Groepsrondreis Peru

Groepsrondreis Peru

Peru is een land in Latijns-Amerika dat aan de westkant van het continent ligt en grenst aan de Grote Oceaan. Het grenst in het noorden aan Ecuador en Colombia, in het oosten aan Brazilië en Bolivia en in het zuiden aan een strookje langgerekt Chili. Het land kun je geografisch en klimatologisch in drie lengtezones verdelen: de kuststrook met een oceaanklimaat, het Andesgebergte met een hooggebergteklimaat en de oostelijk gelegen tropische regenwouden met een regenwoudklimaat.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

De hoofdstad Lima is een mengeling van oude en moderne stijlen. Op rondreis door het land moet u zeker de Ruïnes van Pachacamac bezoeken, die ten zuiden van de stad liggen. Het Goudmuseum, het Museo de Oro, laat zien waar Peru zijn inkomsten uit haalt. In het Nationaal Archeologisch Museum treft u de cultuur van het land. In gebieden waar cocaïne wordt geteeld, kan het gevaarlijk zijn. Bent u beducht voor de mensen daar. Beter is het de toeristische plaatsen te bezoeken zoals Arequipa bijvoorbeeld. De stad ligt bij de vulkaan El Misti. De Spaanse bouwkunst uit vervlogen tijden is hier van een geweldige schoonheid. De Witte Kathedraal in de stad en het Santa Catalina klooster zijn het bekijken waard. Machu is de “verborgen stad”, in 1911 ontdekt. Hoog gelegen bij de Andes en de Amazone vindt u hier een staaltje van de bouwkunst van de Inca’s. De Colca Canyon is de diepste kloof op aarde en het woongebied van de condor. Bij Cuzco ligt de Heilige Vallei. In deze Sagrado de los Inca’s verbouwden ze hun voedsel. Hier is de grond vruchtbaar en vele Incasteden zijn hier ooit gebouwd. De Inca’s kozen deze stad tot hun hoofdstad. Hun prachtige bouwstijl is hier overal terug te vinden. De gebouwen waren ingelegd met goud en juwelen. Rond de stad Cuzco zijn vele Inca ruïnes te bekijken. Trektochten zijn mogelijk naar de Incastad Machu Picchu, hoog in de bergen van de Andes. De jungle in het Peruviaanse deel langs de Amazone beslaat een vierde van het totale regenwoud in de wereld. Vanuit Iquitos, slechts te bereiken met vliegtuigjes of boten, kan men het regenwoud in trekken. Op de Balestos eilanden, bij de stad Pisco komen, zeeleeuwen, pinguïns en pelikanen voor. Op de eilanden verblijven ook veel vogels. Hun uitwerpselen worden gebruikt als mest in de landbouw. De mest wordt guano genoemd.

Overige informatie Peru

Het is in de Peruviaanse Andes waar op 6000 meter hoogte de rivieren hun oorsprong vinden die later, koersend naar het oosten bij de stad Iquitos redelijk dicht bij de Braziliaanse grens, de bovenloop van de Amazone vormen die 6500 km verderop uitmondt in de machtige Amazone delta aan de Atlantische kust. Onderweg hebben tientallen rivieren en honderden stroompjes zich bij haar gevoegd om meanderend de vruchtbaarheid aan de oevers te schenken. Het Andesgebergte beïnvloedt op allerlei manieren het Peruviaanse landschap en het klimaat. De krachten die ten grondslag liggen aan de vorming van bergketens en vulkanen kunnen door landsgrenzen niet gestopt worden. Het Andesgebergte strekt zich over de gehele westzijde van het Latijns Amerikaanse continent uit. De aardkorst bestaat uit grote platen of schollen die ten opzicht van elkaar bewegen. Ze drijven als het ware op een gigantische zee van magma. Als die platen tegen elkaar botsen schuift de een onder de ander waardoor verheffingen ontstaan. Wat voor type gebergte het wordt hangt in grote mate af van het soort botsing. Bij een botsing van twee continentale platen ontstaat een plooiingsgebergte. Zo is de Andes het resultaat van een botsing tussen een continentale en een oceanische schol. Bij een dergelijke botsing schuift het dikke en relatief lichte continent over de oceaanbodem en drukt het dieper de aarde in, een verschijnsel dat subductie wordt genoemd. In de oceaan ontstaat een diepzeetrog.

Offerte groepsrondreis Peru? Klik hier