Individuele rondreis Egypte

Individuele rondreis Egypte

Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte is een grote staat dat in het noordoosten van Afrika ligt. In de Arabische wereld heeft Egypte Misr als naam, wat een afkorting is van de officiële naam. Egypte omvat ook een Sinaïschiereiland, dat vaak als een deel van het Aziatisch continent wordt gezien. De officiële taal van Egypte is het Arabisch. Op straat spreekt men wel voornamelijk een Egyptisch dialect. In de meeste toeristische gebieden, zoals de grote steden en de badplaatsen langs de Rode Zee, wordt vaak een woordje Engels of Frans gesproken, wat fijn is voor het toerisme. Egyptenaren die naar school gaan krijgen dan ook Engelse les. Het belangrijkste en ook dichtstbevolkte deel van Egypte bestaat uit oevers en de delta van de rivier de Nijl. Zonder de Nijl zou Egypte een onbewoonbaar woestijnland zijn. De Nijl zorgt er ook voor dat er een vruchtbaar landbouwgebied is en er dus verbouwd kan worden. Egypte bestaat namelijk voor 96% procent uit een Saharawoestijn, waar ook de minste mensen wonen. De Nijl heeft een lengte van 6695 kilometer en is daarmee de langste rivier ter wereld. In het westen van het land zijn een aantal oases (water) te vinden.

Advertenties van onze partners

Zoals al eerder gezegd, bestaat Egypte vooral uit woestijn. Daar zitten alleen wel verschillen in. Zo vormen de dal en de delta van de Nijl de scheiding tussen de dale, kale Westelijk-Arabische Woestijn en de iets vochtigere Oostelijk-Arabische Woestijn. De westelijke woestijn bestaat vooral uit plateaus met hoogten van 100 tot 500 meter en uit inzinkingen van de bodem. In het noorden van deze woestijn is het laagste punt van Egypte te vinden, het is er 134 meter onder de zeespiegel. Deze zoutwoestijn is onbewoonbaar. De oostelijke woestijn is juist heel anders. Het is er bergachtig en er valt meer neerslag. De rotsachtige bodem kan geen water vasthouden, waardoor al het water wordt afgevoerd naar de Nijl of de Rode Zee. De Jabal Katrinah, met een hoogte van 2642 meter, is de hoogste berg van Egypte en is te vinden op het schiereiland Sinaï. De op een na hoogste berg is de Jabal Mosa (Berg van Mozes), vernoemd naar Mozes. Aan de voet van deze berg ligt het beroemde klooster van de Heilige Catharina. Egypte heeft een woestijnklimaat, omdat het natuurlijk voor 96% uit woestijn bestaat. Het land heeft hete zomers en 'koele' winters. Egypte kent twee seizoenen, namelijk een hete zomerperiode van mei t/m oktober en een milde winterperiode van november t/m april. De winter is in Egypte bijna gelijk aan de zomer van Nederland. Je kunt je dus voorstellen dat het land erg hete temperaturen heeft. De avonden en nachten in de winter kunnen wel koud zijn. Als het gaat om regen, heeft Egypte er heel weinig last van. Er valt zo'n 3 mm per jaar aan regen. Alleen in het gebied aan de Middellandse Zee valt wat meer neerslag.

De temperaturen zijn aan de kust zachter en lager dan in het binnenland, voor veel mensen dus de ideale plek om met een groepsrondreis naartoe te gaan. De temperaturen zijn er tussen de 30 en 40 graden, maar goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid. De watertemperatuur ligt in september ongeveer bij de 28 graden en in februari rond de 21 graden. De hoofdstad Caïro is de belangrijkste plaats van Egypte, deze stad is erg dichtbevolkt en er komt veel toerisme op af. Andere dingen waar veel toerisme op af komt zijn de rondreizen met kamelen in de woestijnen, het drijven op de Rode Zee, de tempels, beroemde piramides (Gizeh), Abu Simbel: twee rotstempels met indrukwekkende monumenten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Qua tijdsverschil is het over het algemeen 1 uur later in Egypte dan in Nederland. Vanaf de laatste zondag van maart in Egypte tot half april is er geen tijdsverschil en vanaf half september tot de laatste zondag van oktober is er ook geen tijdsverschil. Egypte is een ontzettend interessant land om te bezoeken. Er is van alles te zien; monumenten, tempels, piramides, bouwwerken enz. Aan de kust is het aardig fijn qua temperatuur, maar in het binnenland, in de woestijnen, natuurlijk een erg spannende belevingstocht.

Offerte individuele rondreis Egypte? Klik hier