Rondreizen Syrië

Rondreizen Syrië

In het Midden-Oosten ligt Syrie. Een land met veel historie. Volgens veel reizigers behoort Syrië tot een van de meest gastvrij landen ter wereld. De bevolking nodigt toeristen/reizigers graag bij hun thuis uit. In het westen van Syrië ligt de Middellandse Zee. In het noorden aan Turkije en in het oosten aan Irak. Het overgrote deel van de bevolking is Arabische. De munteenheid die in Syrië gebruikt wordt is de SYP. De Syrische pond. Damascus is de hoofdstad van Syrië. De grote steden na Damscus zijn Aleppo, Homs en Latakia. Syrie heeft als land veel te bieden aan reizigers. Voor een rondreis is het dan ook een perfecte bestemming vanwege de vele mogelijkheden en bezienswaardigheden. Behalve de steden kun je er ook terecht voor natuur en historie.

Bezienswaardigheden

Een van de vele bijzondere bezienswaardigheid in Syrië is de Romeinse opgravingen van Palmyra. Palmyra heeft de bijnaam als stad, De stad met duizend zuilen. Vroeger werd deze stad door de bewoners Tadmur genoemd. Wat wonder of Mirakel betekent. Palmyra was een grote woestijnstad. Je kunt nog goed aan de reünies zien hoe groot deze stad is geweest. Twee andere bezienswaardigheden zijn Damascus en Aleppo. Beidde beschikken ze over oriëntaalse bazaars, monumenten en badhuizen. Damascus is een van de oudste steden van de wereld en een bezichtiging op zich. Deze stad beschikt over vele kleine smalle straten. Verder is bijzonder aan deze stad de grote moskee van Damascus. Deze moskee is niet alleen een bijzonder geestelijk gebouw maar is ook architectonische een bijzonder element in deze stad. Damascus is omgeven door een grote muur met stadspoorten. In Damascus kun je lekker rondwandelen en genieten van de omgeving. Aleppo ligt in de gelijknamige provincie Aleppo. Aleppo is bekend door de kleurrijke, overdekte markten en door de 3000 jaar oude Citadel. Aleppo heeft veel kleine steegjes. Het grootste deel van het vervoer in Aleppo gaat nog altijd met een ezel. Dit is noodzakelijk doordat de straatjes te smal zijn voor andere vervoersmiddelen. Een bezienswaardigheid in deze stad zijn dan ook de smalle straatjes. Elke kleine straat in deze stad is gespecialiseerd in een speciaal product.

Bij elk straatje waar je langs komt hoor of ruik je weer wat anders. De straat van de vaklieden laat zich graag horen. Je hoort hier veel lawaai van het bewerken van metaal. De straat met restaurant is erg goed te bewandelen. Hier vindt je tientallen restaurants. Kenmerkend is dat er in elke straat een zogenoemde 'theejongen' loopt. Deze jongen voorziet de winkeliers van mierzoete thee. Latakia ligt aan de Middellandse Zee. Via een landschap vol met groen kom je aan bij Latakia. Hoewel dit een van de grootste steden van Syrië is, is het niet aan de stad te zien. Er wonen ongeveer een half miljoen inwoners. Tijdens een bezoek aan deze stad kun je lekker aan het strand gaan liggen bij de Middellandse zee. Of een van de vele bezienswaardigheden bezoeken.Tijdens een groepsrondreis door Syrië heb je genoeg tijd om de verschillende steden te kunnen bekijken. Je kunt ook in de tijd verschillende musea bekijken, de opgravingen of misschien wil je wel lekker genieten langs het water op het strand? Tijdens een rondreis kun je op je gemak datgene doen wat je graag wilt doen.

Advertenties van onze partners

Overige informatie Syrië

Het vervoer in Syrië verschilt per stad. Vanuit andere werelddelen is Syrië goed bereikbaar. Uiteraard gaan de meeste reizen per vliegtuig. Vanuit Turkije kun je eventueel ook per boot. De omliggende landen kunnen per auto of trein bereikt worden. Alleen laten deze wegen nog wel wat te wensen over. Tijdens een rondreis kun je veel van dit bijzondere land zien. Je kunt reizen met verschillende vervoersmiddelen. Zoals eerder genoemd gaat het vervoer in Allepo meestal per ezel. Maar ook kun je verschillende tochten maken op kamelen.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  In het westen van Syrie heerst een subtropisch klimaat, terwijl het centrale en oostelijke deel van het land een landklimaat hebben.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  De Arabische Republiek Syrie is een land dat in het Midden-Oosten ligt. Het grenst in het westen aan de Middellandse Zee.

  klik voor meer informatie