Groepsrondreis Panama

Groepsrondreis Panama

Rondreizen door Panama doet men niet zonder het Panama kanaal te zien. Het verbindt Panama stad met Colón en is 80 km lang! Jaarlijks varen meer dan 14.000 schepen door tientallen sluizen van de Atlantische Oceaan naar de Grote Oceaan. Het grote stuwmeer is ook het bekijken waard.

Bezienswaardigheden

Er is een brug gebouwd over het kanaal, de Paseo de las Bovedas. Als men er op staat, ziet men de schepen onder zich doorgaan. Het kanaal loopt dwars door het tropisch regenwoud. De moeilijke werkomstandigheden en de onveiligheid hebben wel voor duizenden doden gezorgd. In Panama stad vindt men in Panama Viejo (oude stad) ruïnes van de koloniale gebouwen. De 16de eeuwse kerkers zijn nu restaurantjes. Plaza de Francia en Plaza Bolivar hebben het uiterlijk van een Europese stad uit de koloniale tijd. In de wijk San Felipe is het Nationaal Theater en het presidentieel paleis Las Garzas. De Via España ligt in het moderne centrum met cafés en disco’s. Hier is ook het Historisch Museum, het museum voor de Moderne Kunst en het Museum voor de Koloniale Religieuze Kunst. Binnen de stadsgrenzen van deze grote stad vindt men zelfs tropisch regenwoud: in Sobrerania Nationaal Park vindt men apen, miereneters en vele soorten vogels. Panama zorgt goed voor zijn prachtige natuur. Er zijn vele nationale parken, één derde van het land bestaat uit nationale parken. Men vindt er apen, krokodillen, kaaimannen, jaguars, walvissen, dolfijnen en vele vogelsoorten. Als men op rondreis gaat doet men best het Parc Nacional de Coiba aan. Coiba is het grote eiland en vormt het park met nog 38 eilanden. Het staat op de Wereld Erfgoedlijst. Het ligt in de Golfo de Chriqui. Panama beschermt zijn natuur goed, er mogen niet altijd toeristen naartoe. Op een van de eilanden is ook een gevangenis, zwaar bewaakt. Op 20 km van de hoofdstad ligt Isla Tobago met stranden en regenwoud. De Archipiélago de San Blas heeft 350 eilanden en worden bestuurd door indianen.

Advertenties van onze partners

Overige informatie Panama

Panama is het meest zuidelijke land van Centraal-Amerika en vormt de overgang naar Latijns-Amerika. Geologisch en landschappelijk is Panama in feite een voortzetting van Costa Rica wat je tijdens een rondreis door dit deel van de wereld meteen opvalt. Het is een relatief klein staatje dat twee keer zo groot is als Nederland dat bewoond wordt door een mengelmoes van etnische afkomsten en het belangrijkste wapenfeit over Panama is natuurlijk het Panama kanaal dat in de 19de eeuw werd aangelegd om de vaarroute van de Amerikaanse oostkust naar Azië te verkorten. Die aanleg is bepaald niet over rozen gegaan, er vielen duizenden doden bij en nog eens tienduizenden gewonden. Tegenwoordig overweegt Amerika een nieuw Panama kanaal te graven omdat het oude niet meer voldoet aan de eisen van de moderne transportmiddelen. Die investering zou lager uitkomen dan het huidige kanaal te verdiepen en de infrastructuur er omheen te moderniseren. Het is Columbus geweest die Midden Amerika ontdekte en al gauw werd het hele gebied tot Spaans grondgebied verklaard. Het katholicisme werd ingevoerd en de oorspronkelijke bevolking uitgemoord. Dat waren de uit Azië via de Beringstraat overgestoken nomadenstammen, voornamelijk jagers en verzamelaars, die grondleggers zijn geweest van de Indianencultuur en van alle grote beschavingen die over dit gebied geheerst hebben. De Spanjaarden hebben er koffie- , cocao- en suikerrietplantages aangelegd die bewerkt werden door uit Afrika overgebrachte slaven. Na afschaffing van de slavernij mengden zich de afstammelingen met achtergebleven bezetters en overgebleven inheemsen en zo ontstond een nieuw buitengewoon ritmisch Caribisch volk. Over Panama loopt van noordwest naar zuidoost een belangrijke bergketen die het land ook opsplitst in plaatstypische klimaten, hoewel het alomtegenwoordige tropische klimaat weinig of geen temperatuurschommelingen laat zien. De verschillen zijn merkbaar aan de hoeveelheid neerslag en de windrichting en windkracht.

Offerte groepsrondreis Panama? Klik hier