Individuele rondreis Honduras

Individuele rondreis Honduras

Honduras, of officieel de Republiek Honduras is een land dat in Midden-Amerika ligt en grenst aan Guatemala, El Salvador en Nicaragua. In het noorden wordt Honduras begrensd door de Caribische Zee, in het zuiden door de Golf van Fonseca en een deel van de Grote Oceaan. De hoofdstad van Honduras is Tegucigalpa. De officiële taal van Honduras is het Spaans. Honduras ligt in centraal Amerika en is qua oppervlakte ongeveer drie keer groter dan dat Nederland is. Islas de la Bahía (de Baai-eilanden), die in de Caribische Zee liggen en de Islas Santanilla (de Zwaneneilanden) horen ook bij Honduras. Het belangrijkste en ook meest opvallende van Honduras in het landschap, zijn de bergen en bergketens die driekwart van het landoppervlak beslaan. De bergen en heuvels hebben hoogtes van tussen de 300 en 2865 meter hoog, met als hoogste top de Cerro Las Minas.

Advertenties van onze partners

Maar liefst 37 procent van het land is bebost. In de tropische regenwouden, die vooral in het noordoosten van het land te vinden zijn, kun je honderden verschillende boomsoorten aantreffen, waaronder de palmbomen, esdoorns, eiken, laurier, peperbomen, bamboe, mahonie en dennen. De watervallen van Honduras zijn ook erg mooi. In Honduras komen ook nog eens prachtige dieren voor, die we in Nederland niet kennen. Een paar voorbeelden hiervan zijn de: gordeldieren, luiaards, jaguars, alligators, hagedissen en wasberen. Daarnaast is er een enorme verscheidenheid aan vogels zoals papegaaien, ijsvogels en toekans. Rond de Bahía-eilanden in de Caribische Zee bevolken diverse tropische vissen de onderwaterwereld. Er zijn ondermeer kreeften, barracuda's, trompetvissen en inktvissen.

Honduras heeft in het laagland een tropisch tot subtropisch klimaat en in de bergen eerder een gematigd klimaat. De warmste en koudste temperaturen liggen niet meer dan vijftien graden uit elkaar en het regent vaak. In de meest vochtige gebieden valt tot zeven meter regen per jaar! Gemiddeld is het twee tot drie meter. Door de bergketens en passaatwinden kent Honduras verschillende regenzones. Aan de Caribische kust regent het eigenlijk het hele jaar door. De natste maanden zijn september tot februari. In het algemeen geldt dat de gemiddelde temperatuur rond 25 graden ligt en het in het binnenland stukken koeler is dan aan de kust. In de zomer kan is het gemiddeld rond de 29 graden en in de winter rond de 19 graden.

Offerte individuele rondreis Honduras? Klik hier