Individuele rondreis Costa Rica

Individuele rondreis Costa Rica

In Midden Amerika ligt het prachtige vakantieland Costa Rica. Dit land wordt ieder jaar weer door vele vakantiegangers gevonden. Niet zo verwonderlijk, want het gebied heeft een beeldschone natuur van hooggebergte en regenwouden tot aan vulkanen en palmstranden. Het klimaat is verschillend door de diverse hoogtes. Bij laagvlaktes en aan de kust heerst een subtropisch klimaat met temperaturen het hele jaar tussen de 26 en 30 graden. Naarmate je meer het hooggebergte in gaat word het steeds frisser. Er zijn ook vele soorten reizen te boeken van strandvakanties tot aan complete rondreizen. Overnachtingsmogelijkheden zijn er van goedkoop tot aan luxe. Je vindt er mooie hotels, maar ook betaalbare vakantiehuizen. Tevens kun je makkelijk en goedkoop een auto huren om er zelf op uit te trekken.

Advertenties van onze partners

Costa Rica ligt tussen de Caribische Zee en de Grote Oceaan, het betekent dus dat Costa Rica een mooie kust heeft. De Caribische kust bestaat uit uitgestrekte laaglanden met moerassen, mangroven en waterwegen. De kust heeft lange zandstranden. Het water is turkoois van kleur, op de stranden zijn ook prachtige palmbomen te vinden. Ook heeft het land enorm veel verschillen in landschap. Van het noordwesten naar het zuidoosten lopen een aantal vulkanische bergketens. 2 van die bergketens zijn actief. De meest actieve vulkaan is de Arenal, die in het Cordillera-gebergte ligt. Costa Rica heeft ook regenwouden, hooggebergten, palmstranden, savannen, bossen en tropische laagvlaktes. Het hoogste punt van Costa Rica is de Cerro Chirripo, waar het 3810 meter hoog is. Er zijn verschillende nationale parken en reservaten te vinden. Veel ervan bestaan uit tropische regenwoud. Ondanks dat Costa Rica in de tropen ligt, is het er niet overal altijd heel warm. In de bergen is het overdag meestal wel mooi weer, maar kan het 's nachts behoorlijk afkoelen. In het hoogland van Costa Rica is het niet altijd super warm. De gemiddelde temperatuur is 17 graden. In het laagland is het juist altijd tropisch warm en de gemiddelde temperatuur is daar dan ook 30 graden. Als het gaat om neerslag, zit daar veel afwisseling in. In het ene gebied regent het veel en in het andere gebied weinig. Het is ook moeilijk aan te geven wanneer je van een regenseizoen spreekt in Costa Rica, maar men zegt altijd dat de meeste neerslag valt in de maanden juni t/m oktober. December t/m maart schijnen de droogste maanden te zijn.

Costa Rica is zeer rijk, als het gaat om de dierenwereld. Het land heeft zowel dieren die in Noord-Amerika leven, Zuid-Amerika en Midden-Amerika leven. Een aantal voorbeelden zijn de: wasbeer, prairiewolf, apen, miereneters, quetzal, aardbeigifkikker. De meeste landdieren wonen in de regenwouden. Er leven in Costa Rica ongeveer 150 soorten amfibieën, 215 reptielsoorten, rond de 865 vogels (waarvan 17 roofvogelsoorten zijn en meer dan 240 zoogdiersoorten) De belangrijkste plaatsen om naartoe te gaan en die ook het meest bekend zijn, zijn San José (de hoofdstad van Costa Rica), Alajuela, Cartago, Punta Arenas, Liberia, Nicoya, Puntarenas, Caldera, Puerto Quepos, San Isidro en Puerto Limón. In Costa Rica is het 7 uur vroeger dan in Nederland. In de zomertijd is het verschil zelfs 8 uren, dan is het daar dus 8 uren vroeger. Costa Rica is echt de moeite waard om met een groep naartoe te gaan, in vorm van een groepsrondreis. Het land heeft een prachtige kust, veel verschillen in het landschap, verschillen in temperatuur en het heeft prachtige dieren. De meeste dieren van Amerika zijn dan ook in Costa Rica te vinden.

De natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Het land biedt zoveel moois. Neem het magische nevelwoud van Monteverde, dit natuurgebied is een populaire bezienswaardigheid in Costa Rica. Je kunt hier zelfs net als Tarzan slingeren door het bos in een harnas. In het park Cano Negro kunnen vogelliefhebbers volop genieten en het natuur park Corcovado is het meest ruige gebied. Hier loop je kans om nog wilde dieren zoals jaguars of brulapen tegen te komen. Erg indrukwekkend om te zien is de nog actieve vulkaan Irazu, waar constant rook uit de verschillende kraters komt. Deze vulkaan ligt niet ver van de hoofdstad San José, zodat je tegelijk een bezoekje kunt brengen aan deze levendige stad. Je vindt hier onder andere het goud- en jade museum, het nationaal museum, een prachtige kathedraal en vele markten. In de avonduren is er veel te beleven in het uitgaansleven, wat meestal door gaat tot diep in de nacht

Offerte individuele rondreis Costa Rica? Klik hier