Individuele rondreis Ecuador

Individuele rondreis Ecuador

De republiek Ecuador is een land dat in het noordwesten van Zuid-Amerika ligt. Het land grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en in het zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Ecuador is in het Spaans: de evenaar, het land heeft deze naam gekregen, omdat de evenaar het land doorsnijdt. De Officiële taal van Ecuador is dan ook het Spaans. De Indianen spreken er Chibcha en vooral Quechua, wat oorspronkelijk de taal van de Inca’s was. Het land kan ook wel in vier zones verdeeld worden: de kust, de Andes, het Amazonegebied en de Galápagoseilanden. Het Andesgebergte loopt door het midden van het land van het noorden naar het zuiden. In het hooggebergte liggen de hoofdstad Quito en de derde stad Cuenca, op een hoogte van 2500 meter.

Advertenties van onze partners

In het gebergte liggen ook een aantal vulkanen die een hoogte van 5000 tot 6000 meter bereiken. Een aantal daarvan is nog actief. De hoogste berg van Ecuador met een permanente ijskap en die al een tijd niet meer actief is, is de Chimborazo, die een hoogte van 6267 meter bereikt. Andere hoge bergen zijn de Cayambe, met een hoogte van 5790 meter en de Antisana met een hoogte van 5703 meter. De meeste bergtoppen zijn bedekt met grote gletsjers. Het Amazonewoud ligt in het oosten van het land. Het klimaat is er tropisch: warm en vochtig. De vele rivieren in dit gebied zijn allemaal vertakkingen van de Amazone.

De Galápagos-eilanden worden als vierde zone van Ecuador beschouwd. Op deze eilanden zijn unieke planten en dieren te vinden. De Galápagos-eilanden bestaan uit dertien grote eilanden en meer dan veertig kleine eilandjes, waarvan er maar vijf bewoond worden. De kuststreken van de eilanden zijn vaak woestijn- of steppeachtig. Alleen op de hoogste hellingen van vulkanen is tropisch bos te vinden. De strandliefhebbers zijn meestal te vinden aan de tropische west-en noordwestkust. De hoogste waterval van Ecuador is de San Rafael die 145 meter hoog is.

 

Offerte individuele rondreis Ecuador? Klik hier