Rondreizen Italië

Rondreizen Italië

‘Bella Italia’, noemen de Italianen niet zonder enige trots hun schiereiland en eilandenrijk in de Middellandse Zee. Samen met de grote vulkanische grondmassa’s Sardinië en Sicilië vormt het, ingesloten door de Egeïsche en Adriatische Zee, al meer dan 3000 jaar lang een ware schatkamer aan schilderijen, sculpturen, mozaïeken, tempels, paleizen en opera’s, waar theateruitvoeringen van talloze kunstenaars, componisten en schrijvers de westerse beschaving definiëren.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Meesteres der zee, zei de 14de-eeuwse dichter Petrarcha over Genua (Genova) en schetste zo de maritieme kracht – toen en nu – van een stad wier faam berust op haar dappere zeelui en haar handelspotentieel als grootste haven van Italië. Men bad voor hen in de Cattedrale di San Lorenzo aan het gelijknamige plein met veel Romaanse en Frans-Gothische elementen. Binnen is een glorieuze renaissance kapel, Capella de San Giovanni. Plan je rondreis ook langs Cinque Terre, vijf dorpjes aan zee, die tot voor kort niet bereikbaar waren en dus niet ontdekt. Tot dusverre is hun charme onbedorven evenals de allure van het omliggende landschap. Je bent wel gek als je rondreizend door dit prachtige land, Venetië links zou laten liggen. Twee dingen moeten absoluut, de Basilica di San Marco aan het gelijknamige plein. Er is nauwelijks een gebouw in Europa te bedenken dat zo rijkelijk versierd is en van zo’n architectonisch vernuft. (Nou, misschien het Alhambra in Granada, Spanje). En het Dogenpaleis, het Pallaza Ducale, één van de beste burgerlijke gotische gebouwen waarvan het exterieur een prachtige mengeling is van zuilen, vierpassen en ingewikkelde marmerpatronen. Noord-Italië heeft veel gedistingeerde steden maar geen is er zo rijk of zonder nadruk toegewijd aan de goede dingen van het leven als Parma. De prociutto, de aceto balsamico en de Parmezaanse kaas zijn van ongekende verfijning, vul je er mee verwerkt in pasta’s en sauzen en drink er de regionale wijnen bij afgerond met een heerlijke digestive, ook uit de streek. Bijgekomen van een zware lunch, slenter je eens door het Museo Archeologico Nazionale, dat bijzondere Griekse, Etruskische, Egyptische en Romeinse voorwerpen tentoonstelt. Op de Piazza Pilotta is er ook nog de Galleria Nazionale, het kunstmuseum met werken van Parmigiano en Correggio. In Urbino in de provincie Umbrië, resideerde ooit een van de grote hoven van de renaissance. Het artistieke en culturele leven werden bevorderd door de hertogen van Montefeltro. Het Palazzo Ducale herbergt nu de universiteit en ligt in het zonlicht als een klompje goud boven op de berg. Het stadje is adembenemend romantisch.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Echt een land om een rondreis doorheen te maken. Met de komst van de Griekse kolonisten naar Magna Graecia in de 8ste eeuw v.Chr. maakten Sicilië..

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Italië ligt in Zuid Europa en trekt jaarlijks vele vakantiegangers mede vanwege het mooie weer. In het land heerst het Middellandse Zee klimaat met..

  klik voor meer informatie