Rondreizen Belize

Rondreizen Belize

Belize is een 'oase' in het hartje van Midden-Amerika. Het ongerepte landschap bestaat uit exotische flora en fauna en is een lust voor het oog. Het is in alle opzichten zeer divers. Ongeveer tweederde van Belize bestaat uit jungle. Een groot deel bestaat uit moeras. De kustlijn heeft schitterende stranden en is voornamelijk bedekt met mangrove bossen. Deze vindt u ook terug op de vele palmeilandjes die Belize rijk is. Voor de bijna 300 kilometer lange kust liggen koraalriffen. Belize is één van de beste duiklanden van de wereld. De meeste groepsrondreizen naar dit land staan dan ook in het teken van duiken en snorkelen. In Belize komen veel vogels voor. In Belize heerst een heerlijk ontspannen sfeer. Van mei tot november is de regenperiode in Belize.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Voor de kust van Belize ligt het op één na grootste koraalrif ter wereld. Het is bijna 400 kilometer lang. Hier zijn prachtige vissen te bewonderen. Op het rif liggen vele koraaleilanden. Ambergris Caye is de grootste. Het is 40 kilometer lang en ongeveer 7 kilometer breed. In het westen van Belize ligt een groot reservaat. Het indrukwekkende landschap bestaat uit bergen en watervallen. Het stikt er van de exotische flora en fauna. U kunt het gebied prima wandelend, te paard of met een kano verkennen. Via de Medicine Trail kunt u groepsexcursies naar de jungle maken. Dit is een jungle pad langs geneeskrachtige planten. Crooked Tree Wildlife Sanctuary is een reservaat dat geliefd is bij vogelliefhebbers. Ook zijn de Hidden Valley watervallen een grote bezienswaardigheid. In Belize zijn diverse Maya ruines te bewonderen. Enkele hiervan zijn: Altun Ha, Lubaantun, Lamanai en Xunantunich. Caracol is een reusachtige ongerestaureerde Mayastad. Deze moet u tijdens uw groepsrondreis beslist bezoeken. De moderne architectuur van Belize is voornamelijk Brits-Caribisch van stijl. In het land zijn veel grotten en grotsystemen te vinden. De meeste liggen in het zuiden en westen van Belize. Vooral de Chechem Ha Mayan Cave (een recentelijk ontdekte Maya-grot) mag u niet missen. Momenteel zijn 150 kilometer onderaardse gangenstelsels in kaart gebracht. De Cebada en Petroglyph grotten, zijn twee van de grootste grotten ter wereld. Voor de kust liggen ook diverse onderwater grotten. De Giant Cave is een van de langste ter wereld. Al deze grotten speelden een belangrijke rol in de Maya cultuur.

Vervoer

Belize is niet zo gemakkelijk te bereizen. Er zijn slechts drie geasfalteerde wegen. De handigste en goedkoopste manier om in Belize te reizen is met de bus. Tussen de grote steden rijden regelmatig bussen. Als u 25 jaar of ouder bent, kunt u in Belize City een auto huren. Verder is het vervoer in Belize voor het grootste deel afhankelijk van vliegtuigjes. Belize City, Caye Caulker, Corozal, Dangriga, Placencia, Punta Gorda en San Pedro hebben vliegvelden. U kunt tijdens uw groepsrondreis prachtige wandel en fietstochten in Belize maken. Het land is echter niet altijd even veilig. Let daarom op en kijk uit met waardevolle spullen.

Boeken

Voor georganiseerde groepsreizen in Belize kunt u bij de volgende reisorganisaties terecht: Baobab, Koning Aap, Sawadee, Fox, Summum en Kras. Als u niet gebonden wilt zijn aan vaste pakketten van reisorganisaties, kunt u uw groepsrondreis zelf uitstippelen. Hierdoor heeft u maximale flexibiliteit en vrijheid. Via online reserveringssites kunt u eenvoudig prijzen vergelijken. Belize heeft weinig overnachtingplaatsen. Het is dus verstandig om dit vooraf te regelen.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Het land Belize is een Midden-Amerikaans land, wat aan het bekendere Mexico en Guatemala grenst. Het oosten van dit land grenst aan de Caribische Zee.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Belize is een heerlijk land voor vakantiegangers die van subtropische temperaturen houden.

  klik voor meer informatie