Groepsrondreis Rusland

Groepsrondreis Rusland

Rusland is het grootste land van Europa en grenst aan maar liefst 13 omringende landen en 10 zeeën. Vroeger kon je van Rusland naar Amerika lopen, toen bestond nog de landtong bij de Beringstraat. Dat is ook de route die nomadische stammen kozen voor de grote oversteek van Azië naar Amerika waaruit in de Verenigde Staten uiteindelijk de Indianenvolkeren zijn voortgekomen.

Bezienswaardigheden

In Moskou, de hoofdstad, is het Kremlin een van de bekendste gebouwen. Het was vroeger de burcht van de Tsaren, later het hoofdkwartier van de Communistische Partij en nu regeringsgebouw. Binnen het 24 hectare ommuurde gebouwencomplex staat het Kremlinpaleis, het Facettenpaleis, de Verkondigingskathedraal en de Tsarenklok. Het Rode Plein, bekend van de parades, grenst eraan. De GUM is het Handelsgebouw. De Oelitsa Arbat is de straat met boetiekjes, antiekwinkels en natuurlijk heerlijke terrassen en cafeetjes. Het historische centrum van St. Petersburg staat op de Wereld Erfgoedlijst. De beroemde Smolnujkathedraal werd in de 18de eeuw gebouwd door Elizabeth, de dochter van Peter de Grote. Zij wilde zich in een klooster terugtrekken. Het klooster werd oorspronkelijk de eerste staatsschool voor meisjes. Lenin woonde er kort. Te midden van het gebouwencomplex staat de Smolnujkathedraal, die nu museum is. Tsaar Paul I liet de kathedraal van Kazan bouwen in classicistische- en barokstijl. Hij zou de beroemde icoon van de Maagd moeten herbergen. Kort is dat ook gebeurd, maar begin 20ste eeuw is de icoon gestolen. De Hermitage was het winterpaleis van alweer Tsarina Elizabeth, die het uit haar vaders nalatenschap liet bouwen. Op de begane grond waren de dienstvertrekken, op de 1ste de ontvangstzalen en op de 2de verdieping de slaapvertrekken. Peter de Grote was begonnen met het verzamelen van schilderijen. Elizabeth kocht hele collecties op in West Europa en Catharina de Grote vervolmaakte de collectie. Rembrandt, Picasso, Rubens en Matisse zijn namen waarvan u vele schilderijen zult zien. De Paviljoenzaal bij de wintertuin is ingericht met marmerkleurige wandbekleding, een mozaïekvloer uit het oude Rome en sprankelende fonteinen. Rusland heeft 140 beschermde natuurgebieden. Op het schiereiland Kola treft u ruige natuur, bij het Baikalmeer, 25 miljoen jaar oud en op de Wereld Erfgoedlijst, kunt u heerlijk wandelen en vissen. De Gouden Bergen van Altaj, deels in Mongolië hebben een prachtig natuurschoon.

Advertenties van onze partners

Overige Informatie Rusland

Rusland is een gigantisch groot land waar een rondreis maken of zelfs rondreizen in de grensgebieden voor enorme problemen kunnen zorgen. Het is zo groot dat de duur van treinreizen niet in uren maar in dagen wordt uitgedrukt, in het oosten van het land liggen mensen al volop in de clinch met hun leidinggevende op het werk terwijl iemand in het westen zich nog eens heerlijk omdraait. Bewoners van het noorden van het land moeten zich met dierenhuiden en bontmutsen beschermen tegen ijzige vrieskou en gure winden, terwijl aan de kusten van de Kaspische Zee theeplantages zijn aangelegd, zo warm is het er. De Russische Federatie is de grootste van de landen die bij het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991, een onafhankelijke staat is geworden. Het is ook het grootste land ter wereld, het strekt zich uit over Europa en Azië, jakkert door 11 tijdzones en is twee keer zo groot als de VS. Het huisvest de hoogste berg van Europa, de Elbrus, en de langste rivier, de Wolga en in Siberië ligt het diepste meer van de wereld, het Baikalmeer. Het land is niet alleen door zijn omvang uitzonderlijk maar zeker ook door zijn geschiedenis en zijn verschillende culturen. In het begin van de 20ste eeuw kwam er een abrupt einde aan de macht van de Tsaren die eeuwenlang over het land geregeerd hadden. In de eerste wereldoorlog sneuvelden er 1,7 miljoen Russen tegen de Duitsers en toen had je de Matroeska’s aan het dansen. Het groeiende ongenoegen leidde tot de Russische revolutie van 1917 en Tsaar Nicolaas II werd afgezet en verbannen naar Siberië en vermoord. Onder Stalin later, zouden velen hem volgen.

Offerte groepsrondreis Rusland? Klik hier