Groepsrondreis Indonesië

Groepsrondreis Indonesië

Indonesië is een eilandenrijk gelegen tussen de Grote Oceaan en de Indische Oceaan in het uiterste zuidoosten van Azië. Het bestaat uit 13.677 eilanden die verspreid liggen over 2 miljoen km² grondoppervlak over een afstand van 5120 km en neemt meer dan één tiende van de equatoriale gordel tussen Zuid-Oost Azië en Australië in beslag. De Indonesiërs zelf noemen hun land ‘Tanah Air Kita’ dat ‘ons land en water’ betekent, niet slecht gekozen als je land voor 64% uit water bestaat.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

In de grote steden van Indonesië is veel terug te vinden van de koloniale overheersing door Nederland. In Bandung, Batavia, Malang en Soerabaja zult u Amsterdamse grachtenpanden vinden, zoals die in Nederland op de zelfde manier gebouwd zijn. De Nederlanders zetten met veel vertoon van rijkdom de prachtigste huizen op de eilanden, zonder de bevolking mee te laten delen in die rijkdom. Op rondreis over de eilanden zult u vele moskeeën en Boeddhistische tempels tegenkomen. In Indonesië wonen de meeste moslims te wereld. De Boeddhistische Borobudur op midden Java is een van de beroemdste tempels. Hier was en is de Gamalan muziek te horen die de monniken bezigen om met hun God te praten. Op Bali is van deze rituelen en klederdrachten het meest bewaard gebleven. De dansen, de kleding, de gewoonten en de muziek zijn op de religie geïnspireerd. Op Bali en overigens ook op de andere eilanden vindt u een paradijs aan mooie natuur. Meer dan de helft van het land wordt bedekt door tropisch regenwoud. De flora en de fauna zijn er uitbundig aanwezig. De orchideeën bij ons op de vensterbank komen uit de wouden van Indonesië. Op Sumatra zult u op rondreis de Sumatraanse tijger kunnen bewonderen, evenals de orang oetan en de rinoceros. De Aziatische olifant, een maatje kleiner dan de Afrikaanse, zult u op vele plaatsen ingezet zien en vrij zien rondlopen. Op Borneo zult u de cultuur van de dayak bevolking aantreffen, de oorspronkelijke bevolking. In het Tanjung National Park vindt u moerassen, mangrovebossen en regenwoud. Men vindt er civetkatten, luipaarden, herten, krokodillen en slangen. Horen zult u de geluiden van de orang oetan en de neusaap. Grote waterschildpadden vindt u in het water rond Derawan, een klein koraaleiland. Rifhaaien zijn hier ook te vinden en blauwe makko’s. Op rondreis over de Mahakam rivier kunt u een traditionele goudmijn bezoeken.

Overige informatie Indonesië

Het voornaamste eiland is Java, het gouvernementele en financieel-economische kloppend hart van de natie. Daar komen ook de slimste mensen vandaan. Hoe heeft zo’n eilandengordel kunnen ontstaan, vraagt de belangstellende bezoeker op rondreis door dit grootste islamitische land ter wereld zich af. Opvallend is de grote eilandenboog die begint bij Sumatra en zich via Java en Bali uitstrekt tot aan Flores. De boog gaat geologisch zelfs nog verder al is dat moeilijk te zien. Vanaf Flores duikt hij onder en gaat door de Banda Zee via Selayar en de zuidwest poot van Sulawesi, naar Noord-Sulawesi en de Filippijnen. Kenmerkend langs deze boog is de smalle, langgerekte bergketen met daarin meerder actieve vulkanen. De vorming van de gebergten in Indonesië is begonnen in het Tertiair, 60 tot 2 miljoen jaar geleden. In deze periode werden ook de Alpen en de Himalaya gevormd. Zowel op het land als op de zeebodem is er sprake van een grillig reliëf. De aardkorst is geen star geheel maar bestaat uit platen die als het ware op vloeibare, magmatische lagen daaronder drijven. Er blijken twee soorten korsten te zijn, continentale en oceanische. Die korsten zijn relatief dun, in verhouding te vergelijken met een postzegel op een volleybal. De platen botsen, bewegen langs elkaar heen en schuiven over en onder elkaar, steeds weer een mutatie in vorm teweeg brengend. Hierbij schuift de oceanische plaat altijd onder de continentale. Indonesië ligt op de kruising van drie zulke platen die botsend en schuivend de eilanden, diepzeetroggen en bergketens hebben doen ontstaan.

Offerte groepsrondreis Indonesië? Klik hier