Individuele rondreis Mexico

Individuele rondreis Mexico

Mexico, of officieel de Verenigde Mexicaans Staten, is een land dat in Noord-Amerika ligt. Het grenst aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala. Verder grenst het aan de Grote Oceaan en aan de Golf van Mexico. Ook enkele eilanden horen bij Mexico. De officiële taal van Mexico is het Spaans. Naast het Spaans worden er vele inheemse talen gesproken in Mexico, zoals het Otomi, Maya, Náhuatl, Zapoteeks, of het Mixteeks. Hoewel het Spaans de officiële taal van Mexico is zijn er miljoen mensen in Mexico die deze taal niet of slechts zeer beperkt spreken. Deze mensen (die veelal op het platteland wonen) spreken slechts hun inheemse taal. In de toeristische gebieden en dan met name Yucatan kan je je met Engels goed redden. Het landschap van Mexico is enorm gevarieerd. Er is woestijn, tropische jungle, hooggebergte en moerassen. Meer dan de helft van het land ligt op een hoogte van meer dan 1000m. Het Centrale deel van Mexico bestaat uit een plateau met een noordelijk en een zuidelijk gebied. In het zuidelijke gebied van dit plateau liggen de vulkanen Popocatepeti, Orizaba, Nevado de Toluca, Cofre de Perote, Matlalcueyetl en Ixtaccihuatl. Dit is het hart van het land en hier woont ongeveer de helft van de totale bevolking. Langs de kust, in het noordwesten en in het zuidwesten en bij het schiereiland Yucatan, zijn de laag gelegen landen moerassig met aan de kust lagunes.

Advertenties van onze partners

Mexico heeft twee opvallende schiereilanden: Yucatán en Neder-Californië. Eilanden behorend tot Mexico zijn Guadalupe en de Revillagigedo-eilanden in de Grote Oceaan en Cozumel in de Caribische Zee. Op Yucatán na is het land bergachtig, met als belangrijkste massief de uit drie delen bestaande Sierra Madre, die als een deel van de Rocky Mountains gezien kan worden. In Centraal Mexico bevinden zich een aantal vulkanen, waarvan de Popocatépetl de bekendste is. De Pico de Orizaba (5650m), het hoogste punt van Mexico is eveneens een vulkaan. De grootste rivieren zijn de Río Bravo (in de Verenigde Staten bekend als Rio Grande), de Lerma, de Balsas, de Pánuco, de Usumacinta en de Yaqui. Mexico kent geen jaargetijden, en is simpelweg in te delen in een droog- en regenseizoen. De droge tijd, ofwel de wintertijd, is van oktober tot mei. Het regenseizoen valt van mei tot oktober. Dan staat de zon recht boven Mexico die de warme, vochtige lucht laat stijgen. Het gevolg zijn zware regenbuien. De buien vallen vaak in de namiddag, zijn kort en hevig maar zeer verfrissend. Gezien het klimaat kan Mexico het hele jaar door worden bezocht. Voor mensen die slecht tegen de warmte kunnen is het belangrijk te weten dat het in mei over het algemeen warmer is dan in juli. Mexico kent diverse streken waar het klimaat verschillend is. De gebieden langs de kust kunnen erg heet zijn en een hoge vochtigheidsgraad hebben.

De temperatuur rond de bergen in het binnenland is meestal mild, maar grote temperatuurverschillen kunnen zich tussen dag en nacht voordoen. De echt koude gebieden vind je boven 2000m. In het grootste deel van Mexico is het tijdsverschil met Nederland en België 7 uur vroeger tijdens de zomertijd en 8 uur vroeger tijdens de wintertijd. Mexico is een erg bijzonder land, wat vooral bekend staat om het lekkere eten. Niet alleen het eten is bijzonder in Mexico, ook de natuur, de cultuur, het landschap en het klimaat. Er bestaat een grote variatie aan flora en fauna. Zo bezit het land duizenden verschillende plantensoorten. Een aantal ook bij ons bekende planten, zoals de dahlia en de begonia, komt oorspronkelijk uit Mexico. Wereldwijd zijn er zo'n 6000 soorten cactussen. Tweederde van dit aantal treft men in Mexico! Verder zijn er erg veel bijzondere dieren te vinden. Zo'n 1000 vogelsoorten en andere dieren die overal te vinden zijn. Er zijn in Mexico 58 nationale parken waarin de uitbundige flora en fauna speciale bescherming krijgt. Kortom, Mexico is een erg bijzonder land en zeker de moeite waard om naartoe te gaan in vorm van een groepsrondreis.

Offerte individuele rondreis Mexico? Klik hier