Rondreizen Tanzania

Rondreizen Tanzania

Tanzania bezoekt u natuurlijk vooral om haar natuur. Dit land wordt al seen van de mooiste landen van oost- Afrika gezien. Er zijn uitgestrekte savannas waarop wilde dieren grazen. De besneeuwde bergtoppen van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika zijn als parels in een woestijn. En dan zijn er nog de prachtige stranden die u tijdens uw groepsrondreis kan bezoeken.

Bezienswaardigheden

De Serengeti is het grootste en belangrijkste Nationale Park van Afrika. Tijdens uw groepsrondreis zult u hier gamedrives met jeeps houden en gaat u leeuwen, luipaarden, gnoe's , impala's en buffels zien. Het gevarieerde landschap van het park dat bestaat uit grasvlakten met granieten rotspartijen, savannas, heuvels en bergen is ontzettend wijds. Olifanten zult u er tijdens uw rondreis niet veelk zien, maar de jaarlijkse trek van zebra's is adembenemend. De grootste krater van de wereld die u tijdens uw groepsrondreis gaat bezieken is de Ngorongoro-krater, die aan de rand van de Serengeti ligt. In de krater leven meer dan dertigduizend dieren en daarmee is de krater het dichtst bevolkte dierengebied ter wereld. Giraffen leven echter niet in de krater want zij kunnen vanwegen hun lange nek niet afdalen in de krater. Buiten de krater ligt Olduvai Gorg. Het is de plaats waar de oudste mens ter werels is gevonden. Hij leefde hier ongever 1,75 miljoen jaar geleden. De krater overigens staat op de werelderfgoedlijst. Tijdens uw groepsrondreis gaat u ook de grootste berg van Afrika de Kilimanjaro zien. Het is mogelijk deze berg te beklimmen en er zijn verschillende wandelpaden naar de top. U moet wel in een goede conditie zijn want het is een behoorlijke klim waarbij hoogteziekte niet uitgesloten is. De toppen van de Kilimanjaro zijn overigens bedekt met sneeuw. Alhoewel dat door de stijging van de temperatuur steeds minder wordt is het aanzicht van de berg nog steeds onvergetelijk. Ook de vele volkeren die in Tanzania leven gaat u tijdens uw groepsrondreis bezoeken. Stammen zoals de Masai, Zanzibari, Sambaru en Kikuyu geven allemaal weer iets extra's mee tijdens uw rondreis door Tanzania. Daarnaast is he took mogelijk om tijdens en van de safari's in tenten te slapen. U kunt dan van een afstand de wilde beesten zien en genieten van de prachtige natuur en landschap die dit land biedt.

Advertenties van onze partners

Overige informatie Tanzania

Tanzania kent een tropisch klimaat en ligt vlak bij de evenaar. De temperatuuren varieren van 22 tot 30 graden. Regenen doeth et vooral in de maanden april en mei. Het kustgebied is het gehele jaar door warm en vochtig. Een visum kan worden aangevraagd bij aankomst in Tanzania. Inemtingen zijn niet verplicht maar worden soms wel aanbevolen. Hepatites, Malaria en DTp behoren daartoe. Tijdens een beklimming van de Kilimanjaro kunt u last krijgen van hoogteziekte. Symptomen zoals duizeligheid en misselijkheid moet u tijdig bij u zelf herkennen. Let wel: ook wanneer u in een geode conditie verkeert kunt u last krijgen van hoogteziekte. Tijdens uw groepsrondreis door Tanzania reist u met een luxe bus maar maakt u ook meestal korte boottochten. Tijdens de gamedrives zit u in landrovers die meer geschikt zijn voor een woeste rit over de savannas van Tanzania.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  De verenigde republiek van Tanzania is een onafhankelijk land dat in Oost-Afrika ligt.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Tanzania is een land in Midden-Afrika dat is omgeven door Oeganda, Burundi, Rwanda, Zambia, Malawi, Mozambique en Kenia.

  klik voor meer informatie