Individuele rondreis India

Individuele rondreis India

India is een republiek in Zuid-Azië en ligt op het Indische subcontinent. India is ongeveer 79 keer groter dan Nederland en het op zes na grootste land ter wereld. India grenst in het noorden en noordoosten aan Bangladesh, Myanmar, Bhutan, Nepal, China en in het noordwesten aan Pakistan. India ligt ingeklemd tussen de Golf van Bengalen in het oosten, de Arabische Zee in het westen en de Indische Oceaan in het zuiden. De totale lengte van de kustlijn bedraagt ca. 7000 km. Tot het territorium van India behoren ook de eilandengroepen Lakshadweep in het de Arabische Zee en de Andamanen en Nicobaren in de Golf van Bengalen, meer dan 1000 kilometer oostelijk van het vasteland. In het uiterste noorden liggen Jammu en Kasjmir, waarover de territoriale rechten zowel door India als door Pakistan worden geclaimd. Er worden in India veel verschillende talen gesproken, maar de belangrijkste taal is het Hindi. India heeft naast deze taal nog 21 andere officiële talen. Hiernaast zijn er nog 844 andere talen en dialecten. Het Engels blijft gelukkig ook nog erg belangrijk in India.

Door de vele klimaattypen en de grootte van het land heeft India een enorme variatie aan landschappen. India bestaat uit drie hoofdgebieden: de Himalaya, de noordelijke vlakte en het schiereiland. De Himalaya ligt in het noorden. De hoogste toppen van India zijn de 'Kanchenjunga', met een hoogte van 8598 meter en de Nanda Devi, met een hoogte van 7816 meter. De Himalaya wordt doorsneden door mooie dalen, zoals de vallei van Kasjmir. Ten zuiden van de Himalaya ligt de grote noordelijke laagvlakte. Deze laagvlakte wordt voor een deel in beslag genomen door het stroomgebied van de rivieren de Indus, de Ganges en de Brahmaputra, zij maken de laagvlakte tot een van de vruchtbaarste landbouwgebieden ter wereld. In het noordwesten, in de deelstaat Rajasthan, ligt de extreem droge Thar woestijn, ook wel Indian Desert genoemd. Het belangrijkste deel van het Indiase schiereiland is het droge Deccan-plateau. Het Deccan-plateau wordt door de lage Vindhyabergen gescheiden van de noordelijke vlakte. Naar het westen stijgt het plateau tot de maximaal 1646 hoge West-Ghats, die evenwijdig lopen met de westkust. Het Deccan-plateau helt zachtjes over naar het oosten, waar het uitloopt in een lage bergrug, de maximaal 1680 meter hoge Oost-Ghats. In het zuiden komen de Oost- en de West-Ghats samen en vormen daar de Nilgiriheuvels, die een hoogte bereiken van 2600 meter. Ten oosten van de Oost-Ghats daalt het land af naar de brede kustvlakte. De grootste rivieren van het schiereiland, Cauvery, Godavari, Krishna, Mahanadi en Penner, stromen allen naar de Golf van Bengalen. In tegenstelling tot de Himalayarivieren zijn dit (moesson)regenrivieren, met als gevolg een sterk wisselende waterhoeveelheid. India is een republiek in Zuid-Azië en ligt op het Indische subcontinent. India is ongeveer 79 keer groter dan Nederland en het op zes na grootste land ter wereld.

India grenst in het noorden en noordoosten aan Bangladesh, Myanmar, Bhutan, Nepal, China en in het noordwesten aan Pakistan. India ligt ingeklemd tussen de Golf van Bengalen in het oosten, de Arabische Zee in het westen en de Indische Oceaan in het zuiden. De totale lengte van de kustlijn bedraagt ca. 7000 km. Tot het territorium van India behoren ook de eilandengroepen Lakshadweep in het de Arabische Zee en de Andamanen en Nicobaren in de Golf van Bengalen, meer dan 1000 kilometer oostelijk van het vasteland. In het uiterste noorden liggen Jammu en Kasjmir, waarover de territoriale rechten zowel door India als door Pakistan worden geclaimd. Er worden in India veel verschillende talen gesproken, maar de belangrijkste taal is het Hindi. India heeft naast deze taal nog 21 andere officiële talen. Hiernaast zijn er nog 844 andere talen en dialecten. Het Engels blijft gelukkig ook nog erg belangrijk in India. Door de vele klimaattypen en de grootte van het land heeft India een enorme variatie aan landschappen.

Advertenties van onze partners

India bestaat uit drie hoofdgebieden: de Himalaya, de noordelijke vlakte en het schiereiland. De Himalaya ligt in het noorden. De hoogste toppen van India zijn de 'Kanchenjunga', met een hoogte van 8598 meter en de Nanda Devi, met een hoogte van 7816 meter. De Himalaya wordt doorsneden door mooie dalen, zoals de vallei van Kasjmir. Ten zuiden van de Himalaya ligt de grote noordelijke laagvlakte. Deze laagvlakte wordt voor een deel in beslag genomen door het stroomgebied van de rivieren de Indus, de Ganges en de Brahmaputra, zij maken de laagvlakte tot een van de vruchtbaarste landbouwgebieden ter wereld. In het noordwesten, in de deelstaat Rajasthan, ligt de extreem droge Thar woestijn, ook wel Indian Desert genoemd. Het belangrijkste deel van het Indiase schiereiland is het droge Deccan-plateau. Het Deccan-plateau wordt door de lage Vindhyabergen gescheiden van de noordelijke vlakte. Naar het westen stijgt het plateau tot de maximaal 1646 hoge West-Ghats, die evenwijdig lopen met de westkust. Het Deccan-plateau helt zachtjes over naar het oosten, waar het uitloopt in een lage bergrug, de maximaal 1680 meter hoge Oost-Ghats. In het zuiden komen de Oost- en de West-Ghats samen en vormen daar de Nilgiriheuvels, die een hoogte bereiken van 2600 meter. Ten oosten van de Oost-Ghats daalt het land af naar de brede kustvlakte. De grootste rivieren van het schiereiland, Cauvery, Godavari, Krishna, Mahanadi en Penner, stromen allen naar de Golf van Bengalen. In tegenstelling tot de Himalayarivieren zijn dit (moesson)regenrivieren, met als gevolg een sterk wisselende waterhoeveelheid.

Het Klimaat

Het klimaat van India wordt vooral bepaald door de droge noordoostmoesson en de natte zuidwestmoesson. Het koude jaargetijde, met droog, zonnig en fris weer, valt in januari en februari. Alleen in het uiterste noorden valt dan wat neerslag. Het hete seizoen valt van maart tot ongeveer midden juni. In het centrum van India is de gemiddelde temperatuur in mei 35°C, terwijl temperaturen tot boven 50°C regelmatig voorkomen. In het zuiden is het koeler door de winden, die ook regen meebrengen. De meeste neerslag valt jaarlijks (met ca. 11 m) in Cherrapunji in de noordoostelijke deelstaat Meghalaya. Dit is dan ook een van de natste gebieden op aarde. De moesson trekt zich van half september tot eind oktober het eerst terug in het noorden en noordwesten, het laatst in het zuiden en Bengalen. Geleidelijk worden de zuidwestelijke winden daarbij vervangen door noordoostelijke. Hoewel de temperatuur na het eindigen van de regens soms eerst nog even stijgt, begint zij al spoedig snel te dalen tot het volgende koude seizoen aanbreekt. De neerslag varieert sterk van jaar tot jaar. Voor een deel dragen ook tropische cyclonen (ca. tien per jaar) tot de neerslag bij, vooral langs de oostkust. Zij komen hoofdzakelijk voor in de overgangsperiode tussen zuidwest- en noordoostmoesson. In de Himalaya-deelstaten valt sneeuw en in Ladakh, dat door de sneeuwval vrijwel volledig van de buitenwereld is afgesloten, worden temperaturen van -50°C gemeten.

Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later dan in Nederland en België. Tijdens onze wintertijd bedraagt het tijdsverschil 4,5 uur. De grote verschillen in landschap en temperaturen, maken India tot een erg interessant land. Er is zoveel te zien en te beleven. Een ideale reis om naartoe te gaan in vorm van een groepsrondreis. Het klimaat van India wordt vooral bepaald door de droge noordoostmoesson en de natte zuidwestmoesson. Het koude jaargetijde, met droog, zonnig en fris weer, valt in januari en februari. Alleen in het uiterste noorden valt dan wat neerslag. Het hete seizoen valt van maart tot ongeveer midden juni. In het centrum van India is de gemiddelde temperatuur in mei 35°C, terwijl temperaturen tot boven 50°C regelmatig voorkomen. In het zuiden is het koeler door de winden, die ook regen meebrengen. De meeste neerslag valt jaarlijks (met ca. 11 m) in Cherrapunji in de noordoostelijke deelstaat Meghalaya. Dit is dan ook een van de natste gebieden op aarde. De moesson trekt zich van half september tot eind oktober het eerst terug in het noorden en noordwesten, het laatst in het zuiden en Bengalen. Geleidelijk worden de zuidwestelijke winden daarbij vervangen door noordoostelijke. Hoewel de temperatuur na het eindigen van de regens soms eerst nog even stijgt, begint zij al spoedig snel te dalen tot het volgende koude seizoen aanbreekt. De neerslag varieert sterk van jaar tot jaar. Voor een deel dragen ook tropische cyclonen (ca. tien per jaar) tot de neerslag bij, vooral langs de oostkust. Zij komen hoofdzakelijk voor in de overgangsperiode tussen zuidwest- en noordoostmoesson. In de Himalaya-deelstaten valt sneeuw en in Ladakh, dat door de sneeuwval vrijwel volledig van de buitenwereld is afgesloten, worden temperaturen van -50°C gemeten. Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later dan in Nederland en België. Tijdens onze wintertijd bedraagt het tijdsverschil 4,5 uur. De grote verschillen in landschap en temperaturen, maken India tot een erg interessant land. Er is zoveel te zien en te beleven. Een ideale reis om naartoe te gaan in vorm van een groepsrondreis.

 

Offerte individuele rondreis India? Klik hier