Rondreizen Bolivia

Rondreizen Bolivia

Bolivia is het hoogste en meest afgezonderde land van Zuid-Amerika. Het is een cultureel en geografisch gevarieerd land met een onherbergzame natuur. U vindt er ruige bergketens, ongerepte landschappen, uitgestrekte steppes, vulkanen, overblijfselen van oude beschavingen en een ondoordringbare jungle. De architectuur van Bolivia kenmerkt zich door de Spaanse stijl en de Inca stijl. Bolivia is het land met de meest oorspronkelijke Indiase bevolking van Zuid- Amerika en is één van de meest vreedzame landen op dit continent. Bolivia biedt veel mogelijkheden voor groepsrondreizigers die van een uitdaging houden. Het land is nog niet ontdekt door het massa toerisme. Reizen naar Bolivia vergt de nodige inspanning vanwege de kou en de primitieve omstandigheden op grote hoogte. U dient dan ook enigszins fit te zijn. De beste periode om naar Bolivia te reizen is van mei tot en met oktober omdat dan de minste regen valt.

Bezienswaardigheden

Bolivia heeft een aantal interessante historische steden. La Paz is de hoofdstad van het land en telt ruim 1 miljoen inwoners. Het is een sfeervolle overzichtelijke stad met vele bezienswaardigheden. U vindt er koloniale pleinen en leuke winkels. Ook kunt u diverse musea bezoeken en zijn er mooie kerken te bewonderen. De ``heksen markt`` en de bloemenmarkt mag u ook zeker niet missen. Een prachtig staaltje architectuur kunt u zien bij Tiahuanacu, net buiten La Paz. Hier vindt u overblijfselen van een eeuwenoud godsdienstig centrum. Chacaltaya is de hoogste skilift van de wereld. Vanuit La Paz starten diverse groepstochten door het bergachtige gebied. Vanaf het dorp Uyuni starten groepstochten naar de zoutmeren, Colorado Verde en Laguna Colorado. De grootste bezienswaardigheid in Uyuni zelf is het treinlocomotieven kerkhof. Het ruim 12.000 km2 grote Salar de Uyuni is een uitgestrekte witte zoutvlakte. U kunt hier prachtige foto's maken. Voor een unieke overnachting, kunt u in een hotel logeren dat van zoutblokken is gebouwd. Vergeet uw zonnebril niet mee te nemen want de reflectie van de zon op de witte vlakken is verblindend. Vanaf de zoutvlakte kunt u door reizen naar Laguna Colorada. Dit is een meer met een rode kleur dat wordt veroorzaakt door de mineralen in het water.

Advertenties van onze partners

Ondanks de hoge ligging van Potosi is het in het verleden bekend geworden als een rijke en welvarende stad. Vanaf 1545 werd hier op grote schaal zilver gevonden in de mijnen die vandaag de dag nog steeds in gebruik zijn en die u kunt bezoeken. De plaats staat op de werelderfgoedlijst vanwege haar rijke historie. Deze is nog steeds terug te zien in de koloniale architectuur, de prachtige kerken, de smalle straatjes en de mooie herenhuizen. In Tarapaya kunt u vanaf het oudste klooster van Bolivia genieten van het geweldige uitzicht over de stad en de zilvermijnen. Ook kunt u er warmwaterbronnen bezoeken. Volgens velen is Sucre de mooiste stad van Bolivia. Er heerst een relaxte sfeer en u kunt er diverse koloniale gebouwen bezoeken. Ook zijn er verschillende musea en markten. De volgende bezienswaardigheden zijn de moeite waard om te bezoeken: het Antropologisch museum, de kathedraal en het textiel museum. Hier wordt de traditionele kleurrijke Boliviaanse kleding tentoongesteld. Op zondag wordt in de plaats Tarabuco (ongeveer drie uur rijden van Sucre), door de prachtig geklede bevolking een markt gehouden waar u kleurrijke handgemaakte kleding kunt kopen. Als u op zondag in Sucre bent, is dit een absolute aanrader. In de laaglanden van Bolivia ligt de bloeiende stad Santa Cruz. Hier heerst een tropisch klimaat. Santa Cruz is een jonge stad die zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot één van de economisch rijkste steden van Bolivia. In de stad kunt u een aantal musea bezoeken. Op het Het Plaza 24 de Septiembre kunt u even bijkomen en het Boliviaanse leven aan u voorbij laten gaan. Vanaf Santa Cruz kunt u groepstochten maken naar de zandduinen of de heilige boom van Cotoca.

Praktische informatie

Omdat het grootste deel van Bolivia hoog ligt, is het verstandig om warme kleren mee te nemen voor de avond. Neem echter niet te veel mee want kleding is in Bolivia goedkoop. Een paraplu en een regenjack zijn wel handig. Een paar goede wandelschoenen en zonnebrandcrème zijn ook geen overbodige luxe. Het kraanwater in Bolivia is niet geschikt om te drinken. U kunt overal flessen water kopen. Drink veel, door de zon en de grote hoogtes verliest u veel vocht. Ongeveer de helft van de mensen die op hoogtes boven de 3500 meter verblijven, krijgt last van hoogteziekte. Dit kan levensgevaarlijk zijn. De eerste symptomen zijn: misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid en duizeligheid. Doen deze verschijnselen zich voor, dan is het meestal voldoende om een dag of twee niet verder te klimmen en zo het lichaam de mogelijkheid te geven zich aan de hoogte aan te passen.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Bolivia is een republiek die in Zuid-Amerika ligt en grenst aan bekendere landen; Peru, Brazilië, Paraguay, Argentinië en Chili.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Bolivia is een ideale vakantie bestemming voor mensen die massa toerisme willen ontlopen. In dit land, wat in Zuid-Amerika ligt.

  klik voor meer informatie