Rondreizen Ethiopië

Rondreizen Ethiopië

Ethiopië is een Oost-Afrikaans land dat maar liefst 76,5 miljoen inwoners heeft. Het land ligt dichtbij de evenaar, toch treft men er niet het klimaat aan dat men zou verwachten in een land dat zo dicht bij de evenaar ligt; Ethiopië heeft namelijk een gematigd klimaat. De regentijd in Ethiopië duurt ongeveer van juli tot september, het wordt daarom afgeraden het land in de zomermaanden te bezoeken. Wanneer u een bezoek wilt brengen aan Ethiopië, kunt u dit het beste in het droge seizoen (oktober-mei) doen; in de hoofdstad Addis Abeba ligt de gemiddelde temperatuur dan rond de 24°C.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Tussen de steden Addis Abeba en Dejen ligt het fenomenale Debre Libanos-klooster. Het klooster ligt aan de rand van een diepe kloof en wordt begrensd door een waterbron, die naar zeggen van de Ethiopische bevolking een geneeskrachtige werking uitoefent. Het Debre Libanos-klooster werd in de 13e eeuw gesticht en is uitgegroeid tot een bekend pelgrimsoord en een plaats waar jonge kloosterleerlingen opgeleid worden. Mede door de fantastische locatie van het klooster en zijn eeuwenoude geschiedenis is het een bestemming die u zeker moet bezichtigen tijdens uw rondreis door Ethiopië. In het noordwesten van Ethiopië ligt de Kloof van de Blauwe Nijl, beter bekend als de waterval van de Blauwe Nijl. Op deze plek stort het water van de rivier 'de Blauwe Nijl' ruim 45 meter naar beneden over een breedte van 400 meter, wat prachtige regenboogeffecten tot gevolg heeft. De officiële naam van deze waterval is Tis Isat, wat 'rokend water' betekent; de val van het water zorgt namelijk voor een soort waas van waterdeeltjes boven het wateroppervlak. Naast de spectaculaire watervallen, is ook de kloof zelf een adembenemend natuurverschijnsel; deze wordt dan ook dikwijls vergeleken met de Amerikaanse Grand Canyon.

Lalibela is een karakteristiek dorpje in het noorden van Ethiopië. Het dorp staat bekend om de 11 kerken die compleet uit rotsen gehouwen zijn, ook wel de 'rotskerken van Lalibela' genoemd. De kerken, waarin Griekse, Indische en Moorse invloeden te herkennen zijn, zijn met elkaar verbonden via een ondergronds gangenstelsel. De rotskerken van Lalibela staan op de werelderfgoedlijst van Unesco.TIP: Kom 's morgens vroeg naar de één van de rotskerken om een officiële mis te bezoeken: een magische ervaring! Het Tanameer is met een oppervlakte van 3000 vierkante kilometer het grootste meer van Ethiopië, en ligt in het noordwesten van het land. In het meer zijn enkele eilanden te vinden die al sinds honderden jaren lang bewoond worden door orthodoxe monniken die de Ethiopische kerkschatten bewaren op een veilige, afgelegen plek. De kloosters waarin zij wonen zijn versierd met prachtige muurschilderingen en liggen vol met kostbare attributen. Tijdens de boottocht naar één van de eilandjes zult u versteld staan van de mooie, rustgevende natuur op en rond het meer. Zo zijn er onder andere veel neushoornvogels en pelikanen te vinden. De stad Harar ligt in het noordoosten van Ethiopië en er zijn maar liefst 99 moskeeën te vinden (één voor elk van de '99 Schone Namen van God'). De stad heeft minder dan 130.000 inwoners en staat door haar rijkdom aan prachtige moskeeën op de werelderfgoedlijst van Unesco. Mago Nationaal Park is een natuurgebied in het zuiden van Ethiopië. Het park is in 1979 opgericht en is maar liefst 2162 vierkante kilometer groot. De avontuurlijke toerist kan in het park kennis maken met 'the wildlife' van Ethiopië, waartoe onder andere zebra's, antilopen en verschillende soorten apen behoren.

Overige informatie Ethiopie

Uw groepsrondreis door Ethiopië kunt u boeken via verschillende reisorganisaties, waaronder Koning Aap, Djoser en Shoestring. De volgende vaccinaties worden aangeraden (niet verplicht): Hepatitis A, Hepatitis B, Gele koorts, Buiktyfus en DTP; bovendien is het verstandig om middelen tegen malaria te slikken en u overdag in te smeren met DEET tegen de muggen. Het kan van pas komen een zaklamp mee te nemen wanneer u een bezoek brengt aan Ethiopië; het elektriciteitsnetwerk in Ethiopië is op sommige plaatsen erg primitief en de stroom valt geregeld uit. Het is bovendien niet verstandig gevoelige apparatuur mee te nemen: deze kan beschadigd raken door de wisselende netspanning.Een visum is noodzakelijk wanneer u op vakantie gaat naar Ethiopië; dit kost 17 euro en is te verkrijgen bij de Ethiopische ambassade in Brussel (!). Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn wanneer u Ethiopië bezoekt.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Ethiopie is een land dat in Oost-Afrika ligt. Het grenst aan de landen Eritrea, Djibouti, Somalië, Kenia en Soedan.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Ethiopië ligt ten zuiden van de kreeftskeerkring (tussen 3 en 14 graden noorderbreedte).

  klik voor meer informatie