Rondreizen Maleisië

Rondreizen Maleisië

Maleisië is één van de Aziatische landen waar westerse invloeden tot een hoge ontwikkelingsgraad hebben geleid. Het ligt vast aan Thailand op het continent maar deelt ook het enorme eiland Borneo met Indonesië, Oost-Kalimantan en het puisant rijke oliestaatje Brunei, dat een eeuwenoud sultanaat is. Beide delen grenzen aan de Zuid-Chinese Zee waardoor het een welvarende handelsnatie heeft kunnen worden en een land met vele gezichten.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

De hoofdstad van Sarawak, één van de twee deelstaten van Maleisië op Borneo, is volgens een legende door een misverstand aan zijn naam gekomen: toen James Brooke met zijn schoener naar de kust voer, wilde hij van de Maleise loods weten hoe het plaatsje heette dat toen slechts bestond uit primitieve hutten. De loods meende dat de kapitein naar een dier wees en zei: ‘kuching’ dat kat betekent. Die vergissing is door de latere president Soekarno van Indonesië omarmd. Elk verwijt over zijn naoorlogse bewind en elke verwijzing naar corruptie bij overheden deed hij af als ‘tai kuching’ dat kattenkeutel betekent. In de stad bevindt zich het internationaal vermaarde Sarawak museum vol met opgezette natuurhistorische stukken. In 1984 is er tegenover het voor Maleisië hypermoderne Dewan Tub Abdul Razak gebouwencomplex neergezet met etnografische tentoonstellingen. Vlakbij is ook nog het Islamic Museum, dat verhaalt over de geschiedenis van het Mohammedanisme op Borneo. Op de andere oever van Sarawak River staat het Fort Margeritha dat de vroegere macht van de ‘ witte radja’s’ belichaamt. De toeristische industrie van Maleisië steunt op de fascinerende natuur en op de gediverteerde etniciteit. Op rondreis kun je een longhouse van de Dajaks bezoeken. In Kampong Buluk en in Kampong Gayu leven minstens twee dozijn Land-Dajakfamilies onder één dak. De meeste rondreizen zijn georganiseerde reizen en vinden per bus plaats. Op een schiereiland in de Chinese Zee bevindt zich het National Park Bako. Het in 1957 geopende park behoort tot de interessantste beschermde gebieden van Maleisië. Je vindt hier paleozoïsche bossen die aan beide zijden van het schiereiland begrensd worden door prachtige kuststroken met kleine zandbaaien en steile klippen. Ga ook eens kijken op Mount Kilabalu, een 4101 meter hoge berg in het Crockergebergte, die door de plaatselijke bewoners, de Kabadazans, Aki Nabalu wordt genoemd, wat zoveel betekent als ‘zetel van hungoden en geesten van hun voorvaderen’.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Maleisie is een land dat in het zuidoosten van Azië ligt. Het bestaat uit twee delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee. West-Maleisië.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Op rondreis door Maleisië ontdek ja een land waar kleurrijke papieren vliegers aan de hemel staan en waar rubbersap uit de bomen vloeit.

  klik voor meer informatie