeste mensen op af komen, zijn; Peking (de hoofdstad) Sjanghai, Hongkong, Macau (een schiereiland), Taiwan (een republiek van China) en Tibet, wat zeer bergachtig is, en een hele geschiedenis heeft. Als het gaat om een tijdsverschil, is het in China altijd 7 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is het tijdsverschil iets kleiner, namelijk 6 uur. China is een ontzettend mooi land, met veel verschillen in klimaat in landschap. Dat maakt het land ook zo ontzettend bijzonder. Zeker de moeite waard om daar dus op vakantie te gaan.

Offerte individuele rondreis China? Klik hier