Groepsrondreis Egypte

Groepsrondreis Egyote

Egypte, het land van de farao's en de piramiden weet ieder jaar weer vele reizigers te trekken. Je bent hier over het algemeen verzekerd van mooi weer, vooral in de zomer kan het hier erg warm en droog zijn. Het land biedt talloze bezienswaardigheden van tempels tot aan het Nijldal. Tegenstellingen kom je hier ook nog volop tegen, want naast moderne gebouwen in de steden, vind je even verderop lemen huisjes en tenten waar Nomaden leven. Tegenover razende auto's, reizen tevens veel mensen nog per ezel en kameel. Er zijn vele hotels en luxe resorts om je vakantie in door te brengen. Je kunt er voor kiezen een rondreis of bijvoorbeeld een Nijlcruise te maken. Egypte is het ontdekken waard! De watersportliefhebber kan zijn hart ophalen aan onder andere de Rode Zeekust. Het heldere water nodigt je hier met plezier uit voor een snorkel- of duik avontuur. Maar ook zwemmers en surfers hebben hier veel vertier. De Sinai is met zijn prachtige landschap het meest interessant. Je vindt hier zandvlaktes en kleurrijke rotspartijen. Een grote trekpleister van het land is Luxor, het uitgangspunt voor diverse tempelbezoeken en de vallei der koningen. De eerste stroomversnelling van de rivier de Nijl begint bij de meest zuidelijke stad Aswan. Door de granieten rotsen, de tropische planten en palmen is het rivierdal hier op zijn mooist. Natuurlijk mag je de bekendste monumenten van Egypte, de reusachtige Piramiden en de grote sfinx, niet missen. Je vindt ze op het Plateau van Gizeh, ten westen van de Piramid Road. Als laatste noemen we nog de hoofdstad Cairo, de grootste stad van de Arabische wereld. Hier kun je cultuurproeven, winkelen, zeilen op de Nijl of het bruisende nachtleven induiken. Egypte is het land voor ieder type vakantieganger.

In Cairo, de hoofdstad, vindt u vele overblijfselen uit de oudheid naast de gezellige uitgaansgelegenheden die deze moderne stad ook heeft. In het Egyptisch museum vindt u de echte grote schatten uit het verleden. De tombe van Mohamed Ali, de “vader” van Egypte, vindt u in de grote moskee. Toetanchamon is de bekendste farao die zijn leven aan ons kenbaar maakt. Zijn graf vindt men in de Vallei der Koningen in Luxor, dat een museum op zich is.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Buiten de stad staan de laatsten van de 7 wereldwonderen: de piramides van Gizeh, waar de beroemde Sfynx met kop en schouders boven uit steekt. De sfynx is 70 m lang en heeft het lichaam van een leeuw en het hoofd van farao Chefrenangs de Nijl, de meest vruchtbare plaats, staan de meeste piramides. De oudste piramide is van farao Djoser, wel 5000 jaar oud. De vestingmuren van de Citadel toveren een prachtig uitzicht op de stad. Ook bij Cairo is een groot openluchtmuseum: The Pharaonic City. Hier oefenen ambachtslieden oude ambachten uit. Hier ziet u o.a. hoe papyrus gemaakt werd en wordt. Aan de oever van de Nijl ligt ook het Mummificatiemuseum, waar de oude technieken te zien zijn. Bij een rondreis door het land moet u zeker de tempels van Abu Simbel bezoeken, uit de 13de eeuw, uitgehouwen uit de rotsen tijdens het bewind van Ramses II. Met de inval van het licht is rekening gehouden door de zonnestand. In Sakkara vindt men nog 15 piramides en daarnaast vele graven van edelen, die in de buurt van hun farao begraven mochten worden. Zoals vele landen heeft ook Egypte een Venetië: El Gouna. Het is gebouwd op meerdere eilandjes en heeft een golfclub en een openluchtdisco. Toeristisch dus. Samen met Hurghada en Safaga ligt dit stadje aan de Rode Zee, paradijs voor watersporters. Koraalriffen zijn hier in overvloed. Na de oorlog met Israel heeft het stadje Sharm –el-Sheikh in de zuidelijke Sinaï zich ontwikkeld tot een zeer aantrekkelijke badplaats met veel luxe resorts.

Overige informatie Egypte

Egypte wordt als land van de Nijl aan de Middellandse Zee in het algemeen geassocieerd met de piramiden, de farao’s, krokodillen, nijlpaarden, woestijn, kamelen en de vrouw van Prime Minister Winston Churchill, die haar bezoek verweet haar het gevoel te geven dat in 1956 het Suezkanaal door haar zitkamer vloeide. Die bijeenkomst heeft annexatie van het kanaal door Egypte niet weten te voorkomen. Wat zij niet wist is dat Egypte 50 miljoen jaar geleden tijdens het Eoceen – een geologisch tijdvak van het Tertiair – anders dan haar ‘lounge’, vrijwel geheel onder water stond. De Middellandse Zee bedekte het noordoosten van Afrika en strekte zich in het zuiden uit tot voorbij Luxor en in het westen tot het noordelijke deel van het huidige Libië. De bodem van de zee en het omringende land bestonden uit drie duidelijk te onderscheiden gesteentelagen. In de onderste laag: uitvloeiingsgesteenten en metamorfe gesteenten – schist, kwarts, gneis, graniet en dioriet. Door latere erosie is deze laag vrij gelegd en komt hij te voorschijn bij de tweede cataract in Nubië, thans verzonken in het Nassermeer, en bij de eerste cataract in de buurt van Assoean. En ook nog aan de westkant van de heuvels langs de Rode Zee, bijvoorbeeld in de Wadi Hammamat. De middelste laag uit het Midden Krijt is een dikke afzetting van zandsteen. Deze zandsteen komt boven in Nubië en in zuidelijk Egypte langs de Nijl. Ook in de Libische Woestijn treft men zandsteen aan. De toplaag uit het Boven Krijt bestaat uit kalksteen en is sterk geërodeerd. Aan het eind van het Eoceen veroorzaakten hevige krachten in de aardkorst talrijke plooiingen, in die tijd ontstonden ook de Alpen in Europa en de Himalya in Azië. De zeebodem kwam langzaam omhoog, in het zuiden meer dan in het noorden waardoor de zee zich terugtrok tot in de omgeving van Fayyoem. De kliffen tussen Luxor en Asyoet getuigen van deze tektonische werking. Rondreizen door het land der Farao’s, laat al deze geologische ontwikkelingen aan je zien.

Offerte groepsrondreis Egypte? Klik hier