Groepsrondreis Japan

Groepsrondreis Japan

Rondreizen in Japan is rondreizen door een modern land en ook door de geschiedenis van het land van de rijzende zon.De hoofdstad Tokyo is de grote getuige van het moderne Japan. Groot, druk, voornaam en met heel veel mensen. Vooral de wijk Shinjuku lijkt met zijn wolkenkrabbers het Manhattan van Japan. In deze wijk staat ook het stadhuis. Maar natuurlijk heeft Tokyo ook een keerzijde: het oude Japan. Het voormalige paleis van de shogun uit de Edoperiode bijvoorbeeld.

Bezienswaardigheden

Het is het Keizerlijke Paleis uit de 15de eeuw. Op de nijuubashi (dubbele brug) zult u bruidsparen zien poseren om geluk te veroveren Nakamise shopping street, de naam zegt het al, is voor de kooplustigen onder ons. En leuk in Tokyo: hun centraal station is een replica van Amsterdam Centraal. Rondreizend moet u zeker Kyoto aandoen. Kyoto werd in de achtste eeuw gesticht als “de hoofdstad van de vrede”. In de stad zijn 2000 Boeddhistische – en Shintô tempels. Een van die tempels is Kinkakuji, het Gouden Paviljoen, dat met echt goud gesierd is. Bij de Ryoanji tempel ( een Zenboeddhistische tempel) vindt u de wereldberoemde Zentuin waar steenconstructies zijn gemaakt, telkens van 15 stenen. In de tuin mag niet gewandeld worden om de constructies niet te verstoren, maar vanuit elk hoekje in de tempel waar de constructies te zien zijn, ziet men steeds 14 van de 15 stenen. In Sanjüsan-dö vindt men de 1001 houten beelden van Kannon. Vanuit het Boeddhisme gezien kunnen de beelden de wereld redden. Vanuit het dorp Aso kan men de krater van de vulkaan Nakadake bezoeken. Sinds 1989, de laatste uitbarsting, komt er stoom uit de krater. In Hiroshima rondlopen betekent aan de tweede wereldoorlog denken. De Gembaku Dom staat er als monument voor de getroffenen. In Kamakura staat het bekende grote bronzen Boeddhabeeld. Het stamt uit de gouden tijd van de Kamakura, de 12de en 13de eeuw. Tsumago is een leuk stadje. Het is een openluchtmuseum op zich.

Advertenties van onze partners

Overige informatie Japan

Japan staat in het algemeen bekend als het land van de ‘rijzende zon’, het land van de grensverleggende technologische ontwikkelingen na de tweede wereldoorlog, het land van het onvoorstelbare herstel na de aanval met de atoombommen, het land van de tradities onder de krijgers en het gewone volk, het judo, de discipline in het gezins- en zakenleven en de prijzenswaardige uitingen van beleefdheid. Maar ook het land dat we eigenlijk dankbaar moeten zijn dat het Amerika bij de tweede wereldoorlog heeft betrokken hoewel geen tweede wereldoorlog natuurlijk beter was geweest. Het stelde de wereld in staat orde op zaken te stellen in de machtsverhoudingen en heeft mede Japan tot een veel democratischer samenleving gemaakt. Japan ligt op een plek die geologisch gezien tot de actiefste op aarde behoort. In het indrukwekkende landschap liggen een twaalftal actieve vulkanen die voor vulkanologen op rondreis door Japan in een rangschikking liggen om de vingers bij af te likken. Daarnaast een paar relatief jonge bergketens en een groot aantal warmwaterbronnen. Die zorgen met zijn allen voor een vaak adembenemend landschap waar altijd gevaren op de loer liggen. Er doen zich met grote regelmaat zware aardbevingen en dientengevolge enorme vloedgolven, zogenaamde tsunamies, voor. Japan bestaat uit de vier grote eilanden Honshu, Hokkaido, Kyushu en Shikoko en een aantal, bijna 7000, kleinere eilanden die allemaal tussen de 20º en 45º noorderbreedte liggen. De eilanden zijn onderdeel van een geologisch heel actieve eilandenboog, ook onder het zeeoppervlak, in de zeebodem. Het binnenland van de eilanden wordt doorsneden door een landgerekte bergketen die het landschap domineert. De hoeveelheid vlak land is beperkt en wordt dan ook intensief benut. Desondanks is de infrastructuur er zondermeer geweldig. Japanse ingenieurs worden wereldwijd gevraagd grote bouwconstructies te realiseren. Er wonen 38,5 miljoen mensen. De munteenheid is de Yen.

Offerte groepsrondreis Japan? Klik hier