Groepsrondreis India

Groepsrondreis India

Wie een vakantie in India doorbrengt, zal zeker kennis maken met de rijke schoonheid van de natuur en de vele cultuur verrassingen. Het land laat op menig vakantieganger een diepe indruk achter. Zo is het land enorm divers en groot, waardoor het landschap ook varieert. In het westen vind je droge, vlakke woestijn, terwijl je in het noorden de Himalaya gebergten met een hoogte van wel 8000 meter tegen komt. Qua klimaat kent India de zomer, de winter en de regentijd. Er zijn vele manieren je vakantie door te brengen in dit immens mooie land. Je kunt voor een rondreis kiezen, zodat je niets hoeft te missen. Deze kun je zowel in groepsverband en georganiseerd boeken als privé. Tevens kun je ook geheel zelf je India reis samenstellen, want het land beschikt over vele hotels en hostels in diverse categorieën, zowel in de hoofdstad New Delhi als daarbuiten. New Delhi is zeker een bezoekje waard. De stad bestaat uit een oud en nieuw gedeelte en je vindt er talloze moskees, mooie monumenten zoals het parlementsgebouw en talrijke markten en bazaars. Laat je door de stad vervoeren per autoriksja of per fiets en vergeet vooral niet te onderhandelen over de prijs. In de stad Agra vind je één van de zeven wereldwonderen, de Tai Mahal, een van zuiver marmer gebouwd indrukwekkend mausoleum. Hiernaast ligt een massief rood zandsteen fort genaamd Agra Fort. Prachtige bergtoppen, sprookjesachtige paleizen en ontelbare kleine straatjes vind je in één van de meest romantische steden Udaipur, ook wel klein Venetië genoemd. Wie echt een geweldige ervaring op wil doen in India gaat mee op kamelen safari. Je gaat dan 3 dagen en 2 nachten op pad. Overdag een aantal uur op de rug van een kameel en ’s nachts slapen onder de sterrenhemel. Deze ervaring ga je niet snel vergeten.

India wordt in de geschiedenis gezien als een eeuwige kolonie van Engeland. Het was in de 18de en 19de eeuw alleen voor de betere klasse weggelegd in het paradijselijke India te gaan wonen, omringd door bedienden die hen trouw tot in het postkoloniale tijdperk ‘sahib’ zijn blijven noemen. Heel herkenbaar tijdens een rondreis door India, zijn de taferelen zo treffend geschetst in de Engelse televisieserie met de gillende sergeant-majoor en gentlemen Britse officieren.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Op rondreis door India zal men links moeten rijden en zullen de heilige koeien u voor de voeten lopen. Miljoenen apen zult u alles zien pakken wat te pakken valt.De Tai Mahal in Agra is natuurlijk het beroemdste bouwwerk in India. Het wordt gezien als een van de zeven wereldwonderen. Eigenlijk is het een mausoleum dat gewijd is aan de vrouw van keizer Shah Jahan, die het voor zijn vrouw liet bouwen toen zij stierf in het kraambed. Zij werd Mumtaz Mahal genoemde, daar is de naam van afgeleid. Ontworpen door vele architecten uit Centraal Azië werd er dagelijks door 20.000 mensen aan gewerkt, 22 jaar lang. In Delhi staat een van de oudste moslimgebouwen in India, de Qutab Minar. Hier zal men veel inscripties uit de Koran te lezen vinden. Een van de grootste moskeeën in het land is de Jama Masjid. Er brandt een eeuwige vlam. De Lotustempel, in de vorm van een lotus gebouwd, heeft een hal waar gemediteerd kan worden. Vanaf het Rode Fort werd vroeger het volk toegesproken door de koningen. De Chandri Chowk is een gezellige drukke markt in deze drukke stad. De presidentiële woning staat in New Delhi, bij het parlementsgebouw.

Het is een combinatie van westerse en oosterse architectuur en staat op een groot landgoed. Het heeft 340 kamers en heeft een prachtige koepel. In Amritsar staat de Gouden Tempel waar het Heilige Boek van de Sikhs bewaard wordt. Deze plaats wordt beschouwd als de heilige plaats van de Sikhs. De koepel van het gebouw is bedekt met bladgoud. Bij de Gouden Tempel staat de “onsterfelijke troon”, voor de leider van de Sikhs. In Orissa staat de Lingajara Tempel, hoog boven de stad. Hij is gebouwd in de 11de eeuw. De god van deze hindoetempel is half Shiva, half Vishnu. In Maharashtra liggen de Ajanta grotten uit de tweede eeuw voor Chr. Ze zijn ge”bouwd” door Boeddhistische monniken die onderwijs gaven. In deze tempels kan men zien hoe het leven in India in die tijd geleefd werd. Vele beelden van Boeddha zult u hier aanschouwen. In Konark staat de Zonnetempel uit de 13de eeuw. Met duizenden beelden. De Kamasutra tempels staan in Khajurao. In deze 22 tempels vindt u afbeeldingen van jacht, dans en natuurlijk erotiek.

Overige informatie India

Het Indiase subcontinent wordt in het noorden, noordoosten en noordwesten door het Himalaya gebergte en zijn uitlopers, gescheiden van de rest van Azië. Aan de voet van het gebergte strekken zich de geweldige vlakten van Hindoestan uit, bevloeid door Ganges en Indus. Ten zuiden hiervan ligt het plateau van de Dekan, aflopend van west naar oost met rondom een smalle kustvlakte. Naar zee toe loopt het plateau steil af. Alle grote rivieren monden uit in de Golf van Bengalen, behalve de Narmada, die alleen daarom al sterk tot de verbeelding van de bijgelovige Hindoes spreekt. De rivieren in het noorden worden uiteraard gevoed door het smeltwater van de Himalaya gletsjers, daar is dus altijd water. Maar de grote rivieren op het schiereiland zelf .zijn buiten de regentijd volkomen opgedroogd. Van economisch belang, bijvoorbeeld als transportader, zijn ze dus niet. India heeft een moessonklimaat. Maar de schommelingen in neerslag en de regionale verschillen zijn zo groot, dat om een juist klimatologisch beeld te schetsen, een nauwkeuriger indeling op zijn plaats zou zijn. In het algemeen is het uiterste noordwesten droog en in Kathiawar en Rajasthan zelfs woestijnachtig. De rivierdalen kunnen voor een deel bevloeid worden, maar gedeeltelijk zijn zij ook weer van de natte moesson afhankelijk.

Offerte groepsrondreis India? Klik hier