Rondreizen Finland

Rondreizen Finland

Het historische centrum van de hoofdstad Finland, de witte stad, is de moeite van het bekijken waard. De “dochter van de Oostzee” bezit twee juweeltjes van architectuur: de Rotskerk en het Operagebouw. Aan het marktplein in classicistische stijl staat de Domkerk. En het kunstmuseum Atheneum. Een voorbeeld van goede stadsarchitectuur is de wijk Tapiola.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

De voormalige hoofdstad is Turku. Hier staat het aartsbisschoppelijk paleis. De stad ligt in het mooie scherengebied. Men vindt er ook een kunstmuseum en een kasteel: Slot Abohus, uit de 13de eeuw. Espo en Vantaa zijn met Helsinki de grote steden van het land. In het zuiden van het land kan men vooral genieten van kunst, cultuur en historie. In het noorden heeft de prachtige natuur de overhand. De Finse westkust ligt aan de Botnische Golf. Het oude centrum van Rauma staat op de Wereld Erfgoedlijst en houten huizen van weleer laten de vroegere bouwkunst van de Finnen zien. Een neo-byzantijnse kerk staat in Tampere. De kerk is gebouwd van bakstenen In Hämeenlinna en Savonlinna zijn middeleeuwse kastelen te vinden. Vehonimie is een landtong in een prachtig merengebied. Pittoreske stadjes als Usikaupunki, Kasninen, Vaasa, Kokkala, Raahe en Pietersaari liggen vlak bij de mooie stranden. Hier is een rondreis op zijn plaats. Vanaf hier is het een must naar het noorden te gaan, naar Lapland of de Noordkaap. In Lapland kan men logeren in een sneeuwkasteel als men er in de winter verblijft. Voor de winter wordt het gebouwd en in de lente smelt het weer. In het openluchtmuseum van Inari is de cultuur van de Samen te zien. Zo worden de Lappen liever genoemd. In Lapland zijn met husky’s en malamuts trektochten te maken. Rovaniemi is de meest noordelijke stad. Hij ligt op de poolcirkel. Hier kan men een van de natuurwonderen aanschouwen: het noorderlicht.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis Finland

  Finland ligt in het noorden van Europa en vormt samen met Denemarken, Noorwegen en Zweden wat bekend staat onder de naam Scandinavië.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis Finland

  De Finse rotsbodem behoort gedeeltelijk tot het oudste basisgesteente van de wereld

  klik voor meer informatie