Individuele rondreis Nepal

Individuele rondreis Nepal

Nepal is een land in Azië, gelegen in de Himalaya tussen India en Tibet (China). De staat is een constitutionele monarchie. Het zuidelijke gedeelte van Nepal ligt op het Indische subcontinent. De officiële taal van Nepal is het Nepal. Naast het Nepali worden in Nepal de talen: Maithili,Bhojpuri, Tamang, Avadhi, Tharu en Newari gesproken. Met Engels kan je over het algemeen redelijk terecht in Nepal. Het koninkrijk Nepal ligt aan de zuidkant van de Himalaya. Nepal heeft drie natuurlijke zones: het laagland (de terai), het middelgebergte (de hills) en het Himalayagebergte, met 13 van de hoogste bergen ter wereld, waaronder de Mount Everest.

Advertenties van onze partners

Ondanks dat Nepal een kleine oppervlakte heeft, heeft het grote verschillen in landschap. Nepal is van noord naar zuid verdeeld in de Hoge Himalaya, de Nepalese 'hill country' en de Terai, het laagland van Nepal en dat zich ongeveer 200 meter boven de zeespiegel bevindt. Grofweg kan gezegd worden dat het noorden van Nepal in beslag wordt genomen door de hoge Himalayas. Hier liggen 8 van de hoogste 14 bergen boven de 8000m. De tropische laagvlakte van de Terai is op minder dan 200 km afstand van deze hoge bergen te vinden. Hier liggen een aantal fraaie natuurreservaten, zoals het Nationale Park Chitwan en het Koninklijke Bardita Park. Het heuvellandschap tussen de Terai en het Himalayagebergte telt verschillende vruchtbare valleien.

De grootste vallei is de Kathmanduvallei waar ook de hoofdstad Katmandu ligt. Het samengaan van zulke verschillende landschapstypen en klimaattypen op zo’n klein oppervak is uniek in de wereld. Het landschap van Nepal is uniek, maar ook kwetsbaar. Om aan de groeiende vraag naar landbouwgrond en brandhout te voldoen is zoveel bos gekapt dat regen en wind vrij spel hebben. Erosie heeft de bodemvruchtbaarheid van akkers en weidegronden sterk doen afnemen en zorgt geregeld voor landverschuivingen en overstromingen. De meeste boeren en boerinnen verbouwen voedselgewassen voor eigen gebruik. Wat over is, wordt op lokale markten verkocht of geruild. Landbouwproducten als aardappelen, suikerriet, oliezaden, jute, tabak en kruiden zorgen ook voor een belangrijk deel van de exportinkomsten. Daarnaast exporteert Nepal tapijten en andere textielproducten. Ook het internationale toerisme is een belangrijke bron van inkomsten. De politieke onrust maken het toerisme in Nepal echter een onzekere onderneming.

Offerte individuele rondreis Nepal? Klik hier