Rondreizen België

Rondreizen België

Bij groepsrondreizen denken de meeste mensen niet direct aan België. Toch is het kleine landje verrassend en zeer veelzijdig. België heeft een aantal prachtige natuurreservaten waar menig natuurliefhebber zijn hart op kan halen. Ook heeft het land een aantal prachtige steden en een uitmuntende gastronomie.

Bezienswaardigheden

De Ardennen vormen één van de laatste grote natuurgebieden van West-Europa. Omdat bossen in dit gebied overheersen, leeft er veel wild. De hoogste heuvels van de Ardennen liggen in het (noord)oosten. Een aantal hiervan is ruim 600 meter hoog. Veel kleine rivieren ontstaan in de Ardennen. De huizen in dit gebied zijn vaak gebouwd met natuursteen. Dit heeft soms zeer pittoreske dorpjes tot gevolg. In de Ardennen vindt u een aantal natuurreservaten. In de Hoge Venen (Eifel) valt veel neerslag (gemiddeld 1.500 tot 1.700 millimeter per jaar). In de winter ligt er sneeuw en kunt u er mooie langlauf tochten maken. Het Domein van Hottemme is een ander prachtig natuurgebied in de Ardennen. Er is ook een museum waar de flora en fauna van het gebied en het traditionele landelijke leven tentoon wordt gesteld. Dit museum mag u niet missen. In de Ardennen zijn nog een aantal andere musea te vinden. Veel hiervan staan in het teken van de gruwelen die hier in de Tweede Wereldoorlog plaatsvonden. Op het grondgebied van Stavelot kunt u de waterval van Coo bewonderen. Deze wordt veelvuldig bezocht. Voor sportievelingen is er in de Ardennen genoeg te doen. U kunt er prachtig wandelen, raften en fietsen maar ook een pittige groepssurvival behoort tot de mogelijkheden. In de Ardennen zijn enkele prachtige abdijen te bewonderen. Deze mag u zeker niet overslaan. Ook zijn er een aantal schitterende kerken te bezichtigen. De Belgische kust is sterk verstedelijkt en vormt één van de belangrijkste toeristische gebieden van het land. U vindt er vele gezellige badplaatsen. Ook kunt u er heerlijk wandelen en fietsen, bijvoorbeeld in het prachtige duinreservaat de Westhoek. Bergbeklimmers komen aan hun trekken bij de rotsen van de Maas in zuid België.

Advertenties van onze partners

België heeft een aantal prachtige steden die u tijdens uw groepsrondreis door België niet mag missen. Het centrum van Antwerpen heeft vele overblijfselen van een rijke historie. Op de Grote Markt waant u zich in een wereldstad uit vervlogen tijden. Daarvoor zorgen de statige gildenhuizen. Tegenwoordig is de Grote Markt nog steeds een bruisend centrum met veel cafés, restaurants en gezellige terrasjes. Dé blikvanger is het Stadhuis met zijn mooie gevel. Het Vleeshuis is één van de opmerkelijkste Antwerpse gebouwen. In de Meir kunt u lekker shoppen. Het is de bekendste winkelstraat van Antwerpen. Ook zijn hier diverse monumenten te vinden zoals het voormalig Koninklijk Paleis en het Osterriethhuis. Sla het monumentale Centraal Station ook niet over. Deze behoort tot de mooiste stations van Europa. De Sint-Andrieskerk heeft vele kunstschatten en bezienswaardigheden. Qua erfgoed neemt Antwerpen met haar zeer grote aanbod van musea een uitzonderlijke positie in. De museumwijk (het Zuid) vindt u ten zuiden van het oude centrum. Hier zijn tal van interessante musea, art nouveau gebouwen en monumenten zoals het Zuiderpershuis. Uitgaan in Antwerpen is lekker eten, wat drinken in een café, genieten op een terrasje of dansen in één van de discotheken. In het historisch centrum vindt u vele cafés in alle soorten en maten. Er is een groot aanbod aan biersoorten. De meeste cafés vindt u op en rond de Groenplaats en de Grote Markt. In de zomer is het gezellig en druk op de vele terrassen. Muziek- en theaterliefhebbers komen in Antwerpen ook zeker aan hun trekken. Quartier latin is dé theaterwijk van de stad. De marionettenkelder 'de Poesje' speelt op aanvraag voor groepen.

Tijdens uw groepsrondreis door België mag u de gezellige stad Brugge ook zeker niet missen. Het is de belangrijkste toeristische attractie van het land. Het romantische Brugge wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. U kunt er prachtige rondvaarten maken. Brugge verwierf Europese roem als cultuurstad en toeristisch centrum. De historische binnenstad van Brugge werd in 2000 opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het kleurrijke Brugge staat niet alleen bekend om haar historische uitstraling, ook wat betreft eten, uitgaan en winkelen is Brugge een waar paradijs. Met luxe hotelaccommodaties in historische panden, uitstekende gastronomie en een hoogstaand recreatief aanbod heeft Brugge alles in zich. De stad heeft vele bezienswaardigheden zoals: de Civiele Griffie, de Godshuisjes, de Heilig Bloedbasiliek, Het Hof van Bladelin en het Jan van Eyckplein. Ook zijn er prachtige kerken te bewonderen. Brugge heeft bovendien een aantal interessante musea.

Tijdens uw groepsrondreis door België mag u Brussel eigenlijk ook niet overslaan. Brussel is niet alleen de hoofdstad van België maar ook van Europa. Om alle bezienswaardigheden van de stad te bezoeken heeft u enkele dagen nodig. Een aantal belangrijke zijn: het Atomium, de Grote Markt, Grote Zavelplein, het Stadhuis, het Jubelpark, het Justitiepaleis, het Koningsplein, het Koninklijk Paleis en Manneken Pis. Ook zijn er verschillende prachtige kerken te bewonderen. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten stellen één van de grootste kunstverzamelingen van Europa tentoon. In Brussel kunt u ook heerlijk winkelen. In de stad is er 's avonds altijd wel iets te beleven. Brussel heeft vele kroegen met een groot aanbod aan Belgische bieren en jenevers. De stad heeft ook veel hippe cafés. Het aanbod aan discotheken is niet heel groot maar de disco's die er zijn behoren tot de Europese topklasse. Brussel is een populaire stad voor liefhebbers van concerten en opera's. De benedenstad is het commerciële centrum. Het is een bruisende wijk waar het merendeel van de beste restaurants, winkels en hotels te vinden zijn. Gent wordt tijdens een groepsrondreis door België ook vaak bezocht vanwege haar middeleeuwse binnenstad. De stad heeft onder andere de volgende bezienswaardigheden: Berg van Barmhartigheid, Groot Begijnhof Sint-Amandsberg, Het Gerechtshof, Kunstencentrum 'Vooruit' en het stadhuis. Ook zijn in Gent prachtige kerken te bewonderen.

  • Individuele rondreis
    Individuele rondreis

    Tijdens uw groepsrondreis door België mag u de gezellige stad Brugge ook zeker niet missen.

    klik voor meer informatie