Groepsrondreis Marokko

Groepsrondreis Marokko

Marokko was vroeger ook een koninkrijk, maar toen de Turken het land overheersten is er het Arabisch ingevoerd en deed de islam zijn intrede. Het werd de officiële godsdienst van het land. Frankrijk heeft het land ook nog een tijd bezet, maar door de hulp van Marokko in de tweede wereldoorlog kreeg het land in 1956 zelfstandigheid. Rondreizen in Marokko is dus bekijken wat de voormalige bezetters hebben achtergelaten en natuurlijk de mooie mix met de eigen cultuur.

Bezienswaardigheden

U zult er ook Romeinse overblijfselen aantreffen, want ook hier heeft deze grootmacht voet aan land gezet. Door heel Marokko is de Moorse cultuur sterk aanwezig. In de koningsstad Fez, de vroegere hoofdstad, zijn vele paleizen te zien. Ook de universiteit is een bezoek waard. In de buitenwijken kunt u de leerlooiers aan het werk zien in hun mooi gekleurde verfbaden. In de medina, de binnenstad met zijn kronkelige straatjes, kunt u naar hartenlust het Marokkaanse handwerk bewonderen en natuurlijk kopen. Men zal u ook zeker meetronen naar een tapijtfabriek of een tapijtweverij waar tapijten van zijde worden gemaakt. Marakech wordt de rode stad genoemd door zijn rood lemen huizen. Midden in de stad is een plein waar dagelijks kraampjes, dansers, slangenbezweerders en verhalenvertellers de cultuur van het land laten zien. In Rabat, de hoofdstad staat het mausoleum van koning Mohammed de Vijfde. In de Oudia Kasba, het oude vestingdeel van de stad, bevindt zich de El-Atika moskee. Dit is het oudste monument van de stad. Tanger is een internationale stad. Hier zijn de westerse invloeden duidelijk zichtbaar. Het economische centrum van Marokko is Casablanca (Dar el-Beïda). Stedenbouwkundig is het een prachtige stad. De grootste moskee ter wereld, op die van Mekka na, werd er in 1993 voltooid. De Hassan II moskee. De moskee biedt plaats aan 25.000 mensen. Een rondreis op zich is het terugvinden van je schoenen.

Advertenties van onze partners

Overige informatie Marokko

Marokko’s voornaamste geografische kenmerken zijn de vier bergketens in het binnenland en de Sahara in het zuiden en het oosten. Het grenst aan Algerije, Mauretanië, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Deze gigantische watermassa’s zijn met elkaar verbonden door de Straat van Gibraltar, een smalle zeestraat die Afrika van Europa scheidt en die jaarlijks door honderdduizenden Marokkanen (de jaarlijkse trek van in Europa wonenden), behangen met cadeaus en prullaria in ruimteloze bestelbusjes razend door het snoeihete land van Sinterklaas, in het diepe zuiden, aan boord van walmende veerboten, wordt overgestoken. Marokko heeft een rijk gevarieerd landschap en veel van de belangrijkste stenen bevinden zich aan de Atlantische kust, waaronder Casablanca, Tanger en de administratieve hoofdstad Rabat. Op deze kuststrook leeft ook het grootste deel van de bevolking, in kleine vissersdorpjes, internationale diepzeehavens of toeristenstadjes langs de prachtige zandstanden. Het Rifgebergte rijst op vanaf de kustlijn van de Middellandse Zee en strekt zich met een hoogte van 2465 meter uit van het oosten tot aan het westen van het land. De overige drie bergketens, de Hoge Atlas, de Midden Atlas en de Anti Atlas, lopen van het noordoosten in zuidwestelijke richting. De hoogste top, Zjbel Toubkal troont op 4165 meter in de Hoge Atlas. Het meest vruchtbare akkerland bevindt zich in de vlakten die liggen ingesloten tussen deze bergketens en het kustgebied. De meeste Marokkaanse rivieren worden gevoed door regen of smeltende sneeuw uit de bergen en monden uit ofwel in de Atlantische Oceaan in het westen of drogen uit in de oostelijk gelegen woestijn, de Sahara. Tot de belangrijkste rivieren behoren de Sebou, ten noorden van de plaats Fes, en de Oum er-Rbia, de watertoevoer naar de vallei aan de voet van de Hoge Atlas.

Offerte groepsrondreis Marokko? Klik hier