Rondreizen Suriname

Rondreizen Suriname

Suriname ligt in Zuid-Amerika. Het is gelegen aan de noordkust boven Brazilië. Suriname heeft een kustlijn van 386 km. De hoofdstad van Suriname is Paramaribo. Paramaribo ligt 23 km van de zee. De Surinamer kunnen veel verschillende talen spreken. De meeste Surinamers beheersen de Engelse taal zeer goed. De meest belangrijke taal in Suriname is het Nederlands daarna komt pas het Surinaams. Hierdoor wordt de groepsrondreis een stuk makkelijker. Je hoeft geen andere taal te spreken. Het klimaat in Suriname is het tropische regenwoudklimaat, met een grote en kleine regentijd. De temperatuur is er heerlijk. Het is er tussen de 24 en de 36 graden afhankelijk van het seizoen. Tijdens de grote regentijden is het er tussen de 24- 28 graten. Maar tijdens de droge periode lopen de temperaturen op tot boven de 32 graden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Tijdens de groepsrondreis of een rondreis is het waarschijnlijk dat je per vliegtuig eerst naar Paramaribo gaat. Vanuit hier kun je veel mooie rondreizen maken. Je kunt vanuit elk continent naar Paramaribo vliegen. De groepsrondreis vertrekt vanuit Paramaribo en naar enkele dagen of weken kom je weer terug in Paramaribo om vanuit hier weer naar huis te vliegen. Suriname heeft twee bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst staan. Een daarvan is het natuurpark in Centraal Suriname. Dit natuurpark is het grootste natuurreservaat van Suriname. Het park is maar liefst 1,6 miljoen hectare groot. Het natuurpark bestaat uit een beschermd tropische regenwoud. Er zijn ook verschillende wilde dieren te vinden. Onder de dieren zijn ook diersoorten die beschermd zijn. De tweede op de Werelderfgoedlijst is de historische binnenstad van Paramaribo. Deze binnenstad is een bijzondere bezienswaardigheid omdat door de vele verschillende culturen en hun eigen architectuur kent de stad een eigen architectuur. De gebouwen en huizen bestaan vrijwel alleen maar uit hout. Een van de beschermde gebouwen uit deze stad is het Sint Petrus en Pauluskathedraal. Ook deze kathedraal is vrijwel geheel uit hout gemaakt. Dit gebouw is een van de hoogste houten gebouwen in Paramaribo. Het plaatsje Apura is voor de reizigers die Suriname op een andere manier willen ontdekken. Apura is een indianendorpje. Hier kun je tijdens een groepsrondreis bij een indianenfamilie slapen in een tent of hangmat in de tuin. De volgende dag zou je de Kaburi kreeg over kunnen varen met een van de Indianen. Deze boottocht zit vol met avontuur. 's Ochtends kun je van de natuur genieten en misschien een van de dieren tegenkomen. 's Avonds is er ook een boottocht over de Kaburi kreek. Je hoort veel andere geluiden en je kunt ook dieren zien.

Wie Suriname zegt denkt aan Jungle. Dus wil jij de jungle zien in Suriname? Dan moet je tijdens de rondreis naar Brownsberg reservaat. Dit reservaat ligt in het binnenland van Suriname. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht over het oerwoud en het Brokopondo stuwmeer. Je hoort de vele geluiden van verschillende dieren. 's Ochtends is de zonsopgang fantastische. De mooie kleuren van de zon en de jungle. En de vele geluiden die je overal vandaan hoort komen.Wil je meer tijdens de rondreis? Dan kun je ook met een gids het reservaat in gaan en een wandeling door de jungle maken of naar een van de watervallen in de buurt. Voordat je weer terug bent in Paramaribo om naar huis te gaan kom je langs de beruchte Papillongevangenis. Deze staat in het plaatsje St. Laurent in Frans-Quyana. In dit plaatsje kun je ook de lokale markt bezoeken. Na een dergelijke groepsrondreis heb je Suriname leren kennen op een andere manier! Je hoeft niet alleen in een grote stad te blijven maar je kunt er ook op uit trekken om meer van het mooie land te zien. De natuur is adembenemend mooi in Suriname. En je kunt veel verschillende culturen zien binnen een land.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Suriname heeft voor het grootste deel een tropisch regenwoudklimaat. Er is geen dag zonder zon, zelfs in de regentijd.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Suriname is een republiek dat aan de noordoostkust van Zuid-Amerika ligt.

  klik voor meer informatie