Groepsrondreis Mexico

Groepsrondreis Mexico

Mexico is vanuit de Verenigde Staten gezien, de poort naar het Latijns Amerikaanse continent en grenst in het zuidoosten aan Belize en Guatemala. Verder in het oosten aan de Golf van Mexico, wonderschoon onderdeel van de Caribische Zee. In het noordwesten ligt het aan de Golf van Californië en in het westen aan de Grote Oceaan. Vast aan de Verenigde Staten lijkt Mexico niet echt een groot land maar daar kom je op rondreis wel achter.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

De hoofdstad Mexico stad heeft een mooi historisch centrum, Zócala, met koloniale architectuur. De stad is binnen zichzelf een tegenpool. Naast de prachtige moderne architectuur en welvarende wijken vindt men aan de rand van de stad ook vele krottenwijken. Het Plein van de Drie Culturen ligt in het noorden van de stad. De kathedraal van Guadeloupe is een blikvanger. Het Museo Nacional de Historica geeft de geschiedenis weer van de koloniale overheersing tot aan de Mexicaanse revolutie. In het grote park Bosque de Chapultepec kan men heerlijk verpozen. Er is ook een dierentuin en er staan verschillende musea. Voor rondreizen is het land zeer geschikt. Natuurlijk moet men de plaatsen met de eeuwenoude cultuur van de Maya’s en de Azteken bezoeken. San Cristobal de las Casa is toeristisch maar heeft een prachtige kathedraal. In de omgeving van de stad zal men veel indianen in klederdracht zien. Probeer hen niet te fotograferen. Dat levert problemen op omdat ze denken dat met de foto hun ziel verdwijnt. Niet te voet rondreizen, want de kans op overvallen te worden is groot. In San Juan Chamula vindt men een vreemde kerk met vele oude houten beelden en stro op de grond. De indianen voeren hier rituelen uit. Guadalajara is een mooie stad, geschikt om tequila te drinken en naar mariachi muziek te luisteren. Badplaats Puerto Vallarta, vroeger een vissersdorp, is nu een grote, moderne badplaats met veel luxe. Cancún, in het zuiden, is toeristisch, geliefd bij watersporters, en erg duur. Chichen Itza op Yucatan toont het zeer oude Mexico. Hier vindt men beroemde piramides van de Maya’s. De beroemdste tempel bevat 365 trappen, de dagen van het jaar. Rond 700 gebouwd. Het observatorium Caracol is natuurlijk uitzonderlijk. De Maya’s deden er hun astronomisch onderzoek. De hoogste piramide staat in Coba en is pas in de 19de eeuw ontdekt in de jungle. Palenque is de mooiste Mayastad met een ‘palacio’. Op de Wereld Erfgoedlijst staat Teotihuancan met een heel groot piramidecomplex uit de 1ste tot de 7de eeuw.

Overige informatie Mexico

Tussen de noordelijke punt bij Californië en het zuidelijkste punt, Cancún liggen maar liefst 3500 landkilometers. De grens in het noorden is 3200 km breed. Twee enorme bergketens doorkruisen het land van noord naar zuid: de westelijke Sierra Madre aan de Stille Oceaan en de oostelijke Sierra Madre aan de Atlantische kant. Daar tussenin ligt het zogenaamde altoplano, het centrale hooglandplateau. Geen enkel ander land in Latijns Amerika is zo doordrongen van geschiedenis, kunst, avontuur, exotische gebeurtenissen en feesten als Mexico. Rondreizen door dit prachtige land laat zien door welke volkeren het eigenlijk gebouwd is, in de huidige vorm is gegoten. De Maya’s die op wetenschappelijk gebied hun tijdgenoten ver vooruit waren, de Olmeken met hun bijzondere esthetische gevoel, de zich sportief manifesterende Tolteken en niet te vergeten de belangrijkste bevolkingsgroep de Azteken met hun tot in details georganiseerde militaire vertoon. Deze nalatenschappen alleen al zijn voldoende aanleiding het land te bezoeken en te bewonderen. Dan heb je ook nog de vele schitterende stranden, de prachtige koloniale steden, de omvangrijke nationale parken en de uitbundige flora en fauna, zowel in zee als aan land. Houd je in Mexico wel aan de regels en overtreedt vooral niet de drugswetgeving, een verblijf daar in het gevang zal je niet bekomen. De hoofdstad Mexico City is één grote smeltkroes van nationaliteiten en lawaai.

Offerte groepsrondreis Mexico? Klik hier