Rondreizen Verenigde Staten

Rondreizen Verenigde Staten

Een groepsrondreis door de Verenigde Staten is een groot avontuur. U ziet de wereldsteden zoals New York en Washington maar gaat ook de ongerepte natuur van het grote land ontdekken. De Verenigde Staten zijn immers veel meer dan alleen de Big Apple en de hectische levens die u op de televisie ziet. Een groot gedeelte van het leven in de VS speelt zich namelijk af op het platteland en dat is het bezoeken meer dan waard.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Central Park, Manhatten, Times Square en het Vrijheidsbeeld zijn dinegn die u tijdens uw groepsrondreis zeker gaat zien in New York. Naar het noorden, aan de grens met Canada bevindt zich de spectaculaire Niagra Waterval. De waterval wordt wanneer het donker is verlicht zodat u in de avonduren het vallen van het water ook kunt bewonderen. Een mooie tocht met de Boat of Mist kan u tijdens uw rondreis tot bijna onder de waterval brengen. 's Avonds is er de mogelijkheid om een nachtje aan de andere kant van de grens, in Canada te slapen. Een andere stad die u zeker moet bezoeken is Washington. De breed opgezette stad met haar vele parken en musea herbergt de zetel van de president. Het Witte Huis is een van de grootste presidentiele gebouwen ter wereld. Fraaie natuur zult u tijdens de groepsrondreis ook absoluut aantreffen in de Grand Canyon. Met een lengte van 466 kilometer en een breedte van bijna 16 kilometer is het de grootste kloof ter wereld. Er zijn veel wandelroutes in de omgeving. Cultuur is er in Moab een soort reservaat. Het is het land van de cowboys en Indianen. Navajo's leven er nog steeds. In Monument Valley, bekend van de vele tv en filmopnames worden er namaak vuurgeveschten gehouden. Het lijkt alsof u tijdens uw groepsrondreis midden in het Wilde Westen van weleer bent terechtgekomen. Wellicht de mooiste stad van de Verenigde Staten iun San Fransico. De kabeltrams, de oude haven en het zeer gemoedelijkie karakter die de stad uitademt zeggen veel meer dan een paar dagen New York. Matuurlijk moet een bezoek aan Las Vegas, de plaats midden in de woestijn met haar vele casino's ook worden bezocht.

Overige informatie Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn zo groot dat het land verschillende klimaatzone's heeft. Het noorden van het land staat onder invloed van polaire winden. Vooral in de winter kan het koud zijn in staten zoals New England. Het zuiden daarentegen kent een subtropisch klimaat met milde winters en warme zomers. Tijdens uw groepsrondreis in de Verenigde Staten gaat u veel en lang reizen. Om de lange afstanden wat te verkorten zult u ook gaan vliegen. Treinreizen zijn ook vaak bij een rondreis door de Verenigde Staten inbegrepen. Bussen zal zeker ook gebeuren. Een van de bekendste wegen is de Route 66 die helemaal van het oosten naar het wetsen van het land gaat.Voor een groepsrondreis in de Verenigde Staten van Amerika heeft u in principe alleen een visum nodig. Deze kan in Nederland bij de ambassade worden aangevraagd. Verder zijn de gezondheidsvoorzieningen prima in het land. Sluit echter voor uw groepsrondreis wel een reisverzekering af.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  De Verenigde Staten van Amerika, ook wel VS, is een Noord-Amerikaanse federatie van 50 staten en het district van Columbia.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Naast de Grand Canyon en het Great Salt lake Utah, zijn er nog vele andere natuurwonderen te vinden in dit land.

  klik voor meer informatie