Individuele rondreis Cuba

Individuele rondreis Cuba

Cuba is een (ei)land dat in het Caribisch Gebied ligt, het bestaat uit het grootste hoofdeiland Cuba en een zeer groot aantal kleine eilandjes eromheen, waarvan Isla de la Juventud het grootste eiland is. Cuba wordt begrensd in het noorden door de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan. In het oosten wordt Cuba begrensd door de Windward Passage, in het zuiden door de Caribische Zee en in het westen door de Straat Yucatán. Cuba bestaat uit 14 provincies en één speciale gemeenschap. De hoofdstad van het land is Havana. Op Cuba is de officiële taal het Spaans. Het hoofdeiland is een erg vlak stuk land. Alleen in het zuiden is gebergte te vinden, wat de naam de Sierra Maestra heeft. In de Sierra Maestra is het hoogste punt van het land te vinden, dat is namelijk de Pico Real del Turguino, die de 2005 meter bereikt. De noordkust van Cuba is steil en rotsachtig, er zijn veel koraalriffen te vinden.

Advertenties van onze partners

Overal op het eiland zijn palmen te vinden, er wordt gezegd dat het er meer dan 70 miljoen zijn. Ze staan bijna overal. Cuba heeft een subtropisch klimaat, die gematigd wordt door de wind. Het klimaat is het hele jaar door ideaal. De gemiddelde temperatuur is dan ook 25 graden. In januari, de koudste maand is de temperatuur gemiddeld 21 graden. Juli en augustus zijn de warmste en vochtigste maanden, dan kan de temperatuur zelfs oplopen tot 40 graden. De noordoostpassaat zorgt gelukkig dan voor een verfrissend windje. In de berggebieden, zoals de Sierra-streek is het koeler, vooral ’s avonds. Het zeewater is het hele jaar door warm, de temperatuur van het water ligt altijd tussen de 25 en 29 graden. Het gemiddelde aantal dagen met zijn, zijn 330 dagen per jaar! Mei tot september is de natste periode. Dan valt er dagelijks wel een bui, het regent alleen gelukkig zelden de hele dag. Het grootste deel van de dag schijnt de zon gewoon, maar in de namiddag kunnen er korte en heftige regenbuien voorkomen, die voor verfrissing zorgen. Deze periode wordt ook wel het 'orkaanseizoen' genoemd. Cuba heeft ontzettend veel verschillende plantensoorten. Er zijn helaas wel veel wouden verdwenen, wat vooral komt door de aanplant van suikerriet, koffie en rijst. Men probeert nu te zorgen voor meer bebossing om economische redenen en om natuurbehoud. De grote palmen maken het landschap erg interessant. Dieren zijn er ook ontzettend veel op het eiland, en daar zit dan ook heel veel variatie in. Bij de kustwateren zijn veel schaaldieren te vinden en belangrijke vissoorten.

Een derde van de vogels die op Cuba te zien zijn blijft er. De overige vogels zijn vooral trekvogels. Ook leven er twee soorten krokodillen, veel schildpadden, leguanen en andere reptielen. Veel interessante zoogdieren blijken alleen op Cuba voor te komen, dat geldt vooral voor de zeer kleurrijke landslakken. Havana is de hoofdstad van Cuba, die aan de noordkust ligt en die ook vaak door toeristen bezocht wordt. Andere grote steden zijn Camagüey, die in het midden van het eiland ligt en Santiago de Cuba, die aan de zuidkust ligt. Het is in Cuba altijd zes uur vroeger dan in Nederland. In wintertijd en in zomertijd. Cuba is een heel aantrekkelijk eiland om naartoe te gaan in vorm van een groepsrondreis. Het heeft een prachtig klimaat, het is altijd warm en als het regent, regent het niet de hele dag. Verder is het landschap mooi, en vooral de Sierra Maestra, het gebergtegebied is erg mooi. Verder heeft het land ontzettend veel soorten dieren en veel verschillende plantensoorten.

Offerte individuele rondreis Cuba? Klik hier