Rondreizen Laos

Rondreizen Laos

Laos "het land van de miljoenen olifanten" is tevens ook een van de laatste plekken waar je nog echt de "Old Indochin" tegenkomt. Vaak is de groepsrondreis naar Laos een combinatiereis met China, Thailand of Vietnam. Het is pas sinds enkele jaren meer in trek bij toeristen. Houdt u er daarom rekening mee dat Laos nog niet goed is ingesteld op vakantiegangers. Mede omdat Laos tot de armste landen van de wereld hoort, zult u hier geen weelderige luxe treffen. Zo is bijvoorbeeld warm water zeldzaam. Maar het heeft zo zijn charme om het land te verkennen zonder hordes toeristen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

De hoofdstad Vientiane is druk en verrassend. Verrassend omdat u zowel de oude Franse koloniale architectuur aantreft en dan vlak daarbij een van de vele tempels. U kunt in een restaurant een heerlijk Frans stokbrood als ontbijt nemen maar ook een uitmuntende noedelsoep. In de stad staat het beroemde het monument "Stoepa Pha that Luang" wat symbool staat voor Laos' onafhankelijkheid. Buiten de stad ziet uvolop rijst- en groentevelden Tijdens deze groepsrondreis bezoekt u de plaatsen waar er met zijde, katoen en zilver gewerkt word. Het tropische regenwoud is een belevenis, hier leven de Aziatische zwarte panter, luipaard, olifant en tijger. In Phongsali is het overigens het hele jaar koud met flinke regenbuien, dikke truien en regenjas zijn geen overbodige luxe. Bokeo Provincie is de kleinste provincie van Laos. Aan de kant van de gouden driehoek woont de Ikaw-Kwa bevolking. Ook een bezoek aan de tempel Chomkao Monilat mag niet ontbreken. Geniet van het adembenemde uitzicht over de stad en Mekong rivier met op de achtergrond reusachtige bergen! Het is een hele klim omhoog maar het is elke stap waard!Het juweel van Laos is de kleine plaats Luang Prabang. Omdat dit plaatsje zo klein is, kan het het beste lopend of met de fiets worden bezocht. Het uitzicht hiervandaan op de bergen en het meer is absoluut schitterend!

Fietsverhuur is ruim aanwezig, u kunt daarom prima fietstochten maken. U kunt diverse riviercruises boeken: een cruise over de Mekong rivier, of een tocht over de van Muang Khoa naar Phongsali zijn zeker aanraders. De beste reistijd is tussen november en maart. Er zijn hotels, ressorts en lodges waar u kunt overnachten. Laat u goed informeren voordat u op reis gaat. Een reis naar Laos vereist de nodige inentingen. Malaria en knokkelkoorts komen zowel in het noorden als in het zuiden van het land voor. Het beste is om een maand voor uw vertrek uw plaatselijke GGD of huisarts te bezoeken. Zij kunnen u precies vertellen welke vaccinaties er nodig zijn. Het is verstandig om zelf een kleine ehbo-kit mee te nemen, in grotere steden zijn er wel apotheken maar op het platteland is niets te koop.Ook kan uw reisbureau u alles over de nuttige verzekeringen vertellen zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.Op www.minbuza.nl staan de laatste reisadviezen voor Nederlanders die naar Laos op vakantie gaan. Deze site is opgesteld en wordt onderhouden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Laos, ook officieel wel de Democratische Volksrepubliek Laos, is een land in Zuidoost-Azië, wat grenst aan Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Vakantieland Laos is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Toch is dit land steeds meer in opkomst bij de reiziger.

  klik voor meer informatie