Rondreizen Thailand

Rondreizen Thailand

Thailand, wordt ook wel het land van de eeuwige glimlach genoemd. De vriendelijke mensen die u tijdens uw groepsrondreis altijd het gevoel geven welkom te zijn zullen ongetwijfeld een grote indruk op u achterlaten. Daarnaast staat het land bekend om haar prachtige eilanden en stranden. En ook de cultuur van het land zal u verbazen tijdens uw rondreis. De vele temples en stupa's waar vaak grote boedda's in staan zijn allemaal prachtig om te zien. U komt om uw rondreis te beginnen waarschijnlijk aan in de hoofdstad, Bangkok. Daar bevinden zich het nationaal museum, What Pra Keo en het Grand Palace. Ook zult u een tochtje maken over de klongs van de stad. In een bootje bezoekte u de beroemde drijvende markten van Bangkok. Khao Yai National Park is het oudste park van Thailand en wordt door sommigen het mooiste ter wereld genoemd. Hier ziet u olifanten, apen en vele soorten vogels nog allemaal in het wild. In het park is ook een grot waarin zich honderden vleermuizen schuil houden. Een vleugje Nederlandse cultuur kunt u tijdens uw groepsrondreis zien in Kanchanaburi, de stad aan de rivier de Kwai. Het is voornamelijuk beroemd door de film The Bridge over the River Kwai. Er is een begraafplaats waar veel Nederlanders liggen die aan de Burma spoorweg hebben gewerkt. Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand, staat vol met oude tempels. Het lijkt een beetje op het Cambodjaanse Anghor Wat maar dan vele malen kleiner. Verder naar het noorden ligt de stad Ching Mai. De plaats is ommuurd en ligt vlak bij de berg Doi Suthep (1685 m hoog) en aan de rivier de Ping. Het is een ideale stad om wat te wandelen of te fietsen. Ook mworden er vanuit Chiang Mai vaak trektochten georganiseerd die de bergen ingaan. Vaak duren deze tochten een paar dagen en maakt u kennis met de traditionele levenswijzen van stammen die daar leven. Natuurlijk kan tijdens uw rondreis een bezoek aan een van de vele eilanden niet ontbreken in Thailand. Ko Samed ligt niet zover van Bangkok en u kunt er heerlijk uitrusten van de lange busritten die u gemaakt heeft.

Advertenties van onze partners

Tijdens uw groepsrondreis in Thailand zult u ongetwijfeld mooi weer hebben. Het tropische klimaat van het land zorgt veel veel vochtige hitte. Regenen doeth et vooral tijdens de moesson periode die ongeveer van juni tot oktober. U gaat gebruik maken van bussen, treinen en boten in Thailand. De laatsten worden vooral gebruikt voor korte tochten zoals op de rivier de Kwai. Het wegennetwerk in Thailand verkeert in prima conditie en ook de treinen rijden redelijk op tijd. Vaak is het uitzicht vanuit de trein prachtig. Een visum is niet nodig voor Thailand. Inentingen zijn ook niet verplicht maar soms worden er injecties tegen Hepatites aangeraden. Malariatabletten zijn altijd handig om mee te nemen.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Thailand is een koninkrijk dat in Zuidoost-Azië ligt. In het oosten wordt het land begrenst door Laos en Cambodja.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Lang geleden was heel Zuidoost-Azië bedekt met tropisch regenwoud. Daar is weinig meer van over, behalve in onherbergzame gebieden.

  klik voor meer informatie