Groepsrondreis Cuba

Groepsrondreis Cuba

Cuba wordt door Europeanen op grote schaal bezocht vanwege het strandvertier. In de jaren ’90 van de vorige eeuw, sloten Fidel en zijn trawanten een monstercontract met de Duitse touroperator TUI, om hotelresorts uit de grond te stampen van hoge kwaliteit en comfort. Over het hele land werden idyllische locaties aan zee omgebouwd voor de lucratieve ontvangst van de Europeanen. Cuba, het grootste Caribische eiland is een ideale vakantiebestemming voor reizigers die van subtropische temperaturen houden. Het wordt over het algemeen nooit kouder dan 22 graden. Wel kan er veel regen vallen, dit vaak in de vorm van korte, hevige buien, waarnaar na een half uur de zon weer tevoorschijn komt. Maar het land biedt ook een hoog cultuurgehalte, schitterende steden waar je kunt genieten van de koloniale pracht en natuurlijk het swingende nachtleven. Je kunt dit land op verschillende manieren bezoeken. Zo kun je ervoor kiezen een groepsrondreis te maken, maar zijn er ook tal van prachtige individuele rondreizen te boeken waar je met een huurauto op eigen gelegenheid door Cuba trekt. Er zijn familiereizen, maar ook avontuurlijke reizen. Er is een groot aanbod aan accommodaties van budget hotels en appartementen tot aan luxe 5 sterren resorts en vakantiewoningen.

Advertenties van onze partners

De hoofdstad Havanna is zeker een bezoekje waard. Deze dynamische stad lijkt op een openlucht museum met tal van monumentale gebouwen in diverse stijlen. De stad Trinidad is uitgeroepen tot nationaal monument. Hier krijg je een goed beeld hoe deze stad er in de Spaanse koloniale tijd heeft uitgezien, prachtige musea, mooie kerken en knusse straatjes met keistenen. Het gebergte Escambray mag ook niet ontbreken. Hier hoor en zie je het gekletter van de watervallen in het schitterende landschap. Een bezoekje aan de beroemde tabaksplantages mag je ook niet missen. Deze vind je in de streek Pinar del Rio, in het westelijke deel van Cuba. Wie van strand houdt gaat naar het schitterende strand op het eiland Varadero. Hier vind je ruim 20 kilometer lang een fijn, wit zandstrand, welke behoort tot één van de mooiste stranden ter wereld. Het zal je in Cuba werkelijk waar aan niets ontbreken, ontdek het zelf!

Bezienswaardigheden

Dat was toen op het buureiland al op gang gekomen maar zonder de Duitsers. Helemaal in het begin was het in handen van de Amerikanen die immers niet naar Cuba konden of mochten. In de hoofdstad van Havana zijn nog de resten te zien van allereerst de Spaanse overheersing in de 16de eeuw. In de bouwkunst vind je duidelijk Europese elementen terug, zelfs Moorse daar Spanje ooit door de Moren uit Noord-Afrika bezet is geweest. De infrastructuur is er aller belabberst, dus een rondreis over het eiland is geen kinnesinne. De auto’s die er rondrijden zijn een bezienswaardigheid op zich. De meest extravagante Amerikaanse sleeën uit de vijftiger en zestiger jaren, toen de maffia op het eiland voet aan wal zette, bevolken nog steeds als taxi, vaak in abominabele staat, de straten. Stap er eens in, het kost weinig en er hangt, ondanks de open ramen, een aroma van rum, sigaren en de chauffeur, die met een ondanks de armoede, blij gemoed je de deur openhoudt. Cuba is geografisch tamelijk vlak, alleen in het verre zuidoosten komt een verheffing in het landschap voor. Aan de noordkust zijn koraalriffen te zien die een natuurlijke barrière vormen. Het zeeleven daar bestaat uit schildpadden, zeepaardjes, vele soorten weekdieren en een uitbundig gekleurde tropische vissoorten. In de hoofdstad is het wel grappig het Capitool te bezoeken. Het is een kopie van het werkelijke gebouw in Washington en zetel van de Cubaanse regering. Op het plein ervoor staat de majestueuze, in barok stijl uitgevoerde, Cathedral de San Cristobal en voor zwangere vrouwen is er Cementario, een bedevaartsoord. In de stad geïncorporeerd is ook een Chinatown, het is allemaal meegebracht door de Amerikanen in de hoogmoed van Cuba een eigen paradijs te maken.

Overige informatie Cuba

Het grootste eiland in de Caribische Zee heet Cuba en heeft als hoofdstad Havana. Het is een omstreden eiland dat op zwemafstand ligt van het Amerikaanse Florida. Dat is ook precies de reden waarom er in dit deel van Amerika veel Cubanen wonen, op de vlucht indertijd voor het straffe regime van Fidel Castro. Cuba wordt ook wel de achtertuin van Amerika genoemd, het heeft er in de loop van de twee vorige eeuwen regelmatig een inval gedaan omdat er zich een politiek ontwikkelde die hen niet aanstond. Uiteindelijk is door Fidel de revolutie uitgeroepen en zijn de Amerikanen verdwenen en maakten plaats voor de Russen. De spanningen liepen in 1963 zo hoog op dat een nucleaire oorlog niet meer ondenkbaar was maar het wijze verstand van de grote regeringleiders heeft dat toch afgewend. Nu is het er armoedig en vreedzaam, de internationale hotelwereld is er neergestreken en toeristen van over de hele wereld spekken er de beurzen van de leiders. Rondreizen over Cuba leveren een interessant beeld op. Er is een enorme verscheidenheid aan flora en fauna en in de architectuur is het kolonialisme onder de Spanjaarden nog duidelijk herkenbaar. Er rijden duizenden oude Amerikaanse auto’s rond die na het vertrek van de maffia eind jaren ’50 zijn achtergebleven. Men maakt van meerdere exemplaren steeds weer een lopende auto, die dan weer als taxi dienst kan doen. Als je op rondreis neerstrijkt in de hoofdstad en door Havana een rumwandeling maakt, hoor je nog de fantastische verhalen van de oudere garden over de vette jaren ’50 van de vorige eeuw toen Meyer Lansky de grootste bendeleider was van het eiland. Cuba werd gebruikt als uitvalsbasis voor de clandestiene alcoholleveranties aan het Amerikaanse continent tijdens de drooglegging aldaar. De maffia stortte zich op Cuba om er een tweede Las Vegas te stichten. De toenmalige leider Fulgencio Batista roomde de gokwinsten af, werd schathemelrijk en moest wegwezen toen Fidel de revolutie uitriep.

Offerte groepsrondreis Cuba? Klik hier