Rondreizen Sri Lanka

Rondreizen Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan. Het bestaat uit ruim 65.000 vierkante km. Sri Lanka ligt even ten zuiden van India. Sri Jayawardhenapura Kotte is de hoofdstad. Het parlement zit ook in deze stad gevestigd. De commerciële hoofdstad is Colombo. In 2004 is Sri Lanka getroffen door een Tsunami. Hierdoor heeft het toerisme even stil gelegen maar is ondertussen weer terug bij het oude. Sri Lanka heeft een tropische klimaat met regenperioden. Het tropische klimaat komt voor in de tropen. De gemiddelde maandtemperatuur is 18 graden. De regenperioden verschillen per deel van Sri Lanka. Het noordoosten heeft de regenperioden tijdens de kerst, van december tot maart. En het zuidwestelijke heeft de regenperioden van juli tot oktober.

Bezienswaardigheden

Voor een groepsrondreis vlieg je meestal naar de commerciële hoofdstad van Sri Lanka, Colombo. Vanuit hier kun reis je makkelijk door Sri Lanka langs de bijzondere steden en natuurgebieden. Colombo is een multiculturele stad met ruim 600.000 inwoners. Deze stad heeft veel te bieden aan reizigers. Zo beschikt Colombo over een mooie haven, belangrijke monumenten, kerken en tempels. Maar ook voor diegene die ontspannen willen winkelen kunnen in Colombo terecht. Colombo heeft een groot centrum met veel grote winkels. In de buurt van Colombo ligt Negombo. Eerder was Negombo een centrum voor handel. Vooral handel in Kaneel. De stad werd in koloniale tijden geregeerd door Hollanders. Je vindt in deze stad veel terug van de Hollandse periode. Het fort, grachten en de katholieke kerken stammen nog uit de Hollandse periode. Ben je een echte dierenvriend? Dan wil je vast graag naar Pinnawela. Pinnawela is een olifantenweeshuis. Deze olifanten worden verzorgd in een natuurlijke omgeving. In het weeshuis worden ruim negentig jonge olifanten verzorgd. Een gids kan je rond leiden door de natuur van het weeshuis. Je kunt zien hoe de dieren gevoerd en verzorgd worden. Wilt u meer van de dieren in Sri Lanka zien? Dan kun je naar het Bundala Nationaal Park. Het Bundala Nationaal Park beschikt over een grote verscheidenheid aan dieren. Er leven veel verschillende soorten vogels, olifanten, buffels, krokodillen, apen en nog meer ander klein wild.

Advertenties van onze partners

In dit Nationaal Park kun je een jeepsafari maken. Erg leuk want de gids weet veel te vertellen over de verschillende dieren en planten.Een bijzondere stad in Sri Lanka is Polonnaruwa. Palonnaruwa is een oude ruïnestad en de voormalige hoofdstad van Sri Lanka. Deze stad vertoont nog veel tekenen van vroeger. Prachtige bouwwerken, stoepa's en paleizen kun je in deze stad bezichtigen. Sri Lanka heeft een enorme verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten voor een rondreis. De demonstratie van de geneeskrachtige kruiden is een voorbeeld van deze verscheidenheid aan activiteiten. In Matale kun je deze demonstratie zien. Matale staat ook bekend om de exotische specerijen en kruidentuinen. Bij een van de grote tuinen wordt dagelijks een demonstratie gegeven. De inwoners laten zien wat voor kruiden geneeskrachtige functies hebben. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Sri Lanka. Een daarvan is de Botanische tuin die tot de mooiste ter wereld hoort of de Tempel van de Tand. De theevelden, Het Yala Nationaal Park, het stadje Nuwara Eliya of de treinreis tussen Ella en Bandarawela. Kortom, Sri Lanka is een land vol mogelijkheden voor een onvergetelijke groepsrondreis of een rondreis op eigen gelegenheid.

 

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Sri Lanka is een republiek op het gelijknamige eiland dat in de Indische Oceaan ligt, even ten zuiden van India dat ligt op het Indische subcontinent.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Het jaar is verdeeld in 2 seizoenen de droge periode en de moessonperiode. In het zuidwesten van het eiland duurt de moessonperiode van mei tot september.

  klik voor meer informatie