Rondreizen Taiwan

Rondreizen Taiwan

Het eiland Taiwan voor de kust van China is misschien niet het eerste land waar aan u denkt als u uw vakantie plant, maar het is absoluut een boeiend land met veel natuurschoon, interessante cultuur en fijne subtropische zandstranden, waar u in een groepsrondreis volop aan uw trekken komt! De bevolking verwelkomt u vriendelijk en de Chinese cultuur nodigt uit tot een interessante verkenning van de geschiedenis van het land. Zelfs Nederland heeft nog een rol gespeeld enkele eeuwen geleden, toen de Verenigde Oost-Indische Compagnie 38 jaar het bewind voerde over het westelijk deel van het eiland! Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog was Taiwan een Japanse kolonie en heette het Formosa. Daarna werd Taiwan overgedragen aan de Republiek China. Taiwan is een tegenwoordig een modern land van Chinese origine, maar het is onder invloed van de steun van Amerika erg verwesterd; daardoor doet Taiwan qua sfeer eerder aan Japan dan aan China denken. Ook al is het eiland niet groot, ongeveer 380 km lang en 150 km breed, er bestaat een goed wegen- en spoornet. Er rijdt ook een langeafstandsbus die bij groepsrondreizen een uitkomst is. De binnenlandse vluchtverbindingen zijn prima te noemen. Over het algemeen is Taiwan een veilig land om te reizen. De mensen zijn erg behulpzaam en vriendelijk, ook al spreken maar weinigen de Engelse taal. De beste tijd voor een groepsrondreis is in de herfst van oktober tot november. De zomers zijn namelijk erg warm en vochtig (Taiwan heeft een subtropisch klimaat) en de winters kunnen kil zijn.

Advertenties van onze partners

In Taiwan kunt u tijdens uw rondreis deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten: in het zuiden van Taiwan, in Kenting, kunt u het hele jaar surfen, zwemmen, duiken en snorkelen aan de mooie zandstranden. In deze omgeving zijn ook kleine brommertjes te huur. In het Noorden zijn de stranden Fulung en Yenliao aan te bevelen (jammer genoeg zijn sommige kustgebieden afgesloten voor publiek omdat ze als militair terrein gebruikt worden). Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Taiwan is de Taroko Gorge, een kloof van maar liefst 20 kilometer lang met rotsen tot 1000 meter hoog en een wilde rivier daarin. In het midden van Taiwan loopt een gebergte, waarvan de hoogste top, Yushan, 4000 meter is. Er is prima te wandelen en te klimmen, vooral aan de westelijke kant van de top. Een andere bergtop die aantrekkelijk is voor wandelaars of klimmers is de Alishan van ongeveer 2200 meter. Hier zijn schitterende zonsopgangen te bewonderen. Voor de echte sportievelingen bestaat er ook de mogelijkheid te raften op de rivier de Hsiukuluan aan de oostkust tussen de steden Hualien en Taitung. Hier kunt u ook dagtrips boeken. Op Taiwan zijn ook op verschillende plaatsen warmwaterbronnen te vinden, vooral aan de oostkust, in de buurt van Taroko, en bij Taipei, in Yangmingshan en Hsin Peitou. Het hete water wordt via pijpleidingen getransporteerd naar onder andere huizen en gebouwen.

Overige informatie Taiwan

Uw groepsrondreis dient zeker langs een selectie van de vele boeddhistische en taoïstische tempels op het eiland te gaan, waar nog veel van de tradities bewaard zijn gebleven. In de stad Tainan in het westen treft u bijvoorbeeld een mooie Matsu tempel aan; Matsu is de godin en beschermheilige van vissers en andere zeelui. De tempel voor de god van de oorlog staat er vlakbij. Ook in de buurt treft u de resten aan van Fort Providentia oftewel Chihkan Lou, en Fort Zeelandia (Anping), oude Hollandse forten uit de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie.In Taipei staat het National Palace Museum. Hier vindt u een collectie oude Chinese kunst met een interessante geschiedenis. Er zijn oude bronzen voorwerpen, keramiek, schilderijen, kalligrafie e.d. te bewonderen uit een collectie die in totaal 720.000 stuks omvat. Dagelijks is het museum open van 9 tot 5 uur. In de ruime souvenirshop is het leuk rondsnuffelen. Hotels die u tijdens uw groepsrondreis kunt aandoen zijn in Taiwan zeer betaalbaar en zijn al te boeken vanaf 10 euro. In heel Oost-Azië staan Taipei en andere steden op Taiwan bekend om hun levendige 'nightmarkets', waar je tot drie uur 's nachts onder andere terecht kunt voor allerlei hapjes. Een voorbeeld hiervan is de Food Circle in Noordwest Taipei. De hapjes zijn veilig om te eten, maar water kun je beter uit de fles drinken. Het uitgaansleven bevat verder alles voor een gezellige partij stappen in een goede sfeer. Kortom alle ingrediënten voor een bijzondere groepsrondreis in uw vakantie zijn aanwezig in Taiwan.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Taiwan is een politieke entiteit in Oost-Azie, wat zichzelf ook wel Republiek China noemt. Taiwan ligt ten zuidoosten van China.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  In het zuiden heeft Taiwan een tropisch klimaat en in het noorden een subtropisch klimaat.

  klik voor meer informatie