Rondreizen Cambodja

Rondreizen Cambodja

Cambodja is minder bekend dan de buurlanden Thailand en Vietnam. Dit is echter onterecht. Het land heeft groepsrondreizigers veel te bieden. Cambodja heeft een rijke, maar turbulente geschiedenis. Grote oudheidkundige schatten zijn hiervan de stille getuigen. De bevolking van Cambodja is gastvrij. Ze houden nog diverse tradities in stand. Ook is de natuur erg indrukwekkend. U vindt er rijstvelden, kleine dorpjes en ongerepte natuur.

Bezienswaardigheden

De Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh ligt aan de Tonle Sap rivier. De stad heeft een miljoen inwoners. Phnom Penh is een goed startpunt voor uw groepsrondreis. In het Nationaal Museum wordt een schitterende collectie historische Khmerkunst tentoongesteld. Ook is de Russische markt een bezoekje waard. Een andere bezienswaardigheid is Wat Pra Keo. Dit is een Boeddhistische tempel met een vloer van zilveren stenen. In deze tempel zit een boeddha die van 90 kilo puur goud is gemaakt en met 10.000 diamanten is belegd. Vlakbij de tempel ligt het Koninklijk Paleis dat voor een gedeelte te bezichtigen is. Als u aanvullende informatie over Phnom Penh wilt, dan kunt u zich laten rondrijden op een riksja. De vaak Engelstalige berijders geven u interessante informatie die niet in de reisgidsen staat. Een tuk-tukje pakken is ook een leuke manier om Phnom Penh te verkennen. Het Tuol Sleng Museum was vroeger een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de angstaanjagende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een treurig verleden. Een zeer indrukwekkende excursie is die naar de `Killing Fields`, iets ten zuiden van Phnom Penh. Hier wordt breed uiteengezet welke gruwelijkheden de Rode Khmer heeft begaan. Tussen 1975 en 1978 werden bijna 20.000 mensen uit de S-21 gevangenis in het vernietigingskamp van Choeung Uk vermoord. Van 8.000 schedels is in 1988 een herdenkingstempel gemaakt.

Advertenties van onze partners

Tussen Phnom Penh en Siem Reap is een mooie en snelle bootverbinding. Vlakbij Siem Reap liggen de schitterde tempels van Angkor. Deze moet u tijdens uw groepsrondreis in Cambodja absoluut bezoeken. Angkor was ooit de grootste stad van de wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor koning Suriyavarman. Het complex is rond de elfde eeuw gebouwd en tientallen jaren geleden weer ontdekt. De beroemdste tempel is Angkor Wat. Deze omvat ruim 80 hectare en heeft maar liefst 800 meter schitterende bas-reliëfs. Hierop staan afbeeldingen van de Khmer geschiedenis, legenden en mythen. U kunt Siem Reap met het vliegtuig en met de boot bereiken. Sihanoukville is een klein en gezellig havenstadje. Er zijn vier mooie stranden. Het kleine badplaatsje heeft zijn unieke charme weten te behouden en is nog niet door het massatoerisme ontdekt. In de buurt ligt het Ream Nationale Park. Het is zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen. Niet ver van Sihanoukville ligt het stadje Kampot. Hier vlak bij zijn de Tek Chouu Watervallen te vinden. Iets verderop ligt de kustplaats Kep. Dit is een populaire plaats bij de Cambodjaanse bevolking. U kunt vanaf Siem Reap een prachtige boottocht maken over het Tonle Sap meer. Dit is het grootste meer van de wereld. Bijna driekwart van de Cambodjaanse bevolking leeft rondom dit meer. Mondulkiri is de mooiste provincie van Cambodja. Het gebied is relatief onbekend en veel minder toeristisch omdat het moeilijker te bereiken is. Met een goede terreinwagen kunt u er komen. Ter plaatse kunt u op een olifant het oerwoud verkennen.

Overige informatie Cambodja

De munteenheid van Cambodja is de Riel. U kunt ook bijna overal met USD betalen. Met uw creditcard ken pinpas kunt u slechts op een aantal plaatsen terecht. Travellers cheques kunnen alleen in Phnom Penh en Siem Reap ingewisseld worden. Voor uw groepsrondreis naar Cambodja moet u in het bezit zijn van een paspoort dat na terugkomst nog minstens zes maanden geldig is. Voor een verblijf in Cambodja is een visum vereist. Deze is verkrijgbaar op de grote vliegvelden en bij de grensovergang van Poipet. Bedragen 20 USD en u heeft een pasfoto nodig. Het is in Cambodja in onze zomertijd vijf uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het verschil zes uur. Inentingen worden aangeraden maar zijn niet verplicht. Uw huisarts of de GGD kunnen u hierover informeren. De hygiëne is in Cambodja niet zo goed als in Nederland. Eet alleen gerechten die goed gekookt of gebakken zijn. Vermijd rauwe producten en drink geen water uit de kraan. Phnom Penh en Siem Reap hebben internationale vliegverbindingen. Ook zijn er binnenlandse vluchten tussen de grote steden. In Cambodja kunt u ook met de bus reizen, maar dit is niet comfortabel. De beste tijd om naar Cambodja te reizen is vanaf november tot en met maart. In deze maanden valt de minste regen en is de temperatuur niet te hoog.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Cambodja is een land in Zuidoost-Azië. Het land grenst aan Laos, Thailand en Vietnam. Aan de kust grenst het aan de Golf van Thailand.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Cambodja is een bijzonder land als vakantiebestemming. Het ligt in Zuidoost Azië en grenst aan Laos, Thailand en Vietnam.

  klik voor meer informatie