Individuele rondreis Japan

Individuele rondreis Japan

Japan is een eilandenrijk ten oosten van het Aziatische continent, dat bestaat uit meer dan 3000 eilanden. De belangrijkste- en grootste eilanden van Japan zijn; Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. De Ryukyu-eilanden in het zuiden van de vier grote eilanden behoren ook tot Japan, samen met vele andere kleinere eilanden. Het land is verdeeld in 47 prefecturen (soort van provincies). De Japanse eilanden vormen een van de eilandbogen die rond de Grote Oceaan liggen. De De eilanden zijn bergachtig. Het grootste deel van de bergen komt niet boven de 2000 meter uit, behalve het kristallijne Hidagebergte in Zuid-Honshu, waar het wel tot 3000 meter hoog kan zijn. In Zuidoost-Honshu is de 3776 meter hoge Fuji-san te beschouwen. In het geheel zijn er in Japan meer dan 240 vulkanen, waarvan 37 werkzaam. In verband met de tektonische en de vulkanische verhoudingen zijn kunnn er in Japan aardbevingen en vloedgolven (tsunami's) voorkomen. Per jaar komen gemiddeld meer dan 1000 aardschokken voor; grote aardbevingen treden gemiddeld eens in de vijf jaar op.

Advertenties van onze partners

De drie belangrijkste vulkanische zones liggen in Hokkaido, in Noord- en Midden-Honshu en in Zuid-Kyushu. Het land is bijzonder rijk aan minerale bronnen, zoals zwavel- en radiumbronnen. De kusten zijn door tektonische breukzones en dalen sterk versneden (ría-kusten). Laagvlakten zijn bijzonder schaars en bovendien klein. Ze liggen veelal langs de kust als alluviale riviervlakten; enkele komen voor in het binnenland. Vlak land neemt slechts ca. 25% van de totale oppervlakte in. De algemene eigenschappen van de vier belangrijke eilanden zijn; de besneeuwde steile bergen (waaronder de beroemde vulkaan Fuji), korte rivieren, beboste hellingen, onregelmatige en mooie meren en kleine, vruchtbare vlaktes. Het klimaat wordt bepaald door de moessoncirculatie van Oost-Azië, ook al werkt de maritieme ligging matigend. De neerslag is vooral gebonden aan de zomermoesson, behalve langs de noordwestkust van het eiland Honshu, die de meeste neerslag in de winter krijgt. Voorts treedt op vele plaatsen een najaarsmaximum op in de neerslag; een deel hiervan wordt veroorzaakt door tropische cyclonen, de tyfonen. De temperatuur hangt 's winters samen met de geografische breedte en ligging van oost- of westkust. Zo matigt de Kuro-Shiostroom de wintertemperatuur in een smalle zone langs de Grote-Oceaankust. Ten noorden van 38° N.Br. daalt de gemiddelde temperatuur in januari tot beneden het vriespunt, op Hokkaido zelfs tot -7 °C.

Op het meest zuidelijke eiland Kyushu echter is de temperatuur in januari gemiddeld +7 °C. In de zomer zijn de temperaturen in het grootste deel van het land hoog. Zij variëren dan naar gelang de geografische breedte. In Hiroshima en Nagasaki (waar Nederland ooit een handelspost had) kom je meer te weten over de tragische val van de atoombommen tijdens WO 11. Reis je verder naar Osaka dan verbaas je je over het neonlicht boven alle winkels en restaurants. Liefhebbers van wintersport bezoeken het eiland Hokkaido. Het voor en najaar zijn de beste reisperiodes voor een rondreis door Japan. De temperaturen zijn dan het aangenaamst. Het tijdverschil met Japan bedraagt 8 uur in de winter en 7 uur in de zomer. In de wintertijd is het 8 uur later in Japan. In de zoemrtijd is het 7 uur later in Japan. Japan is een land vol avontuur. Er is in het verleden zoveel gebeurd met het land. Het heeft mooie eilanden en ontzettend veel verschillen in landschap, klimaat en cultuur. Voor ieder mens zal er dus wel een plekje zijn in Japan, om naartoe te gaan in vorm van een groepsrondreis. Samen het land ontdekken, dat is toch wat iedereen wil?

Offerte individuele rondreis Japan? Klik hier