Groepsrondreis Jordanie

Groepsrondreis Jordanie

Op een rondreis door Jordanië zal men een schatkamer aan archeologische vondsten tegenkomen. In de woestijn vindt men de unieke zandkastelen uit de vroegere islamitische cultuur. In opdracht van kaliefen uit de Ommajjadendynastie werden de kastelen gebouwd langs de handelsroutes naar Medina in Saoedie-Arabië en Koefa in Irak. Sommige werden gebruikt als ontmoetingsplaats tussen rondreizende woestijnstammen, andere als vestinggebouwen of als jachtpaviljoen.

Bezienswaardigheden

Op rondreis is het leuk om de vele beroemde steden aan te doen. Petra, de 2000 jaar oude stad is de Rode Stad. Toeristen komen er veelvuldig, vooral om de tempel van Ed Deir te bezoeken en ook de “Schatkamer” , de graftombe van een koning van bijna 45 m hoog. Bij de schatkamer vindt men koningsgraven en amfitheaters. Petra staat op de Wereld Erfgoedlijst. Jerash, dat al bestond in de tijd van Alexander de Grote en daarna bezocht door de Romeinen, is één groot Romeins museum van oudheden. De tempel van de godin Artemis en die van de oppergod Zeus zijn publiekstrekkers. De prachtige kerken uit de Byzantijnse tijd dragen ook bij aan de schittering van deze stad. Aqaba, aan de Rode Zee is aantrekkelijk voor duikers en snorkelaars. In de zee is een paradijs aan koraalriffen te aanschouwen. Amman is gebouwd op 7 heuvels en is een mengeling van de antieke en de moderne wereld. Hoog boven de stad ligt de oude Citadel en aan de voet daarvan een amfitheater, waar wel 5000 bezoekers een zitplaats konden vinden. Madaba is een klein stadje, maar beroemd om de vele mozaïeken die hier te bewonderen zijn, vooral in de Grieks-Orthodoxe kerk St. George. Karak is een vroegere Kruisvaardersstad. Hier staat nog het Kruisvaarderskasteel, dat te bezoeken is. In de Dode Zee zal men drijvend in het water de wereld kunnen aanschouwen. De zee bevat mineralen als calcium en magnesium en deze hebben een helede werking. Ze worden ook gebruikt in de cosmetica-industrie. Mount Nebo biedt een prachtig uitzicht op de Dode zee en de Jordaanvallei. Hier zag Mozes het beloofde land. Hij werd hier ook begraven.

Advertenties van onze partners

Overige informatie Jordanië

Jordanië is een koninkrijk gelegen in het Midden-Oosten, omringd door Saoedi-Arabië, Irak, Syrië en Israël, tevens hun grootste vijand omdat ze de Palestijnen hun land hebben afgenomen. Een immense scheur in het aardoppervlak van het meer van Tiberias tot de Golf van Akkaba, bepaalt het landschap in het westen van Jordanië. Deze zogenaamde ‘Rift Valley’ (slenkvallei) is tevens de loop van de rivier de Jordaan, die ontspringt aan de voet van het Hermongebergte en zich met een groot verval naar de Dode Zee kronkelt, het laagste punt op aarde. Rondreizen door Jordanië levert veel interessante geologische en geografische wetenswaardigheden op. Het plateau ten oosten van de Jordaan wordt door vier diepe oost-west riviervalleien ingekerfd. De eerste is de rivier de Yarmuk, die uitkomt in de Jordaan en voor en deel een natuurlijke grens met Syrië vormt. Het gebied tussen de Yarmuk en de Zarqa is bergachtig. In het noorden van de Jordaanvallei ligt UmmQays dat van een hoogte van 500 meter een prachtig uitzicht geeft over het Meer van Tiberias, de Golanhoogten en het Yarmukdal. Door de tweede vallei stroomt de rivier de Zarqa die ook in de Jordaan afwatert. De Wadi Mujib en de Wadi Hasa ten slotte, de twee valleien die gelegen zijn ten zuiden van de hoofdstad Amman, bieden vanaf de Koningsweg adembenemende vergezichten. Jordanië heeft ongeveer 40 km kustlijn langs de Rode Zee. De Golf van Akaba is een voortzetting van de diepe slenk, de Rift Valley, die doorloopt helemaal tot aan Mozambique. De golf is slechts vijf kilometer breed maar op sommige plaatsen wel 1800 meter diep, goed voor het kleurige onderwater landschap van het koraalrif. De rest van het land, ruim 80%, bestaat uit woestijn. Hier valt zelden meer regen dan 100 mm per jaar en de enige oase van betekenis die je op rondreis kunt aandoen, is die van Azrak op zo’n 150 km ten oosten van Amman.

Offerte groepsrondreis Jordanië? Klik hier