Rondreizen Malawi

Rondreizen Malawi

Malawi is een land dat in Afrika ligt en grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. Malawi is de naam voor het voormalige Britse Protectoraat Nyasaland. Nyasa is het grote meer, dat een groot deel van de grenzen van Malawi bepaalt. Malawi werd onafhankelijk in 1964 en heeft sinds 1994 verkiezingen voor meerdere partijen. De officiële taal van Malawi is het Engels. De verschillende stammen in Malawi spreken naast het Engels ook hun eigen talen en dialecten.

Advertenties van onze partners

Malawi is bijna drie keer zo groot als Nederland qua oppervlakte. Malawi is een langgerekt land. De lengte is ruim 800 kilometer en de breedte varieert tussen de 80 en de 160 kilometer. Het Malawi meer ligt in het oosten van het land en is, net als het land zelf, langgerekt. Het meer neemt een vijfde deel van de totale oppervlakte van Malawi in beslag. Het Malawi meer ligt in de Centraal-Afrikaanse Slenk en het diepste punt is 785 meter. Het meer watert af in de Shire, die daarna in de Zambesi in Mozambique uitkomt om in de Indische Oceaan af te wateren. Ten westen van het Malawi meer liggen steile heuvels met een gemiddelde hoogte van duizend meter. In het zuiden ligt de hoogste berg van Malawi, de Mount Mulanje (drieduizend meter).

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Malawi is bij uitstek een land voor safari's. De omgeving biedt tal van mogelijkheden om te wandelen en van hut tot hut te trekken. Aan het zoetwatermeer..

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Malawi heeft een tropisch klimaat. De regentijd valt tussen november en april. De beste tijd om Malawi te bezoeken is dus tussen eind april en begin..

  klik voor meer informatie