Individuele rondreis Rusland

Individuele rondreis Rusland

Rusland, of officieel Russische Federatie, is een land wat gedeeltelijk in Europa ligt en gedeeltelijk in Azië. Het land ligt vanuit een politiek perspectief in Europa, omdat de belangrijkste delen ervan in het Europese deel liggen en ruim 70% van de bevolking hier woont. Rusland heeft het allergrootste oppervlakte en is daarmee dus het grootste land van de hele wereld, bijna twee keer zo groot als het land wat daarna het grootst is, namelijk Canada. De officiële taal in Rusland is Russisch. Het Russisch is een cyrillisch schrift, dat sterk afwijkt van ons schrift. Aangezien alle straatnamen in het cyrillisch worden aangegeven kan het soms lastig zijn om de weg te vinden in Rusland. Naast Russisch worden weinig Westerse talen gesproken in Rusland. Om je in Rusland verstaanbaar te kunnen maken kan het dan ook handig zijn om een aantal woordjes Russisch te leren voor je bezoek aan Rusland of om een Russisch woordenboek mee te nemen.

Advertenties van onze partners

In het westen grenst het land aan Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Wit-Rusland en Oekraïne. De Russische exclave Kaliningrad ligt ingeklemd tussen Polen en Litouwen. In het zuiden grenst Rusland aan Georgië, Azerbeidzjan, Kazakstan, Mongolië, China en Noord-Korea. In het oosten vormt de Atlantische Oceaan de begrenzing, en in het noorden de Noordelijke IJszee. De totale kustlijn is bijna net zo lang als de omtrek van de aarde: 37.653 km. De meeste mensen wonen in het westelijke deel van Rusland. Grote delen van het oosten (Siberië) zijn het hele jaar erg koud en de grond is er permanent bevroren (permafrost). Het landschap in zo'n groot gebied is uiteraard zeer divers. Grofweg kun je zeggen dat het Europese deel vrij vlak is met enkele heuvelachtige gebieden. Ten oosten van de Oeral liggen uitgestrekte bossen en steppen. Centraal ligt de Siberische Hoogvlakte. In het zuiden liggen veel bergketens die vaak de begrenzing vormen met andere landen. Europa's hoogste berg, de Elbroes (5642 m), ligt in de Kaukasus op de grens met Georgië.

Het land heeft een aantal grote rivieren, die voornamelijk van zuid naar noord lopen. De Wolga is een uitzondering op deze regel. Deze langste rivier van Europa (3531 km) mondt uit in de Kaspische Zee. Andere grote rivieren zijn de Lena, met een lengte van 4313 km, de Irtysj, met een lengte van 4248 km, de Jenissej, met een lengte van 4102 km en de Ob, met een lengte van 3650 km. Die monden uit in de Noordelijke IJszee. Rusland kent grote verschillen in klimaat. In het uiterste noorden heerst een poolklimaat, sommige delen van het zuiden zijn subtropisch. Over het algemeen heerst er een landklimaat met warme zomers en koude winters. Oymyakon in Siberië staat bekend als de koudste, permanent bewoonde plek op aarde. Het kan er in de winter zo’n 70 graden vriezen. Het tijdsverschil met Moskou en Sint Petersburg is 2 uur, terwijl het oosten van Rusland 11 uur tijdsverschil heeft. Rusland is een erg bijzonder en groot land. Het landschap is er erg divers, wat mede dankzij de grootte van het land komt. Het kan er erg koud worden, maar dit kan voor veel mensen juist een uitdaging zijn. Verder heeft Rusland een lange geschiedenis, wat zeer interessant is. Kortom, zeer geschikt om naartoe te gaan in vorm van een groepsrondreis.

Offerte individuele rondreis Rusland? Klik hier