Rondreizen Brazilië

Rondreizen Brazilië

Brazilië is het grootste land van Latijns Amerika en heeft de meeste klimaat zones van de wereld. Het is het meest kleurrijke en gevarieerde land van Latijns Amerika. Er is veel culturele rijkdom te vinden. Brazilië heeft groepsrondreizigers dan ook veel te bieden. Brazilië ligt in het oosten van Zuid-Amerika en is een zeer omvangrijk land. Wie denkt aan Brazilië, denkt aan voetbal en carnaval. Het is een exotisch land dat de vakantieganger buiten zon, zee en strand ook veel cultuur, avontuur en prachtige natuur biedt. Denk hierbij aan het grootste tropische regenwoud ter wereld en de gigantische diversiteit aan flora en fauna. Het land ligt dicht bij de evenaar, dit betekent in het noorden weinig tot geen seizoenswisselingen en een meest aangename temperatuur. Het amazone gebied kent een vochtig, maar warm klimaat. Het land is op diverse manieren te bewonderen. Er is een keuze uit vele overnachtingsmogelijkheden, van appartementen en hotels tot aan all inclusive resorts en prachtige luxe vakantievilla’s. Het grootste evenement is het carnaval in Rio de Janeiro. 4 Dagen tot een week lang duizenden feestende mensen en prachtige praalwagens. Wie houdt van water moet zeker naar de watervallen van Iguaçu gaan op de grens tussen Brazilië en Argentinië. Deze watervallen hebben een breedte van 3 kilometer en een gemiddelde hoogte van maar liefst 80 meter. Rondom deze watervallen ligt een groot natuurpark waar nog zeldzame dieren, zoals de kaaiman en de reuzenotter, leven. Het Amazone regenwoud is een immens groot gebied waar talloze inheemse volkeren leven die weinig tot geen contact met de buitenwereld hebben. Tevens leeft hier één derde van alle dieren ter wereld. Langs de kustlijn bevinden zich prachtige, witte zandstranden waarvan het Copacabana strand het bekendste strand is. Watersportmogelijkheden vind je hier volop, van duiken en snorkelen tot aan surfen en zwemmen. Wat ook niet mag ontbreken aan het te bezichtigen lijstje is toch wel de mooie stad Rio de Janeiro, maar ook de hoofdstad Brasilia en de grote stad Sao Paulo zijn zeer zeker de moeite waard.

Bezienswaardigheden

Brazilië is een schitterend land met veel bezienswaardigheden. Rio de Janeiro is wereldberoemd geworden door het bruisende carnaval en de prachtige stranden Copacabana en Ipanema. Nergens wordt zoveel gefeest als hier. De inwoners zijn gek op samba, carnaval en voetbal. U kunt in Rio de Janeiro diverse musea, kerken, markten en parken bezoeken. Voor een mooi uitzicht over de stad kunt u met een kabelbaan naar de top van het 'Suikerbrood'. Dit is een hoge rots midden in de baai. U moet ook zeker een bezoek brengen aan de beroemde berg Corcovado met het beeld van Jezuz Christus. Net buiten Rio de Janeiro ligt het tropische Tijuca- woud dat u tijdens uw groepsrondreis ook zeker moet bezoeken. São Paulo is een van de grootste steden ter wereld met maar liefst 20 miljoen inwoners. Het is een culturele stad. Er leven veel mensen met verschillende nationaliteiten. In São Paulo zijn diverse musea te vinden zoals het Archeologisch museum en het stedelijk museum. Ook zijn er vele galeries, theaters en bioscopen. Het nachtleven in de stad is bruisend. De omgeving van São Paulo is heuvelachtig. Er zijn veel cacaoplantages te vinden. Bij een aantal hiervan kunt u een groepsrondleiding krijgen.

Advertenties van onze partners

Tijdens uw groepsrondreis in Brazilië moet u zeker Salvador de Bahia bezoeken. In dit stadje waant u zich in Afrika. De kleurrijke en gastvrije inwoners stammen voor het grootste deel af van Afrikaanse slaven. Ze houden nog diverse eigen tradities en religies in stand. Meestal kunt u rituelen bijwonen als u respect toont voor de gebruiken en de religie. De Braziliaanse muziek is overal in Salvador te horen. Volgens veel mensen is het carnaval hier het beste van heel Brazilië. De wijk Pelourinho staat op de werelderfgoedlijst. Er is veel koloniale architectuur te vinden. De oude wijk wordt gekenmerkt door smalle steegjes en historische huizen en kerken. Recife heeft een drukke boulevard en schitterende zandstranden. Deze zijn erg populair bij de lokale bevolking. In het historische centrum zijn diverse koloniale gebouwen te vinden. Vanuit Recife kunt u een tripje maken naar het historische stadje Olinda en het koloniale Igarassu. Het reusachtige Amazonegebied is het grootste tropische regenwoud van de wereld. De flora en fauna is er zeer divers. Er zijn een aantal herbergen waar u kunt verblijven en van waaruit diverse groepsexcursies en boottochten georganiseerd worden. Deze herbergen zijn vaak alleen met een boot bereikbaar. Op het drielandenpunt met Argentinië en Paraguay liggen de Iguazú watervallen. Dit zijn de breedste watervallen ter wereld. U kunt dit spektakel wandelend, met een boot of met een helikopter bewonderen. Rondom dit schitterende natuurgeweld ligt een groot national park. Hier kunt u mooie groepstochten maken. Pantanal is een groot natuurgebied in het westen van Brazilië. Het bestaat uit steppen en moerassen. In het park leven honderden vogelsoorten. Ook kunt u er wild spotten. Het plateau 'Chapada dos Guimarães' is één van de oudste ter wereld. U vindt er schitterende rotspartijen, grotten en watervallen. Bovendien heeft u er een prachtig uitzicht over de Pantanal en de Paraguay rivier. Het regenseizoen in dit gebied is van december tot maart. Het grootste deel van de omgeving staat dan blank.

Het national park Chapada Diamantina is een heuvelachtig gebied met veel riviertjes en watervalletjes. U kunt hier heel mooi zwemmen. Ook kunt u er prachtige groepswandelingen maken. De locale gidsen laten u graag de mooiste plekjes zien. Midden in de Chapada ligt het plaatsje Lençóis. Ooit was dit het centrum van de Braziliaanse diamantindustrie. Tegenwoordig is Lençóis een klein, rustig plaatsje dat nog wel zijn rijke architectuur en cultuur heeft behouden. In de staat Minas Gerais zijn diverse koloniale steden te vinden. De Barokstijl kenmerkt de architectuur en de achtergebleven kunstschatten. Het stadje Ouro Preto is erg sfeervol. Het stadje lijkt op een openluchtmuseum. De kerkjes van St. Francis of Assis en Pilar zijn vooral interessant.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Brazilie is een land dat in Zuid-Amerika ligt, wat aan allerlei landen grenst, zoals Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Brazilië beslaat één derde deel van het Latijns-Amerikaanse continent en is het vijfde grootste land ter wereld.

  klik voor meer informatie