Rondreizen Nicaragua

Rondreizen Nicaragua

Nicaragua is een lang gelegen in Midden-Amerika. Nicaragua ligt tussen Honduras en Costa Rica in. Costa Rica aan de Zuidkant en Honduras aan het Noorden. Aan het westen ligt de Grote Oceaan en aan de oost kust de Caribische Zee. De grootste stad en ook de hoofdstad van Nicaragua is Managua. Deze stad ligt op de zuidoever van het Managua meer. Een groepsrondreis brengt je langs veel verschillende aspecten van een land. Dit gebeurt natuurlijk ook tijdens een rondreis in Nicaragua. Je vindt in dit prachtige land kleine koloniale stadjes, vulkanen, verschillende soorten natuur, hagelwitte stranden, moddergeisers en tropische woud.Een bijzondere reis door Nicaragua vol met prachtige bezichtigingen, adembenemende natuur en volop verassingen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Vanuit Amsterdam reis je eigenlijk altijd naar de hoofdstad Managua. Je kunt in deze stad een stadstour maken langs de prachtige gebouwen die Managua te bieden heeft. Een daarvan is de kathedraal van Managua. Deze is overdag prachtig om te bezichtigen en 's avonds is de kathedraal en de fonteinen bijzonder mooi belicht. Je kunt ook een tocht maken over het grote meer waar Managua aan ligt het Managua meer. Vanuit de boot kun je genieten van de omgeving, de stad en het meer.Vanuit Managua is de koloniale stad Leon goed te bereiken. Leon is een stad vol bezienswaardigheden. El Laborio is een gezellige volksbuurt waar je veel van de bevolking kunt leren. De bevolking is zeer vriendelijk en praat graag met de toeristen over hun stad. Vanuit Leon kun je een beklimming maken naar de vulkaan Cerro Negro. Vanaf deze vulkaan heb je een schitterend uitzicht over de keten van vulkanen. Deze keten van vulkanen worden de Los Maribios genoemd. Even verderop ligt een meer wat behoort tot het natuurreservaat Isla Juan Venado. Dit natuurreservaat is adembenemend mooi. Samen met een gids kun je per motorboot door het natuurreservaat varen. Van belang is dat je een goede gids mee neemt. Deze zijn bekend met de natuur en kunnen je de mooiste plekken laten zien. Een indrukwekkende belevenis! Wil je meer dieren zien? Dan moet je naar Comunidad Redondo. Dit is een kleine rurale gemeenschap. Vanuit hier kun je een wandeling maken naar een Iguana boerderij. De boerderij is een authentieke Iguana boerderij. Op deze boerderij kun je ruim 150 leguanen bezichtigen.

Deze leguanen leven in een semi-natuurlijke omgeving. Vanuit Comunidad Redondo kun je naar het bergstadje Matagalpa. Dit bergstadjen is gelegen in het natuurgebied Selva Negra. Wat betekent het Zwarte woud. Je kunt hier over verschillende wandelpaden wat je lijdt door het primair tropische regenwoud. Je komt hier brulapen en kleurrijke vogels tegen. Een van de bijzondere kleurrijke vogels is de Quetzal. Leuk om te weten en misschien om te bekijken is dat er in Matagalpa op biologische wijze koffie wordt geproduceerd. Veel bewoners van het bergstadje laten graag aan de toeristen zien hoe hun de koffie produceren. Masava is een klein dorpje op weg naar Granada. Masava is zeker een bezoekje waard als je op doorreis bent naar Granada. In Masava heb je de kunstnijverheidsmarkt. Je kunt bij de kraampjes hangmatten, sigaren, schilderwerk en keramiek krijgen. Een leuke markt voor toeristen. Aangekomen in Granada herken je direct de Spaanse invloed. Je ziet pastelkleurige huisjes, veel met bloemen overladen pleintjes en klassieke gebouwen. Door deze stad is het erg interessant om een wandeling te maken, De omgeving van Granada is bijzonder mooi. Je vindt er een archipel van 360 eilandjes van vulkanische oorsprong. Dit Archipel wordt Las Isletas genoemd.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Nicaragua is een land in Midden-Amerika dat in het noorden grenst aan Honduras, in het zuiden aan Costa Rica.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Nicaragua heeft een tropisch klimaat: het gehele jaar is de temperatuur boven de 25 graden.

  klik voor meer informatie