Individuele rondreis Namibië

Individuele rondreis Namibie

Namibie is een land dat in het zuiden van Afrika ligt, aan de kust van de Atlantische Oceaan. Tussen de landen Angola en Zuid-Afrika. Ook de Caprivistrook, een smalle strook land tussen Botswana aan de zuidkant en Angola en Zambia in het noorden behoort tot Namibië. In het noorden vormen de rivieren Kunene, Okavango en Zambezi grenzen met Angola en Zambia. In het zuiden is de Oranjerivier de grens met Zuid-Afrika.

De officiële taal van Namibië is Engels, maar Afrikaans, Duits en een aantal Bantu talen worden ook veel gesproken. In het Noorden van het land wordt ook veel Portugees gesproken vanwege de vele Angolese vluchtelingen die daar verblijven. Namibie kan worden opgedeeld in vier verschillende topografische regio’s. De meest bepalende is de Namib woestijn, die bestaat uit een lange, smalle kustwoestijn variërend in breedte van 50 km tot 140 km en langs de hele kustlijn loopt, hier en daar onderbroken door duinen, droge rivierbeddingen en diep geërodeerde kloven. De tweede regio is het centrale plateau, dat zich uitstrekt van noord naar zuid, met een gemiddelde hoogte van 1000 tot 2000 meter. Het landschap verschilt van ruige bergketens tot zandvalleien en eindeloze vlaktes.

Advertenties van onze partners

Dit plateau vloeit geleidelijk over in de Kalahari woestijn in het oosten, een relatief vlak stuk land dat gekenmerkt wordt door lange, begroeide duinen van eeuwenoud rood zand. De vierde regio is de dichtbegroeide vlakte ten noordoosten van de Etosha Pan, waar de regenachtige gebieden van Kavango en Caprivi zijn gelegen, die worden gekenmerkt door tropische wouden, immer gevulde rivieren en beboste savannes. Namibie is een droog land met een gemiddelde neerslag van slechts 270mm. Het klimaat is over het algemeen gematigd tot warm in het binnenland, en gematigd maar zeer droog langs de kust. Overdag kunnen de zomertemperaturen in het binnenland tot flink boven de 35° C stijgen, en in de winter kan het ‘s nachts vriezen. De meeste neerslag in de kustgebieden is in de vorm van mist die vanaf de Atlantische Oceaan een aantal kilometers het land in beweegt totdat de hitte van het binnenland de mist doet optrekken. De regen die er valt, valt over het algemeen in de zomer. De gebieden met de hoogste regenval zijn geconcentreerd in het uiterste noordoosten vanaf Rundu in de Okavango Regio tot Katima Mulilo in het oostelijke deel van de Caprivi.

Offerte individuele rondreis Namibië? Klik hier